zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Wassenaar verslaat Blaricum met hoogst gemiddelde koopsom

9 februari 2015 - Uit onderzoek van Kadasterdata blijkt dat de gemeente Blaricum niet langer de ranglijst van gemeenten met de hoogst gemiddelde koopsom van woningen aanvoert. Wassenaar gaat in 2014 met deze eer strijken met een gemiddelde koopsom van 558.000 euro.

Wassenaar stond in 2013 nog op plaats vier. Op plaats twee staat nu Bloemendaal met 550.000 euro en Laren met 539.000 euro op plaats drie. Blaricum staat nu op plaats vier met een koopsom van 488.000 euro. In Blaricum daalde de gemiddelde koopsom met twintig procent, vooral omdat minder vrijstaande woningen werden verkocht en omdat de koopsom van dit type daalde tot het miljoen.



Pekela de goedkoopste gemeente van Nederland
De gemeente Pekela is in 2014 met gemiddeld 119.500 euro  opnieuw de goedkoopste gemeente van Nederland. Daarna volgen Delfzijl, Oldambt, Kerkrade en Het Bildt met een gemiddelde koopsom oplopend tot 132.000 euro. Met uitzondering van Kerkrade laten deze gemeenten ook allemaal een koopsomdaling zien in vergelijking met 2013.

Gemiddelde koopsom schommelt sterk
In 2014 kent 280 (70 procent) van de 402 gemeenten een stijging van de gemiddelde koopsom. In Zeevang en Bergeijk stijgt de gemiddelde koopsom met ruim 30 procent. In 120 gemeenten daalde de gemiddelde koopsom, behalve in Blaricum ging de gemiddelde koopsom ook in Winsum en Ubbergen met twintig procent naar beneden. Vooral in kleinere gemeenten met weinig transacties kan de koopsom flink schommelen.

Meer miljonairswoningen verkocht
In 2014 werden 500 woningen met een koopsom boven een miljoen euro verkocht, 36 procent meer dan in 2013. Noord Holland neemt met 267 stuks meer dan de helft van dit aantal voor haar rekening. Zuid Holland staat met 122 op plaats twee. In Flevoland, Friesland en Limburg ging het om een transactie en in Drenthe bleef de nul op het scorebord. In de prijsklasse 500.000 tot een miljoen euro, nam het aantal transacties toe met 58 procent tot ruim 5.000 stuks.

De 25 grootste gemeenten
Van de 25 grootste gemeenten in Nederland heeft Amsterdam traditioneel het grootste omzetvolume (gemiddelde koopsom x het aantal transacties) op de woningmarkt. In 2014 was Amsterdam in deze groep echter ook de gemeente met de grootste stijging van de omzet. Het omzetvolume steeg met 72 procent tot ruim drie miljard euro. In Nederland steeg het omzetvolume met 45 procent tot 34 miljard.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vertrouwen in woningmarkt vlakt af
  Woningprijzen stijgen verder door in 2015
 Belasting eigen woning volgend jaar weer hoger
 Economisch vertrouwen neemt toe; meer huizen verkocht
 
 
reacties
 
REBO - Jacobien  |   | 
7-07-2015
 | 
17:40 uur
Een interessante wending van zaken. We merkten de laatste jaren al een verschuiving maar deze heeft zich de laatste jaren wel erg rap ontwikkeld.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10