zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Automatisering personeelsmanagement heeft positief effect op productiviteit

30 juni 2015 - Recent onderzoek van Aberdeen Group, in opdracht van Kronos Incorporated, laat zien dat organisaties die personeelsmanagement holistisch aanpakken en ook op deze wijze automatiseren het meest succesvol zijn.

Zo stijgt de winst per FTE met maar liefst 31 procent door het automatiseren van tijdsregistratie en aanwezigheidsbeheer en met 29 procent wanneer de processen rond afwezigheid en verlofbeheer worden geautomatiseerd.


 
Nieuwsfeiten
- Geautomatiseerd afwezigheids- en verlofbeheer brengt ongeplande overuren terug met 33 procent. Daarnaast wordt door geautomatiseerde werkplanning de personeelscapaciteit beter benut (drie procent). Dit heeft ook een positief effect op het afwezigheids- en verlofbeheer (twee procent).

- Het automatiseren van personeelsmanagement heeft niet alleen een groot aandeel in de opbrengsten en winst van FTE’s, maar is ook positief van invloed op klantrelaties.

Afwezigheidsbeheer
Afwezigheids- en verlofbeheer leidt tot zeven procent meer opgeloste vragen van klanten. Het serviceniveau stijgt door de automatisering van deze processen met negentien procent en tijdregistratie en afwezigheidsbeheer laten het serviceniveau stijgen met negen procent. 
Rolf van Lierde, general manager MKB bij Kronos: "Goed personeelsmanagement is een complexe taak. Het vergt inzicht in de personeelsbehoefte en de beschikbaarheid, maar ook in de arbeidskosten. Zo kan de juiste persoon, op het juiste moment en op de juiste plaats worden ingezet. Ik ben blij om te zien dat dit onderzoek de noodzaak en vooral de waarde van het automatiseren van belangrijke personeelsmanagementprocessen bevestigt. Niet alleen de productiviteit van werknemers wordt verhoogd, maar ook de klanttevredenheid stijgt."
 
Hero of Zero Gids
Met behulp van een checklist, ontwikkeld door Kronos, kunnen organisaties controleren of zij een strategische personeelsplanning inzetten. De Hero of Zero Gids bestaat uit vijf vragen, waaruit organisaties kunnen opmaken of hun planningsmechanismen voldoen.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Waarom personeelsmanagement overbodig wordt
 Bent u klaar voor de eisen die Talentmanagement stelt?
 HR: van personeelsmanagement tot bedrijfsvoering
 Flexwerken komt productiviteit en creativiteit ten goede
 
 
reacties
 
Annetta van Velzen  |   | 
30-07-2015
 | 
11:15 uur
Het automatiseren van HR-processen, zoals personeelsmanagement, pensioenadministratie en klantcorrespondentie legt organisaties geen windeieren. Bedrijfsprocessen worden eenvoudiger uitgevoerd, men maakt minder fouten en workflows worden geoptimaliseerd. Als handmatige activiteiten worden gedigitaliseerd en herhaalde opdrachten geëlimineerd, vindt er zowel tijd- als kostenbesparing plaats. Door als bedrijf te investeren in digitalisering en verschillende bedrijfseenheden en geografieën te standaardiseren en automatiseren, kunnen medewerkers zich focussen op hetgeen dat er echt toe doet. Dat is de klantbeleving naar een hoger niveau tillen en tegelijkertijd maximaal resultaat halen uit hun eigen productiviteit. Kortom, een win-winsituatie!

Annetta van Velzen
HR Director

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10