zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aantal miljoenenwoningen groeit met 21 procent

17 maart 2016 - Nederland telt iets meer dan 39.000 woningen met een waarde van een miljoen euro of meer. Dit zijn er 21 procent meer dan in 2014. De meeste miljoenenwoningen bevinden zich in de Corop-regio Groot-Amsterdam. Het aantal in deze regio nam met 31 procent toe het afgelopen jaar.

Met een waardestijging van 6,1 procent zijn de miljoenenwoningen in Nederland meer in waarde gestegen dan een gemiddelde koopwoning. Een miljoenenwoning is nu gemiddeld 1,3 miljoen euro waard. In de Agglomeratie Haarlem is de gemiddelde waarde van de miljoenenwoningen met tien procent het meest in waarde gestegen. De Konijnenlaan in Wassenaar is de duurste straat van Nederland met een gemiddelde woningwaarde van 2,350 miljoen euro en een vierkante meter prijs van 5.775 euro.



Aantal miljoenenwoningen in de regio Groot-Amsterdam groeit met 31 procent
De grootste stijging van het aantal miljoenenwoningen heeft het afgelopen jaar plaatsgevonden in de regio Groot-Amsterdam, voornamelijk in de gemeente Amsterdam. De voorraad miljoenenwoningen is in de regio Groot-Amsterdam in 2015 met 31 procent toegenomen. Vooral in het centrum en in Amsterdam-Zuid is het aantal fors gestegen. De Corop Groot-Amsterdam telt nu meer dan 6.000 woningen die een miljoen of meer waard zijn. Niet alleen in het Westen van het land is het aantal miljoenenwoningen gestegen. Ook in de Corop-regio Zuidoost-Noord-Brabant nam het aantal woningen van een miljoen of meer met twintig procent toe het afgelopen jaar.

Miljoenenwoningen Agglomeratie Haarlem kennen grootste waardestijging
Een gemiddelde miljoenenwoning kost 1,3 miljoen euro en heeft een vierkante meter prijs van 4.200 euro. Er zijn wel grote verschillen. In de Agglomeratie Haarlem is de gemiddelde waarde van een miljoenenwoning met 1,4 miljoen euro het hoogst. In deze regio steeg de gemiddelde waarde het afgelopen jaar ook het meest: tien procent.
De straten met het hoogste aandeel miljoenenwoningen bevinden zich in Wassenaar. In de Bloemcamplaan zijn bijna alle koopwoningen een miljoen of meer waard. De vierkante meter prijs is echter lager dan in de Konijnenlaan in Wassenaar. Met een gemiddelde prijs van 2,350 miljoen euro en een vierkante meter prijs van 5.775 euro is de Konijnenlaan de duurste straat van Nederland.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 In Amsterdam 40 procent verkocht boven de vraagprijs
 Zonnige tendens woningen met zwembad
 Nederland telt veertien procent meer miljoenenwoningen
 Miljoenenwoningen vaak ver onder de vraagprijs verkocht
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10