zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT als primaire arbeidsvoorwaarde

8 oktober 2014 - Nieuwe medewerkers willen graag direct aan de slag bij hun nieuwe werkgever. Vaak blijkt dat niet mogelijk, doordat de nieuwe medewerker op zijn eerste werkdagen resources mist, zoals een smartphone of toegang tot applicaties.

Zo stelt Arnout van der Vorst, Identity Management Architect bij Tools4ever. "Het gat tussen de afdelingen IT en HR is heel groot, waardoor de IT-afdeling niet op tijd weet welke resources de nieuwe medewerker nodig heeft."  Om het werkproces tussen HR en IT te optimaliseren, kunnen de afdeling fysiek direct naast elkaar worden gezet of kan de technologie worden verbeterd. De laatste optie lijkt ingewikkeld maar kan met simpele stappen al worden ingeregeld.Eerste dag
Een nieuwe medewerker wil het liefst zo snel mogelijk productief zijn. Om tijdig de juiste toegangsrechten in het netwerk voor de nieuwe medewerker in te stellen heeft de IT-afdeling informatie nodig, zoals NAW-gegevens, functie en afdeling. Deze gegevens moeten door de HR-afdeling aangeleverd worden aan de IT-afdeling. Dit gebeurt helaas vaak niet op tijd, waardoor de medewerker op zijn eerste werkdag geen toegang heeft tot het netwerk. Dit probleem kan echter eenvoudig met technologie worden ondervangen.

Koppeling HR en netwerk
Door een (semi-)automatische koppeling te maken tussen het HR-systeem en de Active Directory (het netwerk) kan het aanmeldproces voor nieuwe medewerkers worden versoepeld. De HR-afdeling voert een nieuwe medewerker in. Vervolgens kunnen via vooraf vastgestelde scenario’s de vervolgstappen automatisch worden uitgevoerd in het netwerk. Het user account voor de nieuwe medewerker wordt direct aangemaakt met de standaard toegangsrechten en de nieuwe medewerker loopt geen vertraging op tijdens de eerste werkdag.

Self service
Aanvullende resources kunnen vervolgens door medewerkers zelf aangevraagd worden via een self service portaal. Medewerkers loggen in op het portaal waar zij met behulp van webformulieren extra toegang aanvragen voor bijvoorbeeld een netwerkschijf of een applicatie. Aanvragen via dit self service portaal worden direct verwerkt in het netwerk. Wanneer gewenst is het ook mogelijk dat er een tussenstap plaatsvindt, zoals goedkeuring van een manager.
Kortom, de procedures die gepaard gaan met het in dienst treden van een nieuwe medewerker zijn vaak inefficiënt, waardoor nieuwe medewerkers hun eerste dagen niet productief zijn. We hebben echter kunnen lezen dat een relatief eenvoudige technologie ervoor kan zorgen dat dit proces efficiënter verloopt.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties
 Nederlandse pensioenstelsel voor derde jaar op rij beste ter wereld
 CIO’s ervaren druk van digitale transformatie en cloudcomplexiteit
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meeste ICT-service-incidenten vallen buiten supportcontracten
 Maak een effectiviteitslag met een sterke ICT-afdeling
 Vertrouw op de cloud
 Arbeidsvoorwaarden versoberen
 
 
reacties
 
Masoud Yakoub  |   | 
8-10-2014
 | 
09:32 uur
Met alle respect, maar ik lees hier een uitgebereid beschreven reclame.

Het gat tussen de HR en de IT wordt vaak veroorzaakt doordat de HR niet op de hoogte is van de functie van de medewerkers. Daarmee bedoel ik dat ze inhoudelijk niet weten waaruit de werkzaamheden bestaan en wat er nodig is voor een functie. Ze kunnen op papier prima de competenties beschrijven, maar vaak blijkt de praktijk tot anders.

Een goed systeem is slechts de basis, maar kan inderdaad 80% van de communicatie (intern en extern) ondervangen. Echter de 20% bijdrage van de medewerkers (data invoer) blijft het allerblangrijkste, want als deze niet hun werk goed doen, dan zijn ze voor 80% verantwoordelijk. Leuke theorie over 20-80 procent verhouding.

Managers die een goed systeem zoeken, moeten vooral denken aan hoeveel bedrijfsprocessen en communicatie ermee wordt geautomatiseerd en daarnaast ook de gebruiksvriendelijkheid ervan.

Een systeem waarin je de volledige personeelsadministratie inclusief alle interne en externe communicatie in kunt registreren en daarnaast ook goed kunt beheren. Een systeem waarin de verantwoordelijke personen nooit iets hoeven en kunnen missen en vrijwel voor al hun werkzaamheden door dat systeem kunnen worden geherinnerd en geholpen. Zoek maar eens op CRM, HR, ERP en je komt genoeg tegen.

Exact is de aanbieder van de meest omvattende en geavanceerde systeem.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: tips voor meer conversie via e-mail
Er is veel waar je aan kunt denken om de conversie van je mailings te verbeteren. En niet onbelangrijk: hoe zet je al deze aspecten zo optimaal mogelijk in. In dit gratis white paper beschrijft Spotler 21 technieken voor beter scorende e-mails. Benieuwd?
Download het white paper
Lees verder
Gebruik van Easy Up tenten tijdens beurzen: zo creëer je een opvallende beursstand!
Juiste telefoon voor zakelijke doeleinden: iPhone imponeert!
reacties
Racisme en exclusie in Nederlandse advertenties (1) 
Maximaal zes mensen in een vakantiewoning reden voor annuleren (1) 
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken  (1) 
76 procent van de studenten werkt door coronacrisis in een andere sector (1) 
Aantal vacatures komt steeds dichter bij pre-coronatijdperk (1) 
Analytics is de bewezen grote winnaar (1) 
Hamsterschaamte: Nederlander ontkent te hamsteren tijdens coronacrisis (1) 
top10
Bijna één op de tien werknemers voert hobby uit tijdens thuiswerken
Betere bedrijfsresultaten? Begin bij uw cultuur
Aantal zorgvacatures terug op niveau pre-coronacrisis
Kwaadaardige corona trackers zijn in opmars
Een op de drie medewerkers minder loyaal na eerste coronagolf
Een op drie IT-verantwoordelijken: organisatie maakt ineffectief gebruik van cloudtechnologie
OOBE maar dan wel PnP
Werkzoekers vinden tattoos en piercings bij sollicitatiegesprek geen probleem
Bedrijven zetten vooral in op digitale transformatie
Pandemie versnelt de digitale transformatie
meer top 10