zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

V&D-eigenaar koopt gigantisch huis

20 februari 2015 - Terwijl hij zijn zetbazen in Nederland instructies blijft geven voor het potje blufpoker dat hij speelt met verhuurders en personeel, bereidt V&D-eigenaar Marc Leder zich handenwrijvend voor op het voorjaar. Eind vorig jaar kocht hij voor twintig miljoen dollar een gigantisch huis met elf badkamers, vier open haarden en een zwembad. Buren vrezen voor een herhaling van de luidruchtige feestjes waar Leder berucht om is.

Daarover bericht Faillissementsdossier.



Pokerspelletjes
In Nederland stijgt de irritatie over de manier waarop de V&D-directie het traditionele polderoverleg frustreert door verhuurders en personeel onder druk te zetten.In Amerika heeft het brein achter deze slikken-of-stikken-strategie ook nog andere dingen aan zijn hoofd. Afgezien van het bestieren van zijn andere bedrijven, peinst Marc Leder, medeoprichter van de in miljarden grossierende investeringsmaatschappij Sun Capital die V&D in 2010 verwierf, ook over de inrichting van de nieuwe stek die hij home mag noemen.

Steenrijke bewoners
Eind vorig jaar sijpelden in regionale media van de Amerikaanse oostkust de eerste ongeruste berichten door over de inspectiebezoekjes die Leder aflegde in Bridgehampton, een uitstulping van Long Island bij New York. De overwegend steenrijke bewoners vreesden dat het gedaan zou zijn met de rust wanneer de notoire ‘party animal’ Leder zich in hun midden zou vestigen. De herinnering aan de uitbundige feestjes die hij er eerder in een huurhuis belegde is nog vers.

Bill Clinton
Maar vijftiger Leder laat zich niet afschrikken door een beetje reuring. Naar verluidt zou de Leder 20 miljoen dollar hebben betaald voor een pand in Sagaponack, een naast Bridgehampton gelegen dorp dat jaarlijks hoog scoort in de strijd om de eretitel ‘duurste postcode van de VS’. Op de Forbes-ranglijst van 2014 eindigde Sagaponack als tweede met een gemiddelde huizenprijs van 6.433.077 dollar. Het dorp telt een paar honderd inwoners, waaronder Bill en Hillary Clinton en de zanger Billy Joel.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Ook Wehkamp stopt met tv-shop
 Vendex KBB niet meer koninklijk
 Hema verkozen tot beste winkelformule
 Tien tips om thuis duurzamer te leven
 
 
reacties
 
Hein Schreuder  |   | 
26-05-2015
 | 
11:19 uur
Heb op internet wat huizen bekeken die staan in Sagaponack. Adembenemend van de buitenkant maar ik denk met een nog veel mooier interieur en inrichting. Jammer dat we dat alleen nooit te zien zullen krijgen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10