zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vraag naar ICT-ers stijgt met elf procent

8 juli 2014 - Het aantal vacatures voor ICT professionals blijft structureel groeien. Over het eerste half jaar van 2014 bedroeg de groei elf procent ten opzichte van dezelfde periode in 2013.

Naast de aanhoudend hoge vraag naar softwareontwikkelaars valt op dat de vraag in ICT functionarissen duidelijk verschuift naar kleinere en meer beheersbare ICT projecten. Hierdoor kunnen de kosten en opbrengsten van ICT projecten beter in de hand worden gehouden. "Met name de toenemende vraag naar ICT managers, informatieanalisten en functioneel beheerders wijst in deze richting," aldus Erik Kolthof competence director Finance & ICT  bij Yacht.Vraag naar ICT specialisten blijft groeien
De vraag naar hoogopgeleide ICT specialisten zoals ICT managers, business consultants, functioneel beheerders, informatieanalisten, testers, projectmanagers en softwareontwikkelaars laat over de eerste zes maanden van 2014 wederom een dubbelcijferige groei zien van elf procent. Voor softwareontwikkelaars werden maar liefst ruim 27.000 vacatures naar buiten gebracht. Hiermee ligt het groeipercentage in de vraag naar softwareontwikkelaars eveneens op elf procent. Softwareontwikkelaars blijven met kop en schouders de meest gevraagde ICT functionarissen. De vraag naar security officers is procentueel de sterkste stijger met 93,5 procent, in absolute aantallen is de vraag echter nog klein met ruim 800 vacatures. De vraag naar technisch beheerders groeit met slechts zeven procent. Deze vraag komt met name uit de middelgrote organisaties die nog relatief weinig beheerswerkzaamheden hebben uitbesteed.

Grip op ICT projecten
Grote ICT projecten worden steeds minder opgestart. Agile softwareontwikkelings trajecten waarbij SCRUM dominant aanwezig is raken steeds meer ingeburgerd. Deze tendens naar kleinere, beheersbare en meer wendbare projecten vertaalt zich nu ook duidelijk in de vraag naar ICT-ers. Om deze werkwijze te kunnen inrichten en een frisse blik op de bestaande ICT organisatie te krijgen groeit de vraag naar ICT managers met 23 procent in de eerste helft van 2014. De vraag naar informatieanalisten, die de brug slaan tussen de business en ICT, stijgt met 24 procent. Ook de vraag naar functioneel beheerders stijgt met bijna zeven procent. Hier valt op dat de vraag in het tweede kwartaal groeit met ruim vijftien procent. De toenemende behoefte om de geleverde ICT diensten te implementeren voor de gebruikersorganisatie groeit dus mee. "Sneller, grotere wendbaarheid en de toenemende behoefte aan beheersbaarheid vertaalt zich dus duidelijk door in het type vraag naar ICT-ers," aldus Kolthof.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Vijf tips om afval te reduceren in productie
 Hoogste aantal nieuwe motorrijders sinds 2002
 Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Maak een effectiviteitslag met een sterke ICT-afdeling
 Status ICT-projecten vaak compleet onduidelijk
 Inspelen op ICT-strategie noodzaak voor ICT-organisaties
 Schaars ICT-talent zal hogere eisen stellen aan werkgevers
 
 
reacties
 
karlijn  |   | 
23-12-2019
 | 
14:59 uur
Heel herkenbaar.
Loth van Veen  |   | 
2-01-2020
 | 
11:20 uur
Ik blijf vinden dat er vanuit het reguliere onderwijs meer aandacht moet komen voor ict gerelateerde vakken. Voor de toekomst gaat dit ontzettend belangrijk worden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
De meest belangrijke bedrijfsverzekeringen op een rijtje
Hoe werkt een laadpaal voor elektrische auto’s eigenlijk?
reacties
'Cybersecurity moet een schoolvak worden' (1) 
De vier belangrijkste betaaltrends om naar uit te kijken in 2020 (1) 
Meer productiviteit in minder tijd (2) 
Europese markt overspoeld met nepartikelen (2) 
Arbeidsmarkt onverminderd goed (1) 
Angst voor baanverlies leidt tot slapeloze nachten (1) 
Meerderheid werknemers denkt dat technologie hun werkervaring verbetert (1) 
top10
Vier HR-trends voor 2020
Nederlanders in Europese kopgroep digitale vaardigheden
Supply Chain 4. 0: Klantbeleving als doorslaggevende succesfactor
Diversiteit in Raad van Commissarissen neemt gestaag toe
Vijf leidende technologietrends
Nederlanders bezorgd over de toekomst
Emotionele gezondheid wordt nog te vaak vergeten door werkgevers
Volop aandacht voor het menselijk kapitaal
'Cybersecurity moet een schoolvak worden'
Bedrijfsleven leunt op achterhaald beleid wanneer het gaat om cyberveiligheid
meer top 10