zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Beste chauffeur van Nederland rijdt Citroën

16 maart 2016 -  Citroën-rijders zijn de beste chauffeurs van Nederland. Zij reden 21 procent minder schade dan gemiddeld. In Friesland worden relatief de minste schades geclaimd, 24 procent minder dan gemiddeld. Noorderlingen lijken sowieso goede chauffeurs. Groningen en Drenthe staan namelijk op de tweede en derde plek.

Dit blijkt uit onderzoek naar automerken en autoschades over 2015 van Generali.



Flink gat tussen nummer twee en drie
Citroen-chauffeurs rijden de minste schade, maar ze worden op de voet gevolgd door Suzuki-rijders, met twintig procent minder schade dan het gemiddelde. Seat maakt de top drie compleet met een schadepercentage van veertien procent.  Anne Lobbes, Directeur Press & Public Relations bij Citroën: ‘We zijn erg trots dat onze Citroën-rijders de beste chauffeurs van Nederland zijn. Citroën heeft een behoorlijke schare fans, met een grote betrokkenheid bij het merk. En daar zijn we erg blij mee. Het is dan ook niet verrassend dat deze berijders extra zuinig zijn op hun voiture!"
 
Minder brokken in noord-nederland
Generali heeft niet alleen onderzoek gedaan naar automerken, ook het claimgedrag per provincie is onder de loop genomen. Hieruit blijkt dat Friezen met 24 procent minder schade dan gemiddeld, de Beste Chauffeurs van Nederland zijn. De Friezen worden op de voet gevolgd door inwoners van Groningen en Drenthe. Zij rijden respectievelijk 21 procent en negentien procent minder schade dan het gemiddelde. Inwoners van Zuid-Holland rijden juist méér schade, dertien procent vaker dan gemiddeld.
 
Jongeren meeste kans op schade
Jongeren tot 25 jaar zijn de slechtste chauffeurs, zo blijkt uit onderzoek. Zij reden ruim 25 procent meer schade dan gemiddeld. De leeftijdsgroep van 56 tot en met 65 jaar rijdt de minste schade, veertien procent minder dan het gemiddelde.

Nederlander zuinig op nieuwe auto
In auto’s tot en met een jaar oud, wordt tot 46 procent minder schade gereden dan gemiddeld. Zodra een auto twee jaar oud is, gaan Nederlanders een stuk minder voorzichtig om met hun nieuwe bolide. Bestuurders van auto’s van twee en drie jaar oud, rijden slechts zes procent minder schade dan gemiddeld.
 
Meer informatie? Alle cijfers per provincie en automerk én de onderzoeksverantwoording staan op BesteChauffeur.nl

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Klanten afgeschrikt door onveilige chauffeurs
 Skoda-rijders beste chauffeurs van Nederland
 ‘Zakelijke rijders willen telefoonprotocol’
 Bestuurder onderschat risico bellen, internetten en navigeren onderweg
 
 
reacties
 
j. knooren  |   | 
16-03-2016
 | 
15:31 uur
Je zult er maar achter zitten
citrofiel  |   | 
1-04-2016
 | 
19:32 uur
Wat een zure reactie, Citroëns rijden heerlijk, juist voor mensen die van auto rijden houden. De hydropneumatische vering is onovertroffen. Het design is niet teutonisch en de vering is niet hard en kwetsbaar.

Mensen die Citroën zijn, zijn zuinig op hun bolide.
Mensen die claimen van auto rijden te houden, maar snel scheuren zijn snel van A naar B, maar hoe geniet je van die rit als die snel over is en je vol adrenaline zit? Geniet liever: zet je stoel wat schuiner, doe wat relaxte muziek op en neem alles in je op. Is niet ''stoer'', maar we zijn geen 10 meer, toch?

Het zal wel de starre houding zijn van sommige polderpetjes, die denken dat een grote uitlaat iets anders vervangt en hard geveerd goed is. Rolls Royce en Mercedes heeft onder licentie de vering van Citroën mogen gebruiken; zal wel heel slecht zijn dan...

Maar blijf maar lekker in je golf, escort of beemer scheuren, zonder werkelijk weten wat auto rijden en genieten is. Verbreed je horizon.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10