zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Noord-Holland Noord maakt sprong op investeringsranglijst

16 februari 2016 - De regio Noord-Holland Noord heeft een opvallende sprong gemaakt in het jaarlijkse rapport van de ‘European Cities & Regions of the Future’ van fDi Magazine. De uitgave, onderdeel van Financial Times, laat de regio tien plaatsen stijgen op de lijst van meest aantrekkelijke regio’s om in te investeren.

Noord-Holland (zonder Amsterdam) neemt een vijftiende plek in op de ranglijst en is hiermee de regio met het grootste potentieel van Nederland voor Brabant (plaats 22). De Noord-Holland-regio behoort volgens fDi Magazine zelfs tot de acht meest aantrekkelijke regio’s van West-Europa.


Nordrhein Westfalen is de regio die de meeste foreign direct investments aantrekt. Londen neemt de eerste plaats in op de ranglijst van meest aantrekkelijke steden.
 
Investeringsactiviteiten
fDi Magazine is een Engelse uitgave, die tweemaandelijks verschijnt en rapporteert over nieuws en ontwikkelingen in globale investeringsactiviteiten.  Een keer in de twee jaar publiceert de mediatitel een toonaangevende lijst van ‘European Cities & Regions of the Future’, die de infrastructuur, beloningen en mogelijkheden hebben om foreign direct investments aan te trekken. Voor het rapport wordt de data van 481 regio’s en steden gebruikt. Steden en regio’s worden voor de totaalscore beoordeeld op vijf punten: Economic Potential, Labour Environment, Cost Effectiveness, Infrastructure en Business Friendliness.
 
Hoge notering onder mid-sized regions
De regio Noord-Holland heeft in de categorie van mid-sized regions (1,5 – 4 miljoen mensen) een aantal hoge noteringen gescoord. Overall kreeg de regio zelfs een top drie notering van fDi Magazine (2014/15: 9). Twee andere Nederlandse mid-sized regions wisten ook de top tien te kraken. Brabant behaalde een vijfde plaats, terwijl Zuid-Holland tiende werd.
 Noord-Holland scoorde internationaal enorm goed op infrastructuur. De ‘connectivity’ bezorgde de regio een tweede plaats op de Europese ranglijst. De Nederlandse regio hoefde alleen het Spaanse Baskenland voor zich te laten, maar was bijvoorbeeld wel meer bereikbaar dan Brabant (zes) en Zuid-Holland (negen).
 
Andere facetten
Ook op andere facetten scoorde Noord-Holland hoger dan andere Nederlandse regio’s. Op de lijst van regio’s met enorm economisch potentieel wist Noord-Holland een derde plek te scoren. Twee jaar geleden was de regio nog zesde, een plek die nu is voorbehouden aan Brabant. Qua labour environment behaalde de regio dezelfde notering als twee jaar geleden (vijfde), maar wel vier plaatsen hoger dan de eerstvolgende Nederlandse regio, Zuid-Holland.
Ontwikkelingsbedrijf NHN is het aanspreekpunt voor de economische en ruimtelijke ontwikkeling van de regio Noord-Holland Noord en is erg blij met de progressie die de regio de afgelopen twee jaar heeft gemaakt. NHN fungeert als een hub, waarbij bedrijven uit de regio samenkomen. NHN directeur Thijs Pennink: "Het rapport van fDi Magazine laat zien dat de regio in de lift zit. Het is onze kerntaak om de regio in de markt te zetten en het vestigingsklimaat te verbeteren, zodat nieuwe bedrijven worden aangetrokken en zittende bedrijven kunnen groeien. Om als regio, zonder Amsterdam, deze cijfers te bewerkstelligen is een mooie motivatie om op de ingeslagen weg door te gaan."
 
Fysieke ruimte
Gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond, roemt de ontwikkeling van de regio: "Noord-Holland Noord is een fantastische regio met unieke mogelijkheden. Buitenlandse investeerders zijn vooral gecharmeerd van de fysieke ruimte op nog geen uur rijden van internationale faciliteiten zoals Schiphol en de havens van Amsterdam. Dit rapport bevestigt opnieuw wat wij in Noord-Holland al lang weten."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Helft tech-vrouwen zag gendergelijkheid verbeteren
 Fusies, overnames en deelnemingen in de ICT-markt vinden een weg in 2020
 Vier process excellence-trends voor organisaties om in de gaten te houden
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Acht topbestemmingen voor een onvergetelijke jaarwisseling
 Recordaantal buitenlandse bedrijven vestigen zich in Amsterdam
 Vraag naar hoogopgeleide technici stijgt explosief in regio Rotterdam
 Duitsland en Scandinavië in 2015 bovenaan de transactieranglijst Europese vastgoedmarkt
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
5 manieren om virtueel te netwerken
reacties
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken (1) 
Verstrikt in een web van regeltjes (1) 
Tips voor werkende ouders (1) 
Eén op de vijf Nederlanders vindt ziekmelden ter compensatie overuren terecht  (2) 
Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen  (1) 
Ruime verdubbeling aantal misdaden gepleegd met ICT, gericht op ICT (2) 
Cadeau-inspiratie voor Valentijnsdag? Dit geven Nederlanders uit aan hun partner (1) 
top10
Mannen willen geld, vrouwen passende werktijden
BlackBerry 2021 Threat Report onthult massale COVID-19-uitbuiting
Het Nieuwe Werken en de veranderende rol van leiderschap
Gedateerde roostersoftware zorgt voor stevige omzetverliezen
Vijf tips om uw thuiswerkopstelling te verbeteren
Één jaar corona: meerderheid werknemers ervaart voordelen thuiswerken
Helft tech-vrouwen zag gendergelijkheid verbeteren
Nederlanders meer dan ooit verbonden met hun werkgever
Hoe toekomstgerichte bedrijven data analytics expertise kunnen opbouwen
Cybercriminelen volgen online activiteiten werknemers op de voet
meer top 10