zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Eén op de tien printers op werkvloer is van ander type of merk

20 oktober 2015 - Gemiddeld is één op de tien printers binnen een organisatie van een ander merk, of ander type dan de andere negen exemplaren. Grofweg betekent dat wanneer een organisatie een printerpark met 100 printers heeft, er elf verschillende types en merken aanwezig zijn.

Dit blijkt uit onderzoek van Xtandit onder 1032 bedrijven. Daarnaast concludeert Xtandit dat bij een printer gemiddeld 4,45 verschillende gebruiksmaterialen horen, zoals toners, fusers en drums.


 
Wildgroei
Door de vele ontwikkelingen en veranderingen binnen bedrijven ontstaat er vaak een wildgroei aan printers, waardoor IT-managers en medewerkers te maken hebben met verschillende verbruiksmaterialen en handleidingen. Voor IT-managers wordt het hierdoor een steeds grotere uitdaging om grip te houden en te zorgen dat er bespaard kan worden op het printerpark. Om deze reden stijgt de vraag binnen organisaties naar het opstellen van een printbeleid. Hierin staan de spelregels en standaarden die gelden voor de gebruikers van printers en multifunctionals. Denk bijvoorbeeld aan minder printen, meer digitaal werken en het inregelen van MVO-doelstellingen.
 
Printbeleid
"Slim omgaan met het printerpark en het borgen van het printbeleid in een organisatie kan veel opleveren, zowel in tijd als geld," zo stelt Edwin Jongsma, MPS-expert en directielid bij Xtandit. "Het opstellen van een printbeleid is echter niet in één dag gedaan. Er moet veel in kaart worden gebracht, zoals het huidige printgedrag en de kosten. Daarnaast is het een belangrijke taak van de IT-manager om toezicht te houden op naleving van dit beleid, wanneer eenmaal opgesteld. Om dit te realiseren is het verstandig om medewerkers alvast te betrekken in het formuleren van het beleid. Zo kunt u een beleid opstellen dat kosten en tijd gaat besparen, maar ook zorgen dat er draagvlak voor ontstaat."
 
Tips voor de IT-manager om deze taak gemakkelijker te maken en kosten te besparen op het printerpark, zijn te lezen in de handleiding voor IT-managers: ‘Printbeleid opstellen, hoe doe je dat?’.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Succesvol digitaliseren informatiestromen vraagt beleid
 Nederlanders gooien helft gemaakte printjes weg
  Printless Tuesday: tien tips om bewuster te printen
 Bedrijven vaak niet bewust van security-risico’s printers
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10