zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Jonge professionals willen massaal andere baan in 2014

9 januari 2014 - 67 procent van de jonge professionals in loondienst geeft aan binnen nu en een jaar op zoek te gaan naar een andere baan. 80 procent hiervan verwacht een dergelijke kans buiten de huidige organisatie te vinden. Reden is een grotere behoefte aan werkgeluk dan zij in hun huidige baan ervaren.

Dit blijkt uit het Young Professional Onderzoek 2014, een jaarlijks initiatief van Stichting 4YoungPeople en Careerwise.nl. Dit jaar vulden ruim dertienhonderd jonge hoogopgeleiden tussen de twintig en 35 jaar het onderzoek in.



Authenticiteit sleutel tot geluk
Jonge professionals blijken een sterke behoefte te hebben aan authenticiteit, zelfontwikkeling en verbondenheid met de organisatie. Het verlangen om authentiek te kunnen zijn, scoort het hoogst met een 9,0. De behoefte aan zelfontwikkeling en verbinding komen op een goede tweede plaats met een 8,0. Deze behoeften worden binnen de huidige organisatie onvoldoende vervuld.

Talent en passie
‘Succes is gelukkig zijn’ antwoordde 85 procent tijdens het vorige Young Professional Onderzoek. Dit jaar ging het onderzoek daarom over geluk. Er blijkt een sterke relatie tussen het benutten van talent en het ervaren van geluk. Hetzelfde geldt voor de relatie tussen passie en geluk. Wanneer jonge professionals meer talent en passie kwijt kunnen in hun werk, dan leidt dit tot een lagere behoefte aan een andere baan.

Creëer uw eigen baan
Verder blijkt dat jonge professionals in loondienst een stuk lager scoren op het inzetten van hun passie dan ondernemers, respectievelijk een krappe 6,0 versus een ruime 7,5. Ondernemers scoren dan ook significant hoger op werkgeluk, omdat zij simpelweg meer van hun talent en passie kwijt kunnen in hun onderneming. Zij beoordelen hun werkgeluk met een 8,0, terwijl jonge professionals in loondienst zichzelf net een 6,0 toekennen. Voor werkgevers en jonge professionals in loondienst liggen hier dus mooie kansen. Gidi Heynens namens de onderzoekers: "Of u nu in loondienst bent of niet, benut uw talent en passie en geef daarmee uw eigen baan vorm. Dat vergroot de kans dat u meer werkgeluk ervaart."

 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De stagiair als ideeëngenerator en inspirator
 Nederlanders na vakantie op zoek naar andere baan
 Vijf redenen waarom personeel de organisatie verlaat
 ‘Collega kan beter andere baan zoeken’
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
9-01-2014
 | 
09:34 uur
Niet alleen de jonge professionals zoeken een andere baan, maar liefst 35% van de werkende beroepsbevolking geeft aan actief op zoek te zijn naar een meer passende werkomgeving.
Ruim 65% van de werkende beroepsbevolking geeft aan de huidige baan niet passend te vinden bij zijn competenties.
Ondertussen is men op veel afdelingen personeelszaken druk met het opzetten van lifestyle programma's om die zelfde mensen naast een niet passende functie ook een niet passende levenswijze op te dringen!
Wellicht wordt het tijd dat personeelswerkers eens op zoek gaan naar een voor hun passende functie en plaats gaan maken voor personeelmanagers.
Evelien  |   | 
9-01-2014
 | 
11:07 uur
Echt super interessant dat hier aandacht aan wordt besteed! Ik ben zelf al een tijdje op zoek naar het vinden van een baan die echt bij me past. Daarom ga ik nu naar Dreambuilders, dat is een evenement van 4 young people naar aanleiding van dit onderzoek. Een vriend van me was hier vorig jaar naartoe gegaan en heeft het me aangeraden. Hopelijk helpt het me in mijn zoektocht naar geluk. :-)
Drie  |   | 
11-01-2014
 | 
11:11 uur
Uiteraard willen we werken met passie, overtuiging en authenticiteit. Maar het gras is ook in dit geval groener aan de andere kant. Banen zijn niet altijd leuk, uitdagend of blijvend interessant. Het is wat je er zelf ook van maakt wanneer de sleur opkomt, de bedrijfscultuur niet enerverend is en collega's tegenvallen. Je werkt primair om geld te verdienen en de rest is, bot gezegd , bijzaak.
Ad de Beer  |   | 
11-01-2014
 | 
11:52 uur
Drie
Deze instelling maakt het niet makkelijk een baan te vinden!
Willy de Mooij  |   | 
20-08-2015
 | 
17:01 uur
''Niet alleen de jonge professionals zoeken een andere baan, maar liefst 35% van de werkende beroepsbevolking geeft aan actief op zoek te zijn naar een meer passende werkomgeving.''

Uit marktonderzoek van meerdere instanties is naar voren gekomen dat 2015 naar alle waarschijnlijkheid deze trent voort zet, en er een schepje bovenop doet.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10