zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zonnige tendens woningen met zwembad

4 augustus 2015 - De zon laat zich de komende dagen weer zien. Als u een woning met een zwembad bezit, kunt u in deze warme dagen uw hart ophalen.

Maar hoe ziet de markt eruit voor woningen met een zwembad in de tuin of in de kelder? Opvallend is dat een verkoelende duik zich concentreert in een beperkt aantal regio's, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).Aanbod
Wilt u een woning kopen met een zwembad, dan heeft u in Nederland op dit moment de keuze uit zo'n 1.950 woningen, ofwel 1,4 procent van het totale woningaanbod. Het gaat hierbij om woonobjecten met een zwembad in de bestaande bouw, die in verkoop staan bij NVM-makelaars en niet onder de noemer recreatiewoning vallen.
Het aantal in aanbod staande woningen met zwembad is op dit moment ruim twee keer zo hoog als het aantal in het tweede kwartaal van 2008, het moment dat de crisis op de woningmarkt zijn intrede deed. Het aanbod van woningen zonder zwembad is veel minder toegenomen, namelijk iets minder dan 50 procent.

Stijgende tendens
Opvallend genoeg bevindt het aanbod van woningen met zwembad in de afgelopen twee jaar zich in een stijgende tendens. Dit in tegenstelling tot het totale woningaanbod waar juist een daling heeft plaats gevonden. Al met al worden er dus naar verhouding steeds meer woningen met zwembad aangeboden. Huizen met zwembaden komen vooral voor in de provincie Noord-Brabant. Hier zijn maar liefst 550 woningen met zwembad gesitueerd. In verhouding met de totale woningvoorraad staan er daarnaast nog veel woningen met zwembad in (Zuid-)Limburg en in de duurdere gebieden binnen Utrecht.
Van alle 1.000 verkopen die door NVM-makelaars gedaan worden bevatten er vier een zwembad. Deze verhouding is al jarenlang constant. Uiteraard zijn ook hier duidelijke regionale verschillen te zien. De meeste transacties waarbij een zwembad in het spel is, vinden plaats in Noord-Brabant, Limburg en in de duurdere regio's van de provincie Utrecht, zoals 't Gooi en Bunnik/Zeist.

Duurder segment
Huizen met zwembaden bevinden zich logischerwijs met name in het duurdere prijssegment.  In het segment boven de miljoen heeft acht op de 100 woningen een zwembad op het perceel staan.
Een zwembad in de tuin is geen garantie voor een snelle verkoop. Zoals gezegd gaat het hier vooral om woningen in de duurdere prijscategorie en daarnaast zijn het relatief vaak vrijstaande woningen. Dit zijn juist segmenten waarvan de verkooptijd langer is. Halen we de statistieken er bij, dan zien we dat over het afgelopen anderhalf jaar gemeten woningen zonder zwembad gemiddeld binnen 105 dagen verkocht werden. Voor woningen inclusief zwembad lag deze verkooptijd op 230 dagen. Een vrij groot verschil. Als we de vergelijking echter wat meer gelijk trekken door alleen de groep vrijstaande woningen onder de loep te nemen, is de verhouding stukken beter.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
 Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
 Data science essentieel voor toekomstvaste verzekeraar
 

Gerelateerde nieuwsitems

 V&D-eigenaar koopt gigantisch huis
 Nederland telt veertien procent meer miljoenenwoningen
 Miljoenenwoningen vaak ver onder de vraagprijs verkocht
 Dure woningen stijgen harder in waarde
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten (1) 
top10
Papieren data vaak vergeten bij nieuwe privacywet
Bent u zelfstandig, een teamspeler, hands-on en omgevingssensitief?
GDPR: geen obstakel voor gepersonaliseerde klantervaringen
Cloud-expert is de nieuwste droombaan
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
Waardering draagt in grote mate bij aan bevlogenheid onder verpleegkundigen
Vijf tips om de juiste cloudprovider te vinden
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
Cyberveiligheid geen prioriteit bij hoger management
Vijf essentiële aandachtspunten voor IoT-analyse
meer top 10
vacatures
meer vacatures