zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Slechts een op de tien grotere Europese ondernemingen gebruikt publieke cloud

11 juni 2015 - Cloudcomputing wordt nu benut door bijna driekwart van de Europese grote ondernemingen. De grote meerderheid (vrijwel de helft van het totaal) gebruikt voornamelijk een private cloud, aldus onderzoek van Easynet.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder IT-beslissers van Europese bedrijven met meer dan 1.000 werknemers en afkomstig uit alle sectoren. 


Volgens het onderzoek is on-premise hosting na private cloud momenteel de op één na meest populaire IT-benadering (26 procent), terwijl de hybride cloud – de combinatie van private en publieke cloud – is uitgegroeid tot een significant alternatief. Voor zeventien procent van de Europese bedrijven is het de voornaamste vorm van cloud computing.
 
Nederland
In Nederland maakt nu de helft van de bedrijven voornamelijk gebruik van de private cloud, dertien procent van de publieke cloud en zeventien procent van een hybride cloud. De rest houdt het nog bij on-premise. Uitschieters in het Europese onderzoek zijn Spanje, waar tweederde van de respondenten voornamelijk gebruik maakt van de private cloud en België, dat niet verder komt dan twintig procent. In België maakt twee op de vijf bedrijven vooral gebruik van on-premise (het hoogste percentage in Europa), maar daar staat tegenover dat het land in Europa met 23 procent de grootste gebruiker is van de hybride cloud.

Verklaring
Een mogelijke verklaring voor de terughoudendheid van ondernemingen om verder te gaan dan een private of on-premise cloud is de aanhoudende zorg over security (62 procent) en privacy (48 procent).
Chris Hazewinkel, Country Manager Easynet Nederland: "De hoeveelheid bedrijfsgegevens blijft toenemen en Europese organisaties zien nu echt het belang van het opslaan en beheren van deze data in de cloud. En zien dat nu bijna een op de vijf Europese bedrijven de hybride cloud gebruikt. Het is ‘the best of both worlds’. Gebruikers van een hybride cloud kunnen hun bedrijfskritische data opslaan in hun private cloud en de minder belangrijke data in de publieke cloud om zo tegemoet te komen aan de security- en privacy-zorgen. We helpen bedrijven met een uitgebalanceerde mix van cloudtechnologieën die voor hen de best mogelijke security en kostenefficiëntie oplevert. Deze bedrijven kunnen zich richten op hun kernactiviteiten in de wetenschap dat hun bedrijfsdata zowel veilig als toegankelijk zijn."
 
Publieke cloud niet populair
De minst populaire vorm van cloud computing blijkt de publieke cloud te zijn. Slechts een op de tien bedrijven in Europa kiest voor deze aanpak als belangrijkste vorm van cloud computing. Belgische ondernemingen zijn samen met die in het Verenigd Koninkrijk de grootse gebruikers van de hybride cloud, respectievelijk 23 procent en 22 procent gebruikt deze als de voornaamste aanpak voor cloud computing. Opmerkelijk is dat organisaties die hun cloud/communication service providers aansturen via een integrator méér gebruik maken van de hybride en publiek cloud.

Hybride cloud 
In Europa zijn het, weinig verassend, de dienstverleners (30 procent) en de IT-bedrijven (21 procent) die vooroplopen in het gebruik van de hybride cloud, terwijl nutsbedrijven (35 procent) het minst geneigd zijn om voor een hybride cloud te kiezen. De meerderheid van de banken en financiële dienstverleners en nutsbedrijven kiezen voor de private cloud. De overheid was het meest terughoudend om naar de cloud te gaan, iets meer dan helft van de overheidsorganisaties kiest voornamelijk voor on-premise hosting.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vage exit scenario’s doorn in oog bij migratie uit cloud
 Word geen bijrijder bij overstap naar hybride cloud
 Nederland loopt in Europa achter met adoptie van de cloud
 Nederland aan kop bij adoptie hybride clouds
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10