zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zorg voor consistente klantervaringen met SIP trunking (spraakdiensten)

1 april 2016 - Er wordt de laatste tijd zoveel gesproken over over-the-top content (OTT) en (mobiele) internetdiensten dat je bijna zou vergeten dat er ook nog spraakdiensten bestaan. Maar in de praktijk zijn ze nog steeds cruciaal voor veel multinationals, verklapt John Baldwin, senior manager Applications bij Colt. Dat geldt zelfs voor ondernemingen die in de categorie ‘internetbedrijf’ worden geschaard.

"Communicatiesystemen vormen nog altijd een pijler van de bedrijfsvoering van veel ondernemingen," legt Baldwin uit. "Ze staan werknemers bij tijdens hun dagelijkse werkzaamheden en stellen hen in staat om te communiceren met klanten en met collega’s in andere vestigingen en landen. Zelfs internetbedrijven als trivago zien de telefoon als een onmisbaar hulpmiddel voor het waarborgen van een consistente klantenervaring tijdens zijn internationale expansie." trivago dankt naar eigen zeggen het succes en snelle groei van het bedrijf voor een groot deel aan de mogelijkheid om klanten via lokale telefoonnummers automatisch in contact te brengen met medewerkers van het meertalige team in Düsseldorf die hen in hun eigen taal te woord kunnen staan. "Telefoongesprekken stellen mensen in staat om zich veel eenvoudiger en effectiever uit te drukken," illustreert Baldwin. "En dankzij het gebruik van moderne technologie en netwerken is trivago in staat om deze uitmuntende internationale klantenervaring te realiseren tegen de kosten van een lokaal gesprek, zonder zelf extra kosten te maken."Een verbeterde klantenervaring met minder kosten en complexiteit
Steeds meer bedrijven stappen over op een geconvergeerde IP-infrastructuur om flexibeler en efficiënter zaken te kunnen doen en kostenbesparingen te realiseren. De technologie die hen in staat stelt om hun telefonieomgeving met hun internetinfrastructuur te integreren, wordt Session Initiation Protocol (SIP)-trunking genoemd. Deze technologie is sinds 2005 in opmars en wint met het jaar aan populariteit. Infonetics Research voorspelde in 2014 dat de wereldwijde markt voor SIP trunking de komende jaren aanzienlijk zal groeien, naar meer dan 8,8 miljard dollar in 2018. Een einde aan de groei is nog niet in zicht. "Nu veel van de traditionele hindernissen zoals de kosten van bandbreedte en het volwassenheidsniveau van ICT-oplossingen uit de weg zijn geruimd, kunnen multinationals de kosten en complexiteit met 25 procent tot 50 procent terugdringen," verklaart Baldwin. "Dat speelt niet alleen de CTO en inkoopafdeling in de kaart. De mogelijkheid om een consistente klantervaring te bieden in het eigen land, in andere ontwikkelde landen en in opkomende markten, zal ook de fantasie van menig chief marketing officer prikkelen."
 
Een slim expansieplan kan niet om SIP trunking heen
‘Moderne’ communicatieoplossingen zoals gehoste PBX’en en unified communications (UC) bieden bedrijven tal van mogelijkheden op het gebied van spraakdiensten. De meesten van hen kiezen voor een hybride omgeving waarin SIP trunking, hosted PBX’en en UC-oplossingen naast elkaar worden ingezet om optimale ondersteuning te bieden voor alle bedrijfsprocessen. Voor ondernemingen die hun aanwezigheid op snelle, kostenefficiënte en consistente wijze willen uitbreiden naar nieuwe regio’s is SIP trunking de oplossing bij uitstek. Deze technologie maakt een centrale implementatie van hosted PBX’en en UC mogelijk, zodat het telefoonverkeer naar lokale nummers in alle regio’s via veerkrachtige verbindingen kan worden doorgeleid naar het Europese hoofdkantoor of een datacenter. "Deze simpele architectuur maakt een einde aan de noodzaak van het opzetten van regionale verbindingen en gebruik van complexe nummeromzetting voor het doorschakelen van telefoongesprekken naar een centrale locatie," besluit Baldwin. "Als u plannen voor een internationale expansie hebt en daarbij een consistente klantenervaring en effectief teamwork wilt waarborgen, moet u dus zeker navraag doen naar de mogelijkheid om spraakdiensten zoals SIP trunking in uw strategie op te nemen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Klant niet op één bij CFO
 Populariteit Rijksmuseum schiet omhoog
 Keuze tips voor de smartphone van de zaak
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Klantervaring centraal: de vijf belangrijkste trends in digital marketing
 Klantcontactcenters beschikken over schat aan data voor klantanalyses
 Betere klantervaring belangrijker dan kostenreductie
 Generatie Y zegt traditionele telefoongesprek vaarwel
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De éénjarige opleiding tot Qualified Bedrijfskundige
Leer bedrijfskundige kennis integraal toe passen in complexe en continu veranderende situaties. Een unieke opleiding waar aandacht is voor kennis, vaardigheden én jouw persoonlijke ontwikkeling! Start 29 oktober, download nu de brochure!
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Stuur je medewerkers veilig en voordelig de weg op
Belang van een goede werkgeversverklaring
Waar voldoet een goede website voor jouw bedrijf aan?
De juiste planning voor een feilloze bedrijfsverhuizing
reacties
Hoe kunt u slaaptekort van uw medewerkers oplossen? (1) 
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?  (1) 
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie (1) 
HR-beslisser: starters met traineeship mogen meer verdienen dan starters zonder (1) 
De hoge werkdruk grootste probleem in organisaties (1) 
Luieroorlog lijkt voorbij (1) 
Autovakantie: spannendste situaties en grootste irritaties (1) 
top10
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
Vijf slimme manieren die u helpen uw concurrenten te overtreffen
Nieuwe tech tools die uw wervingsproces kunnen moderniseren
Vijf fabels over het hergebruiken van software
Ruim 220. 000 mensen werken niet vanwege zorgtaken
Hoe weet u of iemand over de juiste mindset beschikt?
Het recept voor de ideale vacature
Bijna net zoveel vacatures als werklozen
Economisch beeld fractie minder gunstig
Duitse graadmeter: wereldwijde recessie zet door
meer top 10