zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

15. 000 vacatures voor programmeurs

15 april 2015 - Het eerste kwartaal van 2015 liet een zeer positief beeld zien van de IT arbeidsmarkt. Met name bij het aantal geplaatste vacatures voor programmeurs was een flinke groei zichtbaar ten opzichte van het eerste kwartaal van voorgaande jaren.

Het totale aantal geplaatste vacatures voor programmeurs bedroeg in Q1 2015 bijna 15.000 unieke vacatures, terwijl dit aantal slechts twee jaar geleden (Q1 2013) op 11.350 stond. iSense ICT Professionals constateert op basis van de gegevens dat er vooral voor PHP en Java programmeurs veel vacatures online werden gezet. Het aantal geplaatste vacatures voor .NET specialisten was, met ongeveer 800 vacatures minder, beduidend lager dan het aantal vacatures voor de andere populaire programmeursfuncties. 



Programmeurs veel gevraagd
Het aantal geplaatste vacatures was, met meer dan 2.700 unieke vacatures, het grootst voor PHP programmeurs. Op de tweede plaats stonden Java programmeurs; voor hen werden in de eerste drie maanden van dit jaar meer dan 2.650 vacatures geplaatst. Voor beide functies geldt dat de geplaatste vacatures ongeveer achttien procent van het totale aantal geplaatste vacatures voor programmeurs beslaat. Er werden aanzienlijk minder vacatures online gezet voor .NET specialisten; ongeveer 1.900 geplaatste vacatures zorgen voor een aandeel van dertien procent van het totale aantal vacatures dat voor programmeurs online werd gezet.

900 vacatures meer voor Java programmeurs 
De analyse van iSense laat ook andere opvallende cijfers zien. Zo blijkt dat het aantal geplaatste vacatures voor Java en PHP programmeurs ten opzichte van Q1 2013 is toegenomen met respectievelijk ongeveer 900 en 800 vacatures, terwijl het voor .NET specialisten slechts om een toename van minder dan 200 geplaatste vacatures gaat. Ook wordt duidelijk in welke provincie de programmeurs het meest gewild zijn. Voor Java programmeurs geldt dat de meeste vacatures zijn geplaatst voor een functie in Noord-Holland (26 procent), gevolgd door Utrecht (achttien procent) en Zuid-Holland (vijftien procent). In deze provincies zijn ook .NET specialisten het meest gevraagd; de meeste vacatures zijn geplaatst in Zuid-Holland (twintig procent), Utrecht (achttien procent) en Noord-Holland (zestien procent). De meeste vraag naar PHP programmeurs gaat uit in de provincies Noord-Holland (27 procent), Zuid-Holland (twintig procent) en Noord-Brabant (dertien procent).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Groeiende vraag naar ICT-personeel
 Doorgroeimogelijkheden ICT-specialist niet rooskleurig
 Vraag naar ICT-ers stijgt met elf procent
 Maak een effectiviteitslag met een sterke ICT-afdeling
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10