zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hybride cloud heeft sterke impact op de bedrijfsvoering

12 april 2016 - Organisaties die hybride-cloudtechnologieën gebruiken in hun contactcenter, geven aan dat deze een krachtige impact hebben op de bedrijfsvoering. Ongeveer 88 procent zegt hiermee toegang te hebben tot nieuwe functionaliteit in het contactcenter. Daarnaast brengen de technologieën voor 84 procent van de organisaties meer flexibiliteit en speed-to-market.

En voor maar liefst 87 procent bieden ze toegang tot één geïntegreerd klantcontactplatform. Dit alles blijkt uit onderzoek van Dimension Data, gepubliceerd in de negentiende editie van zijn jaarlijkse Global Contact Centre Benchmarking Report. Dit jaar deden 1.320 organisaties mee uit veertien sectoren in 81 landen in Azië-Pacific, Australië, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en Europa. In Nederland participeerden honderd contactcenters aan het onderzoek.


 
Betere beveuliging, lagere kosten
Meer dan twee derde van de bestaande gebruikers van cloudoplossingen (67 procent) zegt dat de hybride cloud betere beveiliging biedt, en 84 procent noemt lagere kosten. Het onderzoek wijst uit dat het gebruik waarschijnlijk verdriedubbelt en dat 61 procent van alle contactcenters cloudgebaseerde oplossingen heeft of van plan is te introduceren.
Wouter Bakker, Business Unit Manager Communications bij Dimension Data Nederland: "De digitale revolutie heeft een nieuwe realiteit gecreëerd. Een waarin traditionele technologieën de zakelijke behoeften voor wat betreft klantbeleving niet langer ondersteunen. De cloud biedt organisaties kansen om systemen en features sneller in gebruik te nemen."

Transformatiegerichte houding
Bakker zegt dat een transformatiegerichte houding met betrekking tot meer flexibele, alternatieve inkoopoplossingen duidelijk waarneembaar is. "Uit ons onderzoek blijkt dat een op de vijf organisaties – zo’n 21 procent – al profiteert van de voordelen van de cloud. 61 procent is van plan zijn technologie in een bepaalde cloudvorm te plaatsen: 30 procent neigt naar een hybride cloud, 23 procent naar een private cloud en acht procent overweegt een gedeeld/publiek model."
Als het gaat om de toekomst, wijst het onderzoek van Dimension Data uit dat slechts 23 procent van de organisaties zijn technologie on-premise houdt. Dat is een daling ten opzichte van vorig jaar, toen 60 procent dit plan had. Op dit moment is 80 procent van de technologie-infrastructuur nog in eigen bezit. Naar verwachting daalt dat percentage naar 40 procent.
 
Gemengd model
Het aantal hybride-modellen – bestaande uit een splitsing met op verbruik gebaseerde modellen (as-a-Service en gehuurde datacenters) – verviervoudigt naar verwachting ten opzichte van de huidige aantallen. Dit laat zien dat een gemengd model voor de meerderheid van de bedrijven in de contactcenterbranche dé sleutel wordt.
Joe Manuele, Group Executive van de businessunit Customer Experience and Collaboration Business Unit van Dimension Data, waarschuwt organisaties dat de focus niet zou moeten liggen op de technologie-infrastructuur waarop het contactcenter draait, maar op de customer journey en eindgebruikerservaring. "Het succes van cloudtechnologieën hangt af van hoe zij in de huidige infrastructuur passen, en van het vermogen ze effectief en bedrijfsbreed te integreren."
 

Meer hoogtepunten
Andere hoogtepunten uit het Global Contact Centre Benchmarking Report van 2016
- Het aantal digitale interacties dat contactcenters verwerken, ligt op schema om aan het eind van 2016 het aantal telefoongesprekken te overstijgen, zoals al voorspeld werd in het Global Contact Centre Benchmarking Report van 2015
 -Analytics maakt het mogelijk diensten in het contactcenter te personaliseren. Analytics kwam dan ook naar voren als de toptrend die de sector de komende vijf jaar verandert. Op dit moment kan slechts 36 procent een customer journey over meerdere kanalen volgen.
- Het gebruik van mobiele apps in contactcenters nam met 61 procent toe ten opzichte van 2015. De mobiele app staat nu bij iedereen jonger dan 55 jaar in de top drie van contactkanalen. 

De managementsamenvatting van het Global Contact Centre Benchmarking Report van 2016 is hier te downloaden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Lockdown zet aanzienlijk deel Nederlanders aan tot leren
 Gelaagde security belangrijker dan ooit door toename verschillende malware-varianten
 Kwart hoogopgeleiden zoekt andere baan vanwege leidinggevende
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hybride cloud laat organisaties hun eigen data vercommercialiseren
 Hybride cloud is aanjager van digitale transformatie
  De uitdagingen en voordelen van de hybride cloud
 Word geen bijrijder bij overstap naar hybride cloud
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Managers onderschatten cyberdreigingen massaal
reacties
Lockdown zet aanzienlijk deel Nederlanders aan tot leren  (1) 
Nieuwe, sportieve BMW 128ti heeft historisch verantwoorde naam (1) 
De coronasituatie is het ideale moment voor SEO en online marketing (2) 
Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk (1) 
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal (1) 
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde  (1) 
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro (1) 
top10
De coronasituatie is het ideale moment voor SEO en online marketing
Ruim één op de vijf organisaties heeft geen HR-strategie
Een op vijf stoort zich aan partner wanneer ze samen series kijken
Slechts kwart collega’s voelt zich echt veilig op kantoor
Twee derde werkenden beoordeelt nieuwe collega(’s) op uiterlijk
Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk
'Te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie'
Global Wealth Report 2020 van Allianz: Welvaartsimmuniteit
Vier technologietrends die managers in de gaten moeten houden
Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk
meer top 10