zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

De uitdagingen en voordelen van de hybride cloud

24 september 2015 - Bedrijven introduceren steeds vaker innovatieve apps en toepassingen om processen te vereenvoudigen en efficiency te vergroten, en daarmee de concurrentie voor te blijven.

Deze innovatiedrang vereist wel een volledige controle over de investeringen in datacenters - iets wat vaak over het hoofd wordt gezien. De hybride cloud-migratie, waarbij private datacenters gecombineerd worden met publieke cloud-resources, lijkt hierin de heilige graal te zijn, maar is dat het ook? Rene Oskam, directeur van F5 Networks, maakt een overweging tussen voor- en nadelen.


 
Overzetten naar de cloud
Het overzetten van applicaties naar de cloud gebeurt vaak op basis van criteria als databescherming, juridische overeenkomsten en uiteraard beschikbare technische ondersteuning. Een hybride cloudmigratie voorziet meestal in een aantrekkelijke oplossing om aan deze criteria te voldoen. Uit onderzoek van IDC blijkt dat in 2016 meer dan 65 procent van de bedrijven hybride cloud-technologie zullen gebruiken.
 
Hybride uitdagingen
Oskam: "Er zijn echter wel wat hordes te nemen voordat een hybride cloud-omgeving is gerealiseerd. Als eerste moeten alle verplaatste applicaties worden ondersteund door een pakket van services om beveiliging en performance te garanderen. Dit kost tijd en geld."
IT-organisaties gebruiken vaak oplossingen van verschillende leveranciers ter ondersteuning van de infrastructuur. Is die complexe omgeving te combineren met cloud-technologie? Oskam: "Dit is de tweede uitdaging. Die verzameling aan functionaliteit is vaak lastig te vatten in een enkele, beheerbare oplossing. En ten derde geeft het velen nog altijd een ‘umheimlich’ gevoel om af te stappen van een on-premise toepassing met veel, of vooral herkenbare, controle en over te stappen op een externe cloud service provider."
 
Simpel en veilig
"Het zijn overkombare zaken, maar een migratietraject moet simpel en veilig verlopen voor het hele bedrijf. Dit kan door middel van security-designs die met het bedrijf mee kunnen bewegen. Hierbij kunt u denken aan segregatie, ofwel het afzonderen van gebruikers op het netwerkniveau en het storage-niveau, en het zorgdragen voor de juiste bescherming tegen kwaadaardige aanvallen," aldus Oskam.
 
Hybride voordelen
Maar waarom zou u het uberhaupt allemaal in gang zetten? Oskam: "Het grootste argument hiervoor is dat het hybride cloud-model een veel eenvoudiger toegang biedt tot de on-premise infrastructuur, zonder de noodzaak het publieke internet te gebruiken. Vertrouwen op het internet alleen lijkt een steeds groter risico te zijn, gezien de discussie over netneutraliteit en het groeiende aantal aanvallen door hackers.
Verder kan de on-premise IT-infrastructuur nu de standaard dagelijkse workload ondersteunen, terwijl de mogelijkheid bestaat om de extra capaciteit van de publieke cloud te benutten als de workload de rekenkracht van de private cloud overstijgt."
 
Opkomst van hybride technologie
Hybride cloud-omgevingen staan definitief op het moment van doorbreken. Onderzoeksbureau MarketsandMarkets berekende dat de marktwaarde groeit van 25,28 miljard dollar in 2014 tot 84,64 miljard dollar in 2019. Bedrijven investeren dus stevig hierin, en zien de voordelen.
Oskam: "Hybride cloud-omgevingen vereenvoudigen het leveren van zakelijke toepassingen en bieden gebruikers een verlaging van tijd en geld en een verlaging van risico’s. Bovendien hoeft men niet langer meerdere datacenters te beheren, waardoor meer tijd en geld aan innovatie en het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties kan worden besteed. Hierdoor kunnen bedrijven groeien en competitief blijven."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Lockdown zet aanzienlijk deel Nederlanders aan tot leren
 Gelaagde security belangrijker dan ooit door toename verschillende malware-varianten
 Kwart hoogopgeleiden zoekt andere baan vanwege leidinggevende
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Word geen bijrijder bij overstap naar hybride cloud
 Eenvoudig schalen bij pieken en dalen grootste voordeel van hybride cloud
 Nederland aan kop bij adoptie hybride clouds
 Hybride cloud meest ideale cloud-vorm
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Managers onderschatten cyberdreigingen massaal
reacties
Lockdown zet aanzienlijk deel Nederlanders aan tot leren  (1) 
Nieuwe, sportieve BMW 128ti heeft historisch verantwoorde naam (1) 
De coronasituatie is het ideale moment voor SEO en online marketing (2) 
Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk (1) 
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal (1) 
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde  (1) 
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro (1) 
top10
De coronasituatie is het ideale moment voor SEO en online marketing
Ruim één op de vijf organisaties heeft geen HR-strategie
Een op vijf stoort zich aan partner wanneer ze samen series kijken
Slechts kwart collega’s voelt zich echt veilig op kantoor
Twee derde werkenden beoordeelt nieuwe collega(’s) op uiterlijk
Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk
'Te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie'
Global Wealth Report 2020 van Allianz: Welvaartsimmuniteit
Vier technologietrends die managers in de gaten moeten houden
Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk
meer top 10