zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

High yield blijft komende vijf jaar in trek, ondanks scenario hogere rente

2 december 2015 - Institutionele beleggers gaan ervan uit dat de belangstelling voor wereldwijde high yield-obligaties in de komende vijf jaar groot zal blijven, vanwege de diversificatievoordelen van de beleggingscategorie, het afnemende aantal faillissementen en de kredietfundamenten.

Uit research van NN Investment Partners blijkt dat 43 procent van de respondenten verwacht dat institutionele beleggers de allocatie naar Europese High Yield in de komende vijf jaar zullen uitbreiden - meer dan twee keer zo veel als het aantal respondenten (21 procent) dat uitgaat van een kleinere allocatie.


 
Diversificatie
Beleggers zien diversificatie als het meest aantrekkelijke aspect van hoogrentende obligaties (door 64 procent van de respondenten genoemd), 37 procent wees in dit kader op het stabiele/dalende aantal wanbetalingen in de sector en 36 procent op de goede kredietfundamenten.
Meer dan een derde (35 procent) vindt dat de huidige waarderingen het extra risico dat inherent is aan de high yield-sector rechtvaardigen. Slechts tien procent gaf aan high yield-obligaties op dit moment niet aantrekkelijk te vinden.
 
Aantrekkelijke waarderingen
De waarderingen van hoogrentende obligaties zijn in de eurozone aantrekkelijker dan in andere regio's, zo blijkt uit het onderzoek: 27 procent van de respondenten noemt de waarderingen in de eurozone sterk of zeer sterk, terwijl 22 procent hier de VS noemt, achttien procent het VK, achttien procent Japan en zestien procent Azië ex-Japan. De waarderingen werden aangehaald als het meest aantrekkelijke aspect van Europese High Yield. Bijna twee van de vijf (38 procent) institutionele beleggers zeiden dat dit high yield-obligaties zeer aantrekkelijk maakt ten opzichte van andere obligaties en dat het extra risico hiermee gerechtvaardigd is. Nog eens 26 procent van de beleggers gaf aan de dalende wanbetalingspercentages in Europa gunstig te vinden.
 
Diversificatievoordelen
Tim Dowling, Hoofd van Credit Investments en Portefeuillemanager van Global High Yield bij NN Investment Partners: "Beleggers worden de laatste jaren niet alleen vanwege de bescherming tegen de dalende rentes aangetrokken door high yield-obligaties, maar ook vanwege de diversificatievoordelen over geografische regio's en sectoren. Het herstel van de wereldeconomie heeft voor verdere steun gezorgd, doordat het aantal wanbetalingen is teruggedrongen en de fundamenten in het algemeen zijn verbeterd. Het beleid van de ECB zal gunstig zijn voor obligaties in de eurozone, maar door de grote diversiteit binnen de high yield-sector zijn er overal ter wereld beleggingskansen te vinden."
 
Sector met uitdagingen
Dowling vervolgt:  "Het is en blijft echter een sector met uitdagingen: uit ons onderzoek1 blijkt dat 52 procent van de institutionele beleggers denkt dat sommige managers van high yield-fondsen zich weliswaar staande kunnen houden in een klimaat van oplopende rentes, maar dat andere het moeilijk zullen hebben. Slechts 2 procent van de respondenten heeft volledig vertrouwen in de capaciteiten van de managers. Beleggers moeten een partnerschap aangaan met vermogensbeheerders die de ervaring en de processen hebben om de wereldwijde markten te analyseren en de kansen en risico's volledig in kaart te brengen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
 Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
 Data science essentieel voor toekomstvaste verzekeraar
 

Gerelateerde nieuwsitems

  Institutionele beleggers gaan uit van drie procent yield op ‘uitdagende’ obligatiemarkten
 Mondiaal groeitempo blijft in 2013 positief werken voor high-yield obligaties
 Nederlandse multinationals sluiten 2012 af met hoogste pensioentekort in jaren
 Drie op de vijf beleggers 'zoeken alternatieven' voor traditionele obligaties
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten (1) 
Extra uurtje werken, lekker lunchen (1) 
Waarom het altijd aan de ander ligt (5) 
top10
Checklist: Zieke werknemer begeleiden volgens Wet Poortwachter
Papieren data vaak vergeten bij nieuwe privacywet
Bent u zelfstandig, een teamspeler, hands-on en omgevingssensitief?
Hoe groeit u mee met de klantverwachting in de B2B-markt?
GDPR: geen obstakel voor gepersonaliseerde klantervaringen
Cloud-expert is de nieuwste droombaan
Dekkingsgraad pensioenfondsen blijft grillig
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
Vijf tips om de juiste cloudprovider te vinden
Waardering draagt in grote mate bij aan bevlogenheid onder verpleegkundigen
meer top 10
vacatures
meer vacatures