zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Extra vrije dagen bovenaan verlanglijstje van de Nederlandse werknemer

8 december 2015 - De feestdagen staan voor de deur, een mooie gelegenheid voor werkgevers om naar het verlanglijstje van de Nederlandse werknemer te kijken.

Zo blijkt dat het verlanglijstje van Nederlandse werknemers niet helemaal aansluit bij wat CFO’s en financieel directeuren verwachten dat hun medewerkers wensen. Zo verwachten CFO’s en financieel directeuren dat werknemers vooral flexibelere werktijden willen, maar uit onafhankelijk onderzoek van Robert Half blijkt dat werknemers juist extra vrije dagen bovenaan hun verlanglijstje hebben staan.


 
Andere wensen
Uit onderzoek onder 1.000 Nederlandse werknemers blijkt dat naast een hoger salaris de werknemers ook andere wensen hebben over de voordelen die zij graag terugzien in het beloningspakket. Met stip op nummer één staan extra vrije dagen. Meer dan vier op de tien (42 procent) werknemers geven aan dat dit bovenaan hun verlanglijstje staat, gevolgd door flexibelere werktijden (23 procent), meer trainings- of bijscholingsmogelijkheden (zeventien procent) en thuiswerken (zestien procent).
 
Balans
"Extra’s die bijdragen aan de balans tussen werk en privé en zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden voor de werknemer. Werkgevers begrijpen niet alleen het toenemende belang hiervan voor hun medewerkers, maar nemen ook steeds meer maatregelen om hierop in te spelen," zegt Stephan Renken, Directeur Robert Half Nederland. "Om medewerkers aan te trekken, te motiveren en te behouden, dienen bedrijven ook rekening te houden met voordelen die geen nettowaarde hebben. Beloningen hoeven niet altijd in de vorm van een salarisverhoging of een bonus. Extra vrije dagen, erkenning voor het goede werk, de kans om het takenpakket uit te breiden en het ontwikkelen van een aangename bedrijfscultuur, zijn maar enkele voorbeelden van doeltreffende niet-financiële beloningen."
 
Ander beeld
Toch blijken de Nederlandse CFO’s en financieel directeuren een iets ander beeld te hebben van het verlanglijstje van de Nederlandse werknemers. Slechts dertien procent denkt dat extra vrije dagen bovenaan het verlanglijstje staan. Ruim vier op de tien (42 procent) CFO’s en financieel directeuren verwachten dat eerder flexibele werktijden prioriteit hebben. Meer trainings- of bijscholingsmogelijkheden (23 procent) en thuiswerken (22 procent) staan respectievelijk op plaats twee en drie.

‘New age benefits’ onderaan verlanglijst
De term ‘balans tussen werk en privé’ vertaalt zich ook in concrete secundaire voorwaarden die verder gaan dan flexibele werktijden en thuiswerken. Ook voordelen, zoals het aanbieden van kinderopvang, was- en strijkdiensten en een fitnesscentrum vallen in deze categorie, zij het dat slechts twee procent van de werknemers dit bovenaan hun prioriteitenlijst zetten.
"New age-benefits zijn bedoeld om het leven van werknemers makkelijker te maken, zodat zij zich kunnen focussen op hun werkzaamheden. Deze voordelen zouden voor een betere werk-privé balans kunnen zorgen. Toch zien nog veel werknemers het vooral als een ‘nice-to-have’ in plaats van een ‘need-to-have’," aldus Renken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg
 Consumentenuitgaven in juni nog steeds tien procent lager dan in 2019
 Vacaturetrend: op weg naar herstel
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Flexibele werktijden belangrijkste arbeidsvoorwaarde
 Opleiding en thuiswerken belangrijker dan vakantie en leaseauto
 Jongeren: vrij reizen of leaseauto even belangrijk als goed pensioen
 IT als primaire arbeidsvoorwaarde
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
Helft bedrijven heeft moeite met datamanagement (1) 
Ook Renault en Nissan snijden in prijzen elektrische auto's (1) 
Vier op de tien vinden klantenservice financiële dienstverleners ondermaats  (2) 
top10
Pandemie heeft drastische gevolgen voor werk en inkomen Millennials en Generatie Z
Thuiswerker is zich tijdens lockdown meer bewust geworden van cybersecurity
Bijna alle partners willen aanvullend geboorteverlof opnemen
Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
Skillspaspoort gaat cv vervangen
“Digitale les heeft positieve invloed op prestaties leerlingen”
Een vijfde verzwijgt kinderwens tijdens sollicitatieproces
Onderzoek naar communicatie in crisistijd: laat vooral van u horen!
Corona-klagen
Respons jongeren op direct mail hoger dan oudere generaties
meer top 10