zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Waarom Customer Engagement geen technisch feestje is

24 juli 2015 - Er wordt de laatste tijd veel gezegd en geschreven over Customer Engagement. Het is eenvoudig om tientallen blogposts over dit onderwerp te vinden, maar praktische voorbeelden en cases zijn dunner gezaaid.

Het blijft vaak bij de theorie; abstracte omschrijvingen die ver blijven van de uitdagingen van de lezers. Daardoor wordt Customer Engagement als begrip door de meesten met opgetrokken wenkbrauwen bekeken. Als oude wijn in nieuwe zakken. Customer Engagement is voor hen een gehypte term, ingezet door marketeers en techneuten. Het is als een technisch feestje waar zij niet voor uitgenodigd zijn. Yuri Ramdhani, commercieel manager bij CTB xRM, legt uit waarom dit een gemiste kans is, en hoe elke organisatie Customer Engagement op een eigen manier in de praktijk kan brengen.



Jubelzang 
Ramdhani: "Bloggers schieten al snel in een jubelzang; hoe Customer Engagement door slimme nieuwe ondernemingen tot een kunst verheven wordt. Hoe de traditionele vormen van interactie met klanten achterhaald raken en hoe de bedrijven die niet met de ontwikkelingen meegaan daar last van (gaan) ondervinden. En eerlijk is eerlijk, dit is allemaal waar. Maar velen voelen zich niet aangesproken door dat verhaal. Het is voor u misschien ook een ver-van-uw-bed-show, en ik moet u daar ook gelijk in geven. De inspirerende verhalen liggen namelijk vaak ver van het vakgebied waar uw onderneming goed in is. De kamerverhuurder die particulieren aan elkaar koppelt, de personenvervoerder die amateurchauffeurs aan werk helpt en zelfs de webshop die extreme klantgerichtheid hanteert, het is allemaal niet te vergelijken met de opdrachten en projecten waar u mee te maken heeft."
 
B2C of B2B
Een belangrijk verschil met de schoolvoorbeelden is dat hun klantrelatie vaak op consumenten gericht is. Dat zorgt voor een heel andere dynamiek. Typisch aan een B2B-klantrelatie in bijvoorbeeld de bouw- of technieksector is dat de diensten of producten die geleverd worden complex zijn en uit meerdere aspecten bestaan. Bovendien zijn orders velen malen groter.
Ramdhani: "Het persoonlijke contact in deze complexe projecten en orders kan niet vervangen worden door een digitale oplossing. Denk maar aan de samenwerkingen die bouwbedrijven, technisch dienstverleners en adviesbureaus met hun klanten hebben. Maar juist in die complexiteit schuilt de toegevoegde waarde van Customer Engagement voor bedrijven in de bouw- en techniek. Zij zijn er bij gebaat om hun klant of opdrachtgever zo goed mogelijk te bedienen op het moment dat dat nodig is. Maar in processen waar meerdere contactpersonen betrokken zijn is dat nog niet zo eenvoudig. U en uw medewerkers moeten in staat gesteld worden om dat te doen. En dat kan ook, met behulp van de digitale hulpmiddelen die 2015 ons ter beschikking stelt. Die digitale hulpmiddelen kunnen zowel voor en achter de schermen hun steentje bijdragen aan de optimale klantreis. De technische hulpmiddelen zijn echter slechts de facilitator. De mensen die gebruik maken van de hulpmiddelen bepalen het succes. Het vastleggen van cruciale informatie moet onderdeel worden van uw bedrijfscultuur en het dagelijks werk van alle medewerkers. Die medewerkers zijn samen en ieder voor zich verantwoordelijk voor klantenservice en projectverwerving. Pas als aan deze voorwaarden is voldaan, biedt tooling toegevoegde waarde. Customer Engagement is dus geen technisch feestje waarop u niet uitgenodigd bent, het is juist een menselijk feestje waar digitale hulpmiddelen óók welkom zijn."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een smart kantoor laat iedereen fijner, beter en veiliger werken
 Spotler neemt Engelse marketing automation speler over
 Overheid loopt voorop in persoonlijke ontwikkeling
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Strategie voor Customer Engagement te vaak geďsoleerd bij management
 Customer Engagement rekent af met de traditionele doelgroep
 Optimaliseren Customer Engagement vergt meer dan technologie
 Wordt Customer Engagement Platform het nieuwe wapen in de verkiezingsstrijd?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Een smart kantoor laat iedereen fijner, beter en veiliger werken (1) 
Overheid loopt voorop in persoonlijke ontwikkeling (1) 
Vertrouwen onder koppels groot op financieel vlak (1) 
E-mail marketing in tien stappen (1) 
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs (1) 
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens (1) 
Een derde van de Nederlanders niet fysiek actief tijdens werkdag (1) 
top10
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst
Hoe moet ik omgaan met manipulerende mensen?
Werknemer schaamt zich voor de manier waarop organisatie omgaat met klanten
Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man
'Bedrijven moeten zich hard maken voor meer vrouwen in datawetenschap'
Grootste organisaties maken verwachtingen consument niet waar
Vrouwen fors minder benaderd door recruiters dan mannen
Nederlander heeft liever geen expat als collega
Steeds meer lawaai op de werkvloer
IT'er merkt krappe arbeidsmarkt niet in portemonnee
meer top 10
vacatures
meer vacatures