zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Helft Nederlanders werkt een dag extra door wekelijkse overuren

12 november 2015 - Wereldwijd staat het gemiddeld aantal overuren per week bijna gelijk aan een hele werkdag. Zakelijke professionals over de hele wereld geven namelijk aan zeven uur extra in de week te werken.

In Nederland worden er zelfs nog meer overuren gedraaid. De meeste Nederlandse workaholics geven aan zo’n acht tot twaalf uur per werk over te werken (twintig procent). Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Regus onder meer dan 44.000 mensen uit het bedrijfsleven uit meer dan 100 verschillende landen.



Maandag
Internationaal geeft negentien procent van de werknemers aan slechts twee tot vier overuren per week te maken, blijkt uit hetzelfde onderzoek. Op maandag wordt er wereldwijd door een op de tien van de zakelijke professionals het meest overgewerkt. In Nederland zijn echter dinsdag en donderdag de dagen waarop de meeste overuren worden gemaakt, 26 procent van de Nederlandse werknemers werkt op een van die dagen het langste door. Op vrijdag luiden we net zoals de rest van de wereld het weekend het liefst zo vroeg mogelijk in en draaien we de minste overuren.

Werk-privé balans
De werk-privé balans lijkt over het algemeen over de hele wereld ver te zoeken; 38 procent van de zakelijke professionals zegt dat ze wekelijks gemiddeld een hele werkdag aan overuren maken. In Nederland lijkt overwerken meer regel dan uitzondering. Slechts 13 procent zegt minder dan één uur over te werken in een week. Ruim de helft van de Nederlanders (58 procent) geeft daarentegen aan minimaal zes extra uren te maken bovenop hun contract. Hiervan werkt maar liefst zestien procent meer dan vijftien uur extra per week.
Jessika van Veen, algemeen directeur Regus Nederland: "Het is bewonderenswaardig dat Nederlandse werknemers zo betrokken zijn bij het werk, maar tegelijkertijd is het ook zorgwekkend dat zij wekelijks overuren maken. Wanneer werknemers de mogelijkheid hebben om dichter bij huis te werken, kunnen zij profiteren van een kortere reistijd en efficiënter met hun tijd omgaan. Lange werkdagen en daarna nog een lange rit naar huis kunnen slecht zijn voor de gezondheid. Regus helpt bedrijven aan flexibele werkplekken om zo onder andere overuren te compenseren en een lange reistijd te minimaliseren."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ‘Overwerk is ongezond'
 Onbetaald overwerk is heel normaal
 Vooral marketingprofessionals maken overuren
 Crisis of niet: we blijven overwerken
 
 
reacties
 
Frens Schuring  |   | 
12-11-2015
 | 
10:39 uur
Heerlijk een opmaat om minimaal een dag overwerk als normaal in onze mindset op te nemen. Kan ik mijn partner laten zien dat ik niet de enige ben die zo gek is.thunar

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10