zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Steeds meer mobiele activiteiten

20 mei 2015 - Vorig jaar werd er in het derde kwartaal bijna 17,7 petabyte aan mobiele data verstuurd. Dat is ruim twee keer zoveel als het jaar ervoor in dezelfde periode.

Het gebruik van internet op mobiele apparaten wordt steeds eenvoudiger en sneller. Met de komst van het razendsnelle 4G-netwerk zijn nog meer mensen gebruik gaan maken van mobiel internet. Dat stelt deBanensite.nl


Naast het gebruik van apps als Whatsapp, Facebook en Spotify is er een groot aandeel van het dataverkeer via internetbrowsers. Mensen bezoeken, bestellen en nemen steeds meer diensten af op internet via hun mobiele apparatuur.

Mobiel internet tijdens en voor werk.
Werknemers maken steeds meer gebruik van hun mobiele apparaten tijdens en voor werk. Wanneer u onderweg bent kunt u eenvoudig via telefoon e-mails beantwoorden, websites bezoeken enzovoorts. Zo bespaart u tijd en kunt u meer werk verrichten dan voorheen. Mede hierdoor neemt het gebruik van pc’s al jaren af en mobiel gebruik juist explosief toe. In samenspel met ‘flexwerken’ biedt mobiel internet gebruik een goede uitkomst.
Het aanpassen van uw site voor gebruik op (alle) mobiele apparaten is hierdoor sterk aan te raden. Dit is te bereiken door uw website mobielvriendelijk en responsive te maken, dat past de website automatisch aan op de juiste schermgrootte van het desbetreffende apparaat.

Mobiel een baan zoeken
Ondanks de grote werkloosheid die in Nederland heerst, is er een stijgende lijn in het aantal flexibele contracten. Dit zorgt er wel voor dat men steeds vaker moet solliciteren. Daar waar men vroeger een leven lang bij eenzelfde bedrijf werkte, wisselt men tegenwoordig steeds vaker van baan. Met de grote groei van mobiel gebruik komt mobiel solliciteren gepaard. Het gebruik van internet gaat steeds sneller wat een groot voordeel kan bieden wanneer er haast geboden is bij het solliciteren naar een baan. Zo is er sinds kort een app Job Search voor iOS en heeft LinkedIn eenzelfde soort app gelanceerd voor het vinden van een baan. Op deze manier krijgt een werkgever sneller en meer reacties op vacatures. Zo kan er in kortere tijd een grotere selectie kandidaten benaderd worden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Meeste mobiele boekingen voor hotelovernachting in Parijs
 Opslagruimte mobiel apparaat ontoereikend
 Betalen met uw mobiel, hoe werkt dat?
 Wereldwijde trends in mobility
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10