zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vergelijkingssite autoverzekering kan 500 euro per jaar schelen

16 april 2015 - In het pre-digitale tijdperk ging het afsluiten van een autoverzekering via een tussenpersoon die advies op maat gaf voor de verzekering. Tegenwoordig worden er steeds meer verzekeringen online afgesloten bij vergelijkingssites.

Er zijn echter verschillende soorten vergelijkingssites, sommigen werken volgens een ander concept, zoals affiliatiesites en vergelijkingssites met afsluitmogelijkheid, waar anderen online traditionele tussenpersoon zijn. Om meer inzicht te krijgen in de online markt voerde Goedkoopsteautoverzekering.net een onderzoek uit om te achterhalen hoe online de goedkoopste autoverzekering gevonden kan worden. De uitkomsten zijn voor de traditionele tussenpersonen erg negatief en voor vergelijkingssites met afsluitmogelijkheid het meest positief.Het onderzoek
Voor het uitgevoerde onderzoek zijn 30 fictieve personen gecreëerd van wie persoons- en bijbehorende autokenmerken opgesteld zijn. Deze kenmerken zijn ingevoerd op in totaal zeven verschillende vergelijkingssites en vervolgens zijn de hoogtes van de goedkoopst aangeboden premies met bijbehorende eigen risico’s genoteerd en geanalyseerd.  

Traditionele tussenpersoon veel duurder
De uitkomsten waren erg negatief voor de traditionele tussenpersonen. Affiliatiesites bleken 12,4 procent goedkoper dan traditionele tussenpersonen en vergelijkingssites met afsluitmogelijkheid bleken zelfs 18,89 procent goedkoper. Het eerste onderzochte geval was een in Rotterdam woonachtige persoon van twintig jaar, met nul schadevrije jaren die in een Volkswagen Golf 5.000 kilometer per jaar rijdt. Wanneer diegene bij een van de twee onderzochte affiliatiesites of een van de twee onderzochte vergelijkingssites met afsluitmogelijkheid verzekeraars ging vergelijken, was de goedkoopste optie in elk van de gevallen 80,89. Bij de traditionele tussenpersoon was dit gemiddeld maar liefst 122,19. Dit verschil was puur gevonden omdat de traditionele tussenpersonen de in dit geval veel goedkopere direct writer niet toonden. Zo kan een verschil tussen de gebruikte vergelijkingssite al snel 500 euro per jaar schelen. Dit is een enorm bedrag, zeker aangezien dit niet eens het meest extreme aangetroffen verschil in het onderzoek is. Daar was het verschil namelijk bijna 2.000 euro per jaar tussen een traditionele tussenpersoon en een andere vergelijkingssite.

Waar op letten?
Een traditionele tussenpersoon online lijkt van buitenaf heel erg op andere vergelijkingssites. Goedkoopsteautoverzekering.net geeft aan dat deze websites te herkennen zijn aan het niet weergeven van opties van de zogeheten direct writers. Wanneer Ohra, Allsecur, Zelf, FBTO of een andere direct writer getoond wordt, zal het geen traditionele tussenpersoon zijn.

 
 Doorsturen   8 reacties  

 

Laatste nieuws

 Werknemer schaamt zich voor de manier waarop organisatie omgaat met klanten
 Verwacht tekort IT-skills twintig procent gedaald
 Vrouwen fors minder benaderd door recruiters dan mannen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Automobilist weet weinig over zijn autoverzekering
 Agressief rijgedrag grootste ergernis automobilist
 ANWB verkozen tot beste autoverzekeraar
 Nederlander weet weinig over eigen autoverzekering
 
 
reacties
 
Dennis van Hulst  |   | 
1-10-2015
 | 
16:39 uur
''Dit is een enorm bedrag, zeker aangezien dit niet eens het meest extreme aangetroffen verschil in het onderzoek is. Daar was het verschil namelijk bijna 2.000 euro per jaar tussen een traditionele tussenpersoon en een andere vergelijkingssite.''

Hoewel dit een extreem geval betreft is het een goede weerspiegeling van de huidige markt binnen de vergelijkingswebsites. Anno 2015 is het belangrijker dan ooit om voldoende te oriënteren.
Zakelijke autoverzekering.net  |   | 
27-09-2016
 | 
15:48 uur
Vergelijken is iets wat men altijd moet doen. Jammer genoeg wordt er vaak alleen naar prijs gekeken en niet naar de voorwaarden.
Goedkope autoverzekering  |   | 
19-12-2016
 | 
23:22 uur
Weet je wat het is? Tussenpersonen willen natuurlijk ook graag iets verdienen aan het werk dat ze doen. Wat heeft het nou voor zin om je klanten aan de lagere kant van je marge te verzekeren? Dan kan je net zo goed een uitzendbaantje nemen. Daar verdien je dan nog meer mee. Het is aan de andere kant wel aan TP's zelf om in deze technologische veranderingen mee te gaan. Je ziet het nu met verschillende verzekeraars die duizenden banen schrappen. Achmea, Reaal en het zullen er nog veel meer worden. Vroeger was de TP machtig, maar tegenwoordig regel je dat gemakkelijk online. Ik ben benieuwd wat TP's zelf daarvan vinden.
Autoverzekering  |   | 
12-04-2017
 | 
16:05 uur
Altijd vergelijken!
Anndi  |   | 
13-04-2017
 | 
10:17 uur
Wat is het budget of bij afscheid wegens pensionering is de werkgever dit verplicht ik ben goudsmid kleinmetaal
Autoverzekeringen vergelijken  |   | 
18-04-2017
 | 
17:26 uur
Mee eens altijd vergelijken.
Vanhalo  |   | 
9-06-2017
 | 
08:36 uur
Je hebt een punt, maar ik ga altijd naar de goedkopere natuurlijk natuurlijk zoeken
andres  |   | 
26-06-2017
 | 
23:39 uur
Hoewel dit een extreem geval betreft is het een goede weerspiegeling van de huidige markt binnen de vergelijkingswebsites

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
E-mail marketing in tien stappen (1) 
Leaserijders worden gediscrimineerd op leeftijd en prijs (1) 
Werknemers opener dan wettelijk verplicht over medische gegevens (1) 
Een derde van de Nederlanders niet fysiek actief tijdens werkdag (1) 
Hoe we zelf ons succes saboteren (2) 
Een op de drie Nederlanders moet op eigen kosten naar het werk  (1) 
De voor- en nadelen van de powernap op het werk (6) 
top10
Vijf tips voor de inrichting van de werkplek van de toekomst
Werkgevers worstelen met gespannen arbeidsmarkt
Hoe moet ik omgaan met manipulerende mensen?
Gepland netwerkonderhoud? Zo stelt u iedereen op de hoogte
Vijf culturele uitdagingen op het gebied van digitale transformatie
Directie laat toegevoegde waarde IT-afdeling links liggen
'Bedrijven moeten zich hard maken voor meer vrouwen in datawetenschap'
Arbeidsmigranten van grote economische waarde voor Nederland
Grootste organisaties maken verwachtingen consument niet waar
Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man
meer top 10
vacatures
meer vacatures