zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Merendeel IT’ers verwacht dat robots in 2030 het werk doen

30 juni 2015 - In 2030 is werken in de IT-sector zo gecompliceerd dat continue bijscholing tegen die tijd noodzakelijk is, verwacht 65 procent van de Nederlandse IT’ers.

Dat komt door de exponentiële technologische ontwikkelingen. Dit blijkt uit het kwalitatief onderzoek van recruitmentorganisatie Hays naar de arbeidsmarkt van de toekomst. De drie opvallendste ontwikkelingen die volgens de werknemers de IT-sector in 2030 vormen: robotisering van de productie, big data-toepassingen en de versmelting van bio-, nano- en high tech-technologie.


 
Mens blijft onmisbaar
Nederland behoort tot de wereldtop van digitale economieën. In 2014 werkten er een kwart miljoen mensen in de IT-sector. Dat deze sector met hoge snelheid innoveert staat voorop, denk aan de opkomst van 3D-printing, the internet of things en big data. De belangrijkste factoren die innovatie remmen zijn privacy en angst voor verandering. Kijkend naar de toekomst, verwacht de ruime meerderheid (58 procent) van de Nederlandse IT’ers dat 80 procent van de huidige werkzaamheden in 2030 is overgenomen door zelflerende en zelfdenkende virtuele robots. Zij zijn er echter van overtuigd dat de sector nooit geheel zonder mensen kan functioneren. Zo’n 90 procent denkt dat de mensen van groot belang zijn om controle te houden over deze robots.
 
Populaire functies in 2030
Rob Teeuwen, teamleider en talent acquisition specialist op het gebied van IT en Sales & Marketing bij Hays Nederland, verwacht dat een aantal banen een prominente rol spelen in de toekomstige IT-sector: "Functies gerelateerd aan het beveiligen van big data zoals Security Auditor of Security Business Analist komen op. Daarnaast is er een groeiende behoefte aan werknemers die big data kunnen interpreteren zoals BI/DWH Reporting Analists. Verder zien we een verschuiving van hardware beheerders naar cloud beheerders, oftewel de Cloud Specialist." Over het voortbestaan van de huidige functies zijn de starters in de IT-sector erg optimistisch: alle 25 tot 30-jarigen verwachten dat hun functie nog bestaat in 2030. Respondenten tussen de 41 en 50 jaar zijn een stuk minder hoopvol: bijna een kwart (23 procent) denkt dat hun baan is verdwenen in 2030.
 
NXP: werknemers moeten actiever met veranderingen bezig zijn
"Wij werken in een sector waarin veranderingen elkaar in rap tempo opvolgen", zegt Anne van Hal, Global IT Manager SAM, PMO & Communications bij NXP Semiconductors. "Met name de groep tussen de 30 en 40 jaar moet hier mijns inziens actief mee bezig zijn. Zij kunnen financieel wat meer hebben, zijn ervarener en daardoor wat comfortabeler en meer zelfverzekerd. Dat is in beginsel prima, maar de valkuil is dat de noodzaak om de ontwikkelingen bij te houden naar de achtergrond verdwijnt. Het verbaast mij eerlijk gezegd wel hoe weinig mensen in deze leeftijdscategorie hier in onze sector aandacht voor hebben. Het is iets wat ik bij veel organisaties terugzie. Dat er bij veel bedrijven de afgelopen jaren is bezuinigd op scholingsbudget, de werkdruk vaak zeer hoog is en dat managers niet altijd actief stimuleren om een opleiding te volgen, helpt hier niet aan mee." Opvallend is dat de groep 31 tot 40-jarigen permanente bijscholing het minst urgent vindt. 50 procent geeft aan het bijhouden van technologische ontwikkelingen niet als noodzaak te zien, terwijl van de 25 tot 30-jarigen 90 procent continue opleiding wel noodzakelijk vindt.
 
Over het onderzoek Baan van de Toekomst
Het onderzoek is begin 2015 uitgevoerd onder zo’n 400 professionals werkzaam in de sectoren Oil & Gas, IT en Engineering & Technology. Als onderdeel van het onderzoek raadpleegde Hays futurologen voor een toekomstschets van de arbeidsmarkt in 2030  per sector en werden interviews  afgenomen met specialisten uit de verschillende sectoren.
 
Download hier het volledige rapport.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
 Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
 Prinsjesdag 2021: de belangrijkste veranderingen voor HR- en salarisprofessionals
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zullen robots het personeel gaan vervangen?
 Robots maken bedrijven slimmer
 Steeds meer robotisering in recruitment
 Nederland heeft robots nodig voor economische groei en nieuw werk
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
E-learning laten ontwikkelen? Let op deze tips!
reacties
Dat coachen is ook niet alles.  (2) 
India minder aantrekkelijk door krappe arbeidsmarkt (1) 
Vijf actiepunten voor een geavanceerde data-analytics-strategie voor de toekomst (1) 
Zo toegankelijk zijn websites waar je belangrijke zaken regelt (1) 
Young Professionals ervaren steeds meer stress (1) 
Twee na grootste stijging werkgelegenheid ooit  (1) 
Nederlanders meest gierig: consumenten betalen steeds minder voor verzending (1) 
top10
Twee derde Nederlanders dik tevreden met baas
Zakelijk reizen na corona: grote behoefte aan ‘grenzeloze benefits’
Online neemt de rol van de papieren folder langzaam over
Vier op tien jonge Nederlanders overwegen emigratie door woningtekort
Jongeren werken aan gezonde wereld en energietransitie tijdens de Tech Day
Premie WA beperkt casco-verzekering stijgt ondanks daling schadelasten
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 7,75 euro
Nederlander verwacht weer vaker de weg op te gaan voor werk
Drie op de vijf Nederlanders willen werken bij bedrijf dat diversiteit als kernwaarde heeft
Nalatigheid beveiligen softwareontwikkeling moet gevolgen krijgen
meer top 10