zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vakantieganger hamstert voor autoreis

8 juli 2015 - Zes miljoen Nederlanders vertrekken deze zomer met de auto op vakantie. En dit doen ze zeer goed voorbereid, zo blijkt uit onderzoek van Pricewise in samenwerking met CG Selecties.

Maar liefst 98 procent controleert de auto voor vertrek of laat dat doen door de garage. 82 procent plant zijn vertrektijd om de verkeersdrukte heen. Nederlandse vakantiegangers zijn goed op de hoogte van de wettelijk verplichte veiligheidsuitrusting in de auto. Ook neemt de helft eigen eten en drinken mee, 32 procent heeft zelfs wc-papier ingepakt en 28 procent afwasmiddel. 44 procent zegt een koelbox te zullen meenemen. Om het gemak, om geld uit te sparen of omdat deze producten niet voorhanden zijn. Frankrijk blijft met 34 procent verreweg het populairste vakantieland onder Nederlandse autovakantiegangers.Autoverzekering
Minder oplettend zijn autorijders als het gaat om hun autoverzekering. Een op de zes Nederlandse vakantiegangers geeft aan niet verzekerd te zijn voor pechhulp in het buitenland of zegt dit niet te weten. Kijk je naar de autoverzekering zelf, dan is 40 procent van alle auto's juist oververzekerd. Veel autobezitters hebben na zes tot acht jaar nog dezelfde autoverzekering, terwijl die niet meer in verhouding staat tot wat de auto nog waard is. Hierdoor betaalt de Nederlandse autorijder vaak honderden euro's meer dan nodig is.

De helft doet boodschappen voor vertrek
Een groot deel van de vakantiegangers doet nog even boodschappen voor vertrek. 51 procent neemt drinken mee van huis. 47 procent neemt eten mee voor in de auto onderweg en ook broodbeleg, pasta of aardappelen voor op de vakantiebestemming zelf. 32 procent heeft zelfs wc-papier ingepakt en 28 procent afwasmiddel. 44 procent zegt een koelbox te zullen meenemen. Vakantiegangers nemen levensmiddelen mee omdat ze op de vakantiebestemming niet voorhanden zijn, om het gemak of om geld uit te sparen.

Top vijf populairste vakantiebestemmingen
Frankrijk blijft verreweg het populairste vakantieland onder Nederlandse autovakantiegangers. 34 procent gaat hier naartoe. 26 procent gaat naar de Duitse oosterburen, elf procent naar Italië, elf procent naar Spanje en negen procent naar België. De helft is voornemens om in de ochtend te vertrekken tussen 7.00 en 10.00 uur.

Nederlanders nemen uitgebreide veiligheidsuitrusting mee
Nederlandse vakantiegangers weten heel goed wat ze in de doorreislanden wettelijk verplicht mee moeten hebben in de auto. Ze houden zich daar ook ruimschoots aan. 95 procent heeft een gevarendriehoek mee, 92 procent een veiligheidsvest, 91 procent een verbanddoos, 80 procent reservelampjes, 46 procent een reservebril, 40 procent een brandblusser. 40 procent heeft ook een alcoholtest mee, wat in Frankrijk verplicht is. In vrijwel alle populaire Europese vakantielanden moet er altijd een gevarendriehoek en veiligheidsvest in de auto aan boord zijn. 82 procent neemt een reservewiel mee, hoewel dat in geen van de Europese landen verplicht is.

Vakantieganger minder oplettend als het om autoverzekering gaat
"Een groot deel van de vakantiegangers gaat op vakantie met een te dure autoverzekering," volgens Hans de Kok, directeur van Pricewise. "Bijna de helft van de Nederlandse autorijders is oververzekerd. Hierdoor betalen veel autorijders al snel 500 euro per jaar teveel. Daarbij vallen de tientjes die we besparen op onze aardappelen en afwasmiddel in het niet. Autobezitters zijn niet alert op onder- of oververzekering. De mensen in ons onderzoek zeggen niet door te hebben dat hun verzekering niet meer goed aansluit bij hun auto. 91 procent denkt dat zijn huidige verzekering nog steeds de ideale is. Bovendien zegt 59 procent nog nooit zijn autoverzekering te hebben vergeleken om te zien of een andere verzekering beter past of wellicht goedkoper is."

Een zesde niet verzekerd voor pechhulp in het buitenland
Voor pechhulp zijn niet alle Nederlanders even goed verzekerd. 94 procent heeft wel een pechhulpverzekering, maar deze geeft niet standaard buitenlanddekking. Veertien procent neemt de gok en reist af zonder dat men (weet of hij) verzekerd is voor pechhulp in het buitenland.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
 Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
 Data science essentieel voor toekomstvaste verzekeraar
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hagelslag essentieel onderdeel van autovakantie
 Bijna 110. 000 Nederlanders op Cruisevakantie in 2014
 Nederlanders werken vaker door tijdens vakantie
 Hybride auto vaak ongeschikt voor vakantie
 
 
reacties
 
Veronica Vleugels  |   | 
23-01-2018
 | 
10:09 uur
''Voor pechhulp zijn niet alle Nederlanders even goed verzekerd.''

Dit is toch ook niet meer nodig met RoadGuard pechhulp on demand?

Heb hier goede ervaringen mee, en ook goede verhalen over gehoord in Europa.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa (1) 
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto (1) 
Bouw en civiele sector groeien fors  (1) 
Vrouwen overheersen mannen bij online aankopen (1) 
Een op drie werknemers shopt online tijdens werktijd (1) 
Zes inspirerende ideeën voor een geslaagd bedrijfsuitje (1) 
Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten (1) 
top10
Papieren data vaak vergeten bij nieuwe privacywet
Bent u zelfstandig, een teamspeler, hands-on en omgevingssensitief?
GDPR: geen obstakel voor gepersonaliseerde klantervaringen
Cloud-expert is de nieuwste droombaan
Nederlanders hebben de beste werk-privébalans van West-Europa
Waardering draagt in grote mate bij aan bevlogenheid onder verpleegkundigen
Vijf tips om de juiste cloudprovider te vinden
Cyberveiligheid geen prioriteit bij hoger management
Vijf essentiële aandachtspunten voor IoT-analyse
Nederlanders massaal op zoek naar tweedehands sportauto
meer top 10
vacatures
meer vacatures