zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Acht trends in digitale transformatie

1 maart 2016 - Digitale transformatie vindt overal plaats. Het was dé trend van 2015 en zal ook in 2016 voor de meeste organisatie een top-thema zijn. Volgens Wilfred Harbers, Director Digital Solutions Consulting Benelux bij Software AG, komt dit mede doordat consumentengedrag voor veranderingen blijft zorgen en een vraagteken achter elk businessmodel zet.

Welke ontwikkelingen op het gebied van software integratie en APIs zien we en hoe kunnen organisaties daarmee hun digitale transformatie in 2016 effectief ondersteunen? Software AG zet acht ontwikkelingen op een rij:


 
1. Alles wordt hybride
De complexiteit van cloud-adoptie en de behoefte aan meer innovatie om online apps te kunnen bouwen, dwingt IT om verschillende cloud-opties te verkennen. Bedrijven willen een hybride cloud, hybride integratie en zelfs een managed cloud. Bedrijven willen naast de gangbare publieke cloud-oplossingen nu ook over gaan op echte hybride oplossingen. In plaats van alleen te focussen op publieke en private cloud-opties, zal IT andere modellen gaan verkennen voor meer flexibiliteit en controle. 
 
2. De rol van Swagger in API-ontwikkeling wordt groter 
Het Swagger API framework wordt de facto standaard en initiatieven zoals Open API standaardiseren de rol van Swagger in API-ontwikkeling. Vendoren zullen zich achter de Open API-initiatieven scharen en Swagger een broodnodige boost geven. Hierdoor groeit het uit tot de meest gebruikte API-standaard en RAML (RESTful API modeling language) zal na verloop van tijd uit het zicht verdwijnen. 
 
3. API’s maken ‘self-service’-integratie mogelijk
Beeld u een wereld in waar alles een API is en al uw data direct toegankelijk is voor u en degenen die u toestemming geeft. Hiertoe behoren ook klanten, partners, leveranciers, banken en bijna iedereen in uw ecosysteem. Hoe beheert u deze gecompliceerde wereld van datatoegang? Hiervoor is een robuust API Management Platform nodig dat verder gaat dan ‘self-service’ API Portals en ook veiligheid, toegang, beheer, service-architectuur, governance, monitoring, en integratie ondersteunt. 
 
4. Bimodal IT wordt mainstream
Ontwikkelaars, business integrators en DevOps-structuren zullen nog beter samenwerken om nieuwe applicaties en interfaces te leveren en het totale innovatiequotiënt van de organisatie te versnellen. Verschillende integratiemodellen komen samen in het kader van IT en versterken de organisatie. 
 
5. Integratie maakt de verborgen meerwaarde van Big Data zichtbaar
Bedrijven maakten tot nu toe gebruik van Hadoop-platformen voor het opslaan van datasets zonder de volledige waarde te benutten. De toenemende integratie van bestaande systemen met nieuwe Hadoop-platformen zullen de verborgen waarde zichtbaar maken. Hierdoor kan Big Data eindelijk worden gebruikt om slimme beslissingen te maken om bijvoorbeeld de klantervaring te optimaliseren.  
 
6. Microservices vervangen monolithische architecturen
Microservices nemen langzaam de plek in van monolithische architecturen. Nu organisaties aan de slag gaan met digitale transformatie, beseffen zij zich dat de grootste obstakels voor snelle innovatie de monolithische legacy-architecturen zijn en vinden zij manieren om meer ‘DevOps’-vriendelijke architecturen te implementeren, gebaseerd op microservices.    
 
7. MDM en IoT event-afhandeling komen bij elkaar
De steeds bredere definitie van Customer-360 zorgt ervoor dat Master Data Management-platformen de data over het koopgedrag van klanten gebruiken door deze te linken aan standaard MDM-datakwaliteitsprocessen, zoals cleansing en matching. Bijvoorbeeld, het synchroniseren en verrijken van het klanten master record met gecorreleerde sensordata wordt een vereiste voor het MDM-consolidatieproces van klantgegevens.  
 
8. MDM wordt mooier en slimmer
MDM-oplossingen blijven medewerkers die de rol van ‘data steward’ hebben ondersteunen bij het vereenvoudigen van het schoon en ‘fit’ houden van de data, door geïntegreerde data, business intelligence-tools en ‘dash-boarding’ samen te voegen. Voor organisaties gaat hierdoor de waarde en impact van superieure datakwaliteit in hun bedrijfsprocessen omhoog.
 
Richten en inrichten
"Dit jaar ligt de focus op het richten en inrichten van de benodigde IT-capaciteiten voor een snellere transformatie. Organisaties beseffen zich dat de bestaande modellen maar deels in staat zijn om deze transformatie te ondersteunen. Onze voorspellingen samengevat gaan over hoe organisaties betere business applicaties kunnen samenstellen, bouwen en uitrollen. Dit zal immers bepalen hoe zij zich kunnen transformeren tot digitale ondernemingen," aldus Harbers.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 IT op de werkvloer: vloek of zegen voor de productiviteit?
 Waarom medewerkers meer met de trein zouden moeten reizen
 '(Voor)liefde voor geld belangrijke voorwaarde om bij bank te werken'
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier best practices voor het omarmen van digitale transformatie
 Hybride cloud is aanjager van digitale transformatie
 Bedrijven worstelen met de snelheid van technologische veranderingen
 Digitale transitie: de toekomst was gisteren
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
6 stappen om leads te nurturen met e-mail marketing [white paper]
Je genereert leads met waardevolle content. Hoe zorg je dat deze leads warm worden, warm blijven en wél hot worden zodat de sales afdeling gesprekken kan voeren met beter gekwalificeerde leads? Spotler legt het in dit white paper stapsgewijs uit.
Download het white paper
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Personeelstekort in de horeca historisch hoog
Waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste webhosting?
Zonnepanelen op kantoor; hoe zit dat financieel?
reacties
Waarom medewerkers meer met de trein zouden moeten reizen (1) 
Zes tips bij het kiezen van je burn-out coach (1) 
HR-professionals verwachten dat functie op de schop gaat (2) 
Evenement organiseren? Vijf onverwachte tips (1) 
'Ongezonde snack op netwerkborrel niet meer van deze tijd' (1) 
Nederland verkiest kerstgeschenk boven traditioneel kerstpakket (4) 
Land Rover Defender (2019) (1) 
top10
HR-professionals verwachten dat functie op de schop gaat
Drie populaire project management apps voor managers
Topmanagers ABN Amro, FrieslandCampina en Johnson & Johnson in finale Young Captain Award
Coaching populairder dan ooit
Bedrijven niet tevreden met eigen innovatieprestaties
In 2030 is een kwart minder inzetbaar door werkgerelateerde stress
Voorkom plasticvervuiling met het businessmodel van de toekomst
Mannen zijn chagrijnig als Max Verstappen uitvalt
Slechts een op de vijf bespreekt probleemschuld met omgeving
Waarom medewerkers meer met de trein zouden moeten reizen
meer top 10