zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Young Professionals en leidinggevenden actief aan de slag met werkgeluk

2 juni 2015 - Mede door de toenemende informatiesnelheid en hoeveelheid aan keuzes ervaren teveel mensen stress. YSE, 1 dag offline en Ygenwijs zien het aantal burn-outs onder Young Professionals in Nederland toenemen.

Daar maken zij zich zorgen over. Daarom organiseerden zij Unplug de Dag. Tijdens deze dag hebben 150 Young Professionals en leidinggevenden van organisaties als ABN AMRO, Achmea, Philips, Unilever en Van Lanschot een eerste stap gezet naar 100 procent werkgeluk. Naast workshops en trainingen stond onder andere André Platteel van Your Lab op het podium en hij deelde zijn visie en expertise.Werkstress 
"Toen wij vorig jaar in een brief van Lodewijk Asscher lazen dat hij alles op alles zette om het thema werkstress bespreekbaar te maken, hebben we gezamenlijk de handschoen opgepakt. Wij vinden namelijk dat het niet alleen bespreekbaar moet worden gemaakt, maar dat organisaties en medewerkers zelf de verantwoordelijkheid hebben om actief aan de slag te gaan om burn-outs te voorkomen," aldus Simon Klop van YSE. De deelnemers van Unplug de Dag zijn deze reis gestart naar 0procentburn-out en 100 procent werkgeluk binnen Nederlandse organisaties. Zij hebben deelgenomen aan één van de negen deelsessies die betrekking hebben op het voorkomen van werkstress en het nastreven van 100 procent werkgeluk. In de deelsessies is onder andere aandacht besteed aan ‘energie management’, ‘mindfulness’ en ‘jobcrafting’.
 
Hoe kan het burn-out percentage in uw organisatie omlaag?
  • Zorg voor juiste voorlichting aan medewerkers. Burn-out is niet per se een psychische klacht, het uit zich juist vaak lichamelijk;
  • Reguleer zaken als 1x per maand telefoon en computer uit. Doe bijvoorbeeld mee aan het ‘We Quit Mail’ initiatief en ga vaker offline. Dit zorgt ervoor dat werknemers ook ‘uit’ staan en even niet bezig zijn met informatie verwerken.
  • Stimuleer sport, spel en feest. Creëer hiervoor ruimtes in en om kantoor. Inspannen als het moet, ontspannen als het kan.
  • Zet werknemers in op datgene waar zij individueel aan willen bijdragen. Denk vanuit talenten en kwaliteiten in plaats van ouderwetse functieprofielen of ‘up-or-out’ systemen.
  • Laat de controle los en werk op basis van vertrouwen. Urenregistratie? Maximaal aantal vakantiedagen? Targets? Dat kan allemaal overboord. Ga uit van de intrinsieke motivatie en vertrouw op persoonlijke zingeving van werknemers.
  • Ga van Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP) naar Passie, Energie en Plezier (PEP) gesprekken. Laat de onderwerpen ‘stressbeleving’ en ‘drijfveren’ onderdeel zijn van de peoplemanagement gesprekken. Hoe scoren werknemers op werkgeluk?

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Blaas uw carrière nieuw leven in tijdens uw vakantie
 Zelfvertrouwen als sleutel tot werkgeluk
 Jonge professionals willen massaal andere baan in 2014
 Werkstress en werkgeluk liggen dicht bij elkaar
 
 
reacties
 
Wijnand Berghout  |   | 
25-06-2015
 | 
11:37 uur
Ik ben het ermee eens dat een goede werkgever haar werknemers de tijd en gunst verleend om ook tijdens werkuren voor ontspanning te zorgen. Maar als ik lees ''Stimuleer sport, spel en feest'', dan ben ik wel benieuwd hoe jullie dit voor je zien?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10