zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlanders werken vaker door tijdens vakantie

13 augustus 2014 - Nederlanders maken tijdens hun vakantie steeds meer gebruik van het internet. Acht van de tien maakt dankbaar gebruik van internetmogelijkheden op bijvoorbeeld de camping. Daarnaast werken we ook steeds vaker tijdens onze vakantie.

Dit blijkt uit onderzoek onder 1.011 Nederlandse consumenten door onderzoeksbureau Multiscope.



WIFI belangrijk bij keuze verblijf
We zijn massaal online op vakantie: acht van de tien Nederlanders geven aan dat zij tijdens hun vakantie internet gebruiken, in 2011 was dat nog 64 procent. In 2011 was een laptop het meest gebruikte device om online te gaan. Nu gebruiken we daarvoor de smartphone (72 procent) en de tablet (49 procent). Bij de oriëntatie of het boeken van het verblijf tijdens de zomervakantie houden steeds meer Nederlanders rekening met de beschikbaarheid van WIFI. In 2011 was dit voor de helft een aandachtspunt, in 2014 is dit voor zes van de tien vakantiegangers belangrijk.

Vooral mail en social media checken
In 2011 begaven vakantiegangers zich met name online om privémail te checken (63 procent). Dit doet men nog steeds massaal: 85 procent doet dit zeker een paar keer per vakantie. Social media gebruiken stijgt met stip. Een kwart deed dat in 2011, nu kijkt 66 procent weleens op Facebook, Twitter of andere sociale netwerken. Daarnaast kijken vakantiegangers - die internet gebruiken – veel vaker dan voorheen naar weersverwachtingen (85 procent), het nieuws (79 procent) of gebruikt men online navigatie of kaarten (62 procent).

Met tegenzin meer werken tijdens vakantie
Drie op de tien onderbreken af en toe de vakantiepret om te werken. Van alle internet gebruikers op vakantie (met een baan) zegt negen procent dagelijks en nog eens 21 procent een paar keer per vakantie te werken door bijvoorbeeld de e-mail te controleren en beantwoorden. Een derde van alle internetgebruikers met een baan geeft toe tegenwoordig meer te werken op vakantie dan voorheen.
De mogelijkheid die we hebben om online te werken op vakantie is niet voor iedereen een zegen. Vier van de tien werkenden vinden het lastig om zich af te sluiten van het werk, doordat ze online (kunnen) zijn op vakantie. Zes van de tien vinden het vervelend dat ze (online) kunnen werken tijdens vakantie. Slechts een klein deel (veertien procent) vindt deze mogelijkheid prettig.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zes tips voor een vakantie zonder werkstress
 Meer dan helft medewerkers checkt e-mail tijdens vakantie
 En masse met de tablet op pad
 Vakantieperiode? Bereik uw doelgroep via mobiel
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10