zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Dure woningen stijgen harder in waarde

4 maart 2015 - Woningen van meer dan 500.000 euro stijgen harder in waarde dan gemiddelde woningen in Nederland. Steeg de prijs van een gemiddelde woning het afgelopen jaar met 3,9 procent, woningen van meer dan 500.000 euro werden in dezelfde periode maar liefst 5,9 procent meer waard.

Deze forse waardestijging valt grotendeels te verklaren door de waardevermeerdering van dure woningen in de provincie Noord- en Zuid-Holland. Het herstel van de woningmarkt vindt voornamelijk plaats in de Randstad. Calcasa onderzocht de markt voor duurdere koopwoningen en constateert dat in de provincies buiten de Randstad de prijsontwikkeling van dure woningen achterblijftWoningen van meer dan 500.000 euro stijgen 5,9 procent in waarde
De woningmarkt herstelt, het aantal transacties nemen toe en prijzen stijgen in de meeste segmenten. Gemiddeld is de waarde van een Nederlandse woning het afgelopen jaar met 3,9 procent gestegen. Het totaal aantal transacties nam het afgelopen jaar met 37,6 procent toe, en voor de twintig procent duurste woningen bedraagt de toename zelfs 53,1 procent.
Calcasa onderzocht de markt voor duurdere koopwoningen en constateert dat in het dure segment het afgelopen jaar zowel de waarde als het aantal transacties sterk toenam. Woningen in de prijsklasse 350.000 tot 500.000 euro stegen 4,1 procent in waarde, en woningen van meer dan 500.000 euro namen zelfs met 5,9 procent in waarde toe.

De twintig procent duurste woningen stijgen 7,2 procent in waarde in Noord-Holland
Alle koopwoningen in Nederland zijn voor deze analyse door Calcasa ingedeeld in vijfcategorieën van twintig procent. In onderstaande tabel is per provincie weergegeven wat de grenswaarden zijn van de twintig procent duurste woningen. In Noord-Holland zijn de twintig procent duurste woningen 373.000 euro of meer waard, terwijl in Flevoland de twintig procent duurste woningen 272.000 euro of meer waard zijn.

Verdeling per provincie
De grootste waardestijging bij de twintig procent duurste woningen zien we terug in de provincie Noord-Holland. Daar zijn dure woningen met 7,2 procent in waarde toegenomen het afgelopen jaar. Op de tweede plaats staat de provincie Zuid-Holland met een toename van 5,0 procent. In de provincies Drenthe, Gelderland, Zeeland stegen de prijzen van dure woningen het afgelopen jaar nauwelijks, en in Friesland is de waarde van de twintig procent duurste woningen zelfs gedaald met 1,3 procent.
Slechts in vier van de twaalf provincies is de prijsontwikkeling van de duurste woningen hoger dan gemiddeld: Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en in Groningen. Opvallend is de sterkte stijging van dure woningen in de provincie Flevoland. Daar werden de twintig procent duurste woningen het afgelopen jaar 6,0 procent meer waard tegenover 3,8 procent voor alle koopwoningen. De meerderheid van de koopwoningvoorraad in Flevoland omvat woningen in de prijsklasse 150.000 tot 250.000 euro.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
 Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
 Data science essentieel voor toekomstvaste verzekeraar
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Wassenaar verslaat Blaricum met hoogst gemiddelde koopsom
  Woningprijzen stijgen verder door in 2015
  Woningverkopen stijgen, en niet alleen in Amsterdam
 Huizenprijzen stijgen opnieuw
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten (1) 
top10
Papieren data vaak vergeten bij nieuwe privacywet
Bent u zelfstandig, een teamspeler, hands-on en omgevingssensitief?
GDPR: geen obstakel voor gepersonaliseerde klantervaringen
Cloud-expert is de nieuwste droombaan
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
Waardering draagt in grote mate bij aan bevlogenheid onder verpleegkundigen
Vijf tips om de juiste cloudprovider te vinden
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
Cyberveiligheid geen prioriteit bij hoger management
Vijf essentiële aandachtspunten voor IoT-analyse
meer top 10
vacatures
meer vacatures