zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Aantal vacatures flink gestegen in 2015

30 december 2015 - De werkgelegenheid trekt aan en dat is te merken aan het stijgende aantal vacatures. Zo noteerde Monsterboard.nl afgelopen jaar een stijging in het vacatureaanbod van maar liefst elf procent. In Zeeland (+34 procent) en Limburg (+twintig procent) is het aantal vacatures het meest gestegen.

Bedrijven plaatsten, net als in 2014, de meeste vacatures in de sectoren IT, retail/sales, financieel en techniek. Werkzoekenden waren vooral op zoek naar administratieve en secretariële functies. Andere populaire zoektermen zijn manager, logistiek, ICT, marketing en sales.



Meeste vacatures in Noord-Holland, grootste stijging in Zeeland
In vrijwel iedere provincie van Nederland is het aantal vacatures gestegen. Alleen in Gelderland is het aanbod gelijk gebleven. Een kwart van de vacatures kwam het afgelopen jaar uit Noord-Holland, de provincie met de meeste vacatures. Dit komt mede dankzij een vacaturestijging van twaalf procent. Ook kwamen de meeste nieuwe vacatures dit jaar uit Noord-Holland. Twintig procent van de vacatures kwam uit Zuid-Holland en zestien procent is voor een functie in Noord-Brabant. In Zeeland is de werkgelegenheid procentueel het meest toegenomen. Het vacatureaanbod steeg hier met maar liefst 34 procent. Ook in Limburg nam het aantal vacatures flink toe (+twintig procent).

Administratieve en secretariële functies blijven gewild
De vraag naar functies op administratief en secretarieel gebied blijkt uit een analyse van de job searches op Monsterboard.nl. Net als vorig jaar zijn de meest gebruikte zoekwoorden ‘secretaresse’ en ‘administratief (medewerker)’. Daarnaast zoeken veel mensen vacatures als ‘manager’ of in de sectoren ‘logistiek’, ‘ICT’, ‘marketing’ en ‘sales’. De zoekterm ‘logistiek’ is zelfs maar liefst vijf plaatsen gestegen in de top tien meest gezochte zoekwoorden, de term steeg van plek elf naar zes.
"Ook wij maken aan het eind van het jaar de balans op: wat heeft 2015 ons gebracht en wat verwachten we van 2016? Gezien het stijgende aantal vacatures  kunnen ook wij concluderen dat de arbeidsmarkt volop in beweging is. Bedrijven zijn weer aan het groeien en wij verwachten dat ook volgend jaar de vraag naar personeel blijft toenemen in veel sectoren," aldus Gian Zandonà, managing director van Monsterboard.nl. "De toenemende ruimte op de arbeidsmarkt biedt kansen, bijvoorbeeld om in het nieuwe jaar dé baan te vinden die bij u past. Een voornemen dat toch altijd weer bij veel mensen op het lijstje staat in het nieuwe jaar. En de markt is er naar om uw goede voornemens in 2016 om te zetten in daden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures
 Bijna 30 procent meer vacatures voor programmeurs in 2015
 Vijf tips om geen toptalent mis te lopen
 Sterke groei vacatures planning en logistiek
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10