zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer bedrijven klimaatneutraal

31 augustus 2015 - Sinds november vorig jaar hebben zo'n 250 bedrijven en organisaties zich aangemeld voor de Klimaatcoalitie. Daarmee beloven ze uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te zijn en binnen vijf jaar al belangrijke stappen te zetten.

Om nog meer bedrijven te stimuleren looft MVO Nederland vier Climate Makeovers uit, gratis adviestrajecten op maat door het Klimaatplein. De winnaar gaat in één jaar over naar volledig klimaatneutraal. 


 
Klimaatneutraal
"Zowel grote als kleine bedrijven kiezen voor klimaatneutraal ondernemen. Ze maken werk van energiebesparing, duurzame energie en CO2-compensatie," zegt Michel Schuurman, programmamanager Planet bij MVO Nederland. "Zeker in de zakelijke markt neemt klimaatneutraal een vlucht. Er bestaan inmiddels uiteenlopende klimaatneutrale producten en diensten, zoals leasen bij Kyoto Lease, verlichting door Lumeco en klimaatneutraal schoonmaken door Asito. Bewust omgaan met energie is de trend."
 
Temperatuurstijging
De wereld stevent af op een gemiddelde temperatuurstijging van meer dan twee graden, met desastreuze klimaatverandering als gevolg. Bedrijven hebben een groot aandeel in het verbranden van fossiele grondstoffen, dus de positieve impact die ondernemers kunnen bereiken door klimaatneutraal te gaan ondernemen is groot.
 
Van begin tot eind
"De Climate Makeover start met een nulmeting," legt Rob van der Rijt van het Klimaatplein uit, "een berekening van de huidige CO2-uitstoot. Daarna volgt een individueel adviesgesprek, waarin we onderzoeken op welke onderdelen de meeste winst te behalen valt. Meer dan tachtig partners van het Klimaatplein kunnen helpen bij de uitvoering. MVO Nederland volgt de bedrijven het hele jaar door en doet verslag van het traject."
 
Groene Top Trein
De winnaars van de Climate Makeover krijgen niet alleen advies, maar mogen ook mee in de Groene Top Trein die op 27 november door Nederland rijdt, voorafgaand aan de VN Klimaattop in Parijs. Deze trein zit vol reizigers met initiatieven om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. De Groene Top Trein biedt een landelijk podium aan al deze initiatieven.
 
Aanmelden
- Wie kans wil maken op een van de vier Climate Makeovers van MVO Nederland en het Klimaatplein gaat naar de website van MVO Nederland. Meld je aan en schrijf een korte motivatie. Inschrijven kan tot en met 21 september.
- Meteen aan de slag met klimaatneutraal ondernemen? Raadpleeg het stappenplan Klimaatneutraal Ondernemen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Beleggingsrisico’s klimaatverandering vereist actie beleggers
 Bedrijfsleven betrokken bij actie tegen klimaatverandering
 Hoe ziet uw klimaatakkoord eruit?
 PwC: Energieakkoord legt basis voor duurzame groei en groene innovatie
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10