zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Wereldwijde trends in mobility

20 februari 2015 - Citrix kondigt het Citrix Mobile Analytics Report aan voor de eerste helft van 2015. Voor het eerst beschrijft het Mobile Analytics Report zowel mobility trends voor de mobiele gebruiker als voor de zakelijke gebruiker.

Het rapport biedt inzichten in de laatste mobility-trends die van invloed zijn op consumenten, organisaties en mobiele aanbieders in de mobiele omgeving.iPhone 6 Plus zorgt voor twee keer zo veel data als iPhone 6
Mobiele gebruikers met een iPhone 6 Plus gebruiken twee keer zo veel data als bezitters van een iPhone 6. Het verschil is te verklaren doordat er meer video’s worden gekeken op het grotere scherm. Zowel mobiele gebruikers als IT-afdelingen moeten zich goed realiseren welke invloed devices op phablet-formaat hebben op tariefplannen van mobiele data en zakelijke budgetten.

Mobiele ervaring bepaald door video
Aangezien het mobiele dataverbruik groeit, wordt de mobiele gebruikerservaring in toenemende mate een video-ervaring. Ter illustratie: de top vijf van mobiele games, op volgorde van datavolume, maken allemaal gebruik van video, vergeleken met slechts twee van de vijf in het eerste kwartaal van 2014. Daarnaast zijn sport-gerelateerde video’s bekeken op mobiele devices meer dan verdubbeld, van 21 procent van alle sportvideo’s via mobiel in het derde kwartaal van 2014 naar 50 procent in het eerste kwartaal van 2015. Video speelt een grote rol bij mobiele devices; video-optimalisatie is daarom belangrijk bij het creëren van de juiste gebruikerservaring voor zowel consumenten als organisaties. 

Aantal door organisatie beheerde devices bijna verdubbeld
Het aantal devices dat door de werkgever wordt beheerd stijgt al jaren met 72 procent en hierin zijn duidelijke regionale en verticale trends waar te nemen.
Wereldwijd blijft iOS het meest dominante platform (64 procent), Android wordt populairder in Azië en Windows is in EMEA ruim twee keer zo populair als in Noord-Amerika (respectievelijk zestien en zeven procent). Uit het onderzoek blijkt ook dat er verschil in gebruik van mobiele devices is binnen de verschillende sectoren. In de financiële sector gebruikt 71 procent iOS, terwijl 39 procent in de zorg gebruik maakt van Android. Daarnaast gaat het rapport in op het tweeledige whitelisting en blacklisting van collaboration apps en apps die de productiviteit stimuleren. Dit is een teken van de toenemende verfijning in de manier waarop veel organisaties de mobility voor medewerkers ondersteunen en beheren. 

Grenzen tussen persoonlijk en zakelijk gebruik
Peter van Leest, Country Manager Benelux van Citrix: "De grenzen tussen persoonlijke en zakelijke mobiliteit vervagen, omdat gebruikers hun mobiele device zowel op kantoor als thuis gebruiken. Het is niet langer mogelijk om kunstmatige grenzen aan te houden tussen persoonlijke en zakelijke mobility. Met informatie over het gedrag, voorkeuren en behoeften van mobiele gebruikers, geeft het Mobile Analytics-onderzoek inzicht in mogelijke valkuilen en mogelijkheden voor mobiele operators en IT-afdelingen. Ze komen hiermee te weten hoe ze de beste gebruikerservaring kunnen bieden voor consumenten thuis en op het werk."  

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Toenemende support voor mobility en BYOD prioriteit in datacenter
 Mobiele applicaties hogere prioriteit van IT dan BYOD
 Zes succesfactoren voor mobility
 Cloud maakt mobiele workforce zonder zorgen mogelijk
 
 
reacties
 
iPhone6sabonnementen.nl  |   | 
1-08-2016
 | 
13:09 uur
Interessant om te lezen dat mensen met een iPhone 6S Plus of iPhone 6 Plus blijkbaar veel meer data verbruiken dan mensen met een 'reguliere' iPhone 6S of iPhone 6.

Het dataverbruik stijgt sowieso explosief te laatste tijd.. Gemiddelde abonnement zit al veel hoger dan pakweg 3 jaar geleden en deze trend zal zich alleen nog maar doorzetten.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10