zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

HR gebruikt nog steeds veel papieren systemen

7 juli 2015 - Bedrijfsinvesteringen in human resources (HR)-technologie en -software maken in 2015 wereldwijd een exponentiële groei door. Er liggen duidelijke kansen voor HR om meer te automatiseren en zo de efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen.

Zo blijkt uit de jaarlijkse HR Service Delivery and Technology Survey van Towers Watson onder zo’n 800 HR- en IT-managers wereldwijd. Ondanks dat bedrijven HR-technologie als effectief bestempelen, gebruikt een derde van de respondenten in de EMEA-regio nog steeds handmatige of papieren methoden om bonussen en andere variabele HR-uitgaven te beheren en gegevens van nieuwe werknemers te verwerken.Meer geld 
Negen van de tien respondenten zijn dan ook van plan dit jaar evenveel of meer uit te geven aan HR-technologie dan vorig jaar. Bovendien verwacht een derde hun HR-managementsysteem zelfs geheel te vervangen. De enquête laat ook zien dat de belangstelling van werkgevers voor het gebruik van mobiele HR-technologie groeit; bijna twee derde van de bedrijven gebruikt nu al dergelijke applicaties of is van plan deze in de komende twaalf tot achttien maanden te introduceren. Bovendien heeft 90 procent van de bedrijven in de EMEA-regio een HR-portal (een zelfbedieningswebsite die informatie, systemen en processen op een veilige online locatie bij elkaar brengt) of is deze aan het ontwikkelen.
 
Andere belangrijke bevindingen uit de enquête zijn:
 
  • Veranderende HR-structuren Een groeiend aantal (42 procent) bedrijven verandert de komende twee jaar de HR-structuren om de efficiëntie en kwaliteit te verhogen.
  • Shared Services – Shared services is het meest gekozen HR-dienstenmodel; negen van de tien vragen over HR worden op deze manier opgelost of via selfservice.
  • Medewerkerstevredenheidsonderzoek – De meerderheid van de bedrijven in de EMEA-regio (41 procent) houdt minimaal een keer per jaar een medewerkerstevredenheidsonderzoek.
  • Payroll – De meeste bedrijven verwerken zelf de uitbetaling van de salarissen met behulp van een geautomatiseerde oplossing, zowel in het land waar ze zijn gevestigd (55 procent) als op andere locaties (38 procent).
Upgraden en consolideren
"Het upgraden en consolideren van technologie wordt een belangrijke prioriteit voor HR," zegt Tim Richard, EMEA manager van Towers Watsons HR Service Delivery. "Terwijl bedrijven in het verleden vooral hebben geïnvesteerd in afzonderlijke technologieën voor talent-, salaris- en performance management, is er sprake van een aantoonbare verschuiving naar investeringen in een overkoepelend IT-systeem met functionaliteiten voor al deze gebieden. Veel organisaties zijn nu op zoek naar cloud-gebaseerde oplossingen om de traditionele HR-platforms te vervangen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nieuwe wetten sluiten niet aan op HR-praktijk
 LinkedIn niet ideaal om hoger management te werven
 HR-manager ziet HR analytics als vereiste voor HR business partner
 Hoe maakt u HR strategisch?
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10