zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Millennials staan controledrift ouder management in de weg

5 januari 2015 - Oudere managers vinden de relatie met millennials vaak stressvol. Dat zegt Richard Jolly, professor organisatiegedrag aan de London Business School op Express.be. De wetenschapper merkt op dat deze oudere executives gewend zijn een grotere controle te hebben over hun relaties dan met hun jongere werknemers mogelijk blijkt.

Jolly voegt er echter aan toe dat een betere verdeling van de controle uiteindelijk het stressniveau bij het senior management zal doen dalen. Stress is volgens hem immers vooral te wijten aan de angst om met een gebrek aan controle geconfronteerd te worden. Indien een gedeelte van die controle door anderen wordt overgenomen, vallen volgens Jolly dan ook een aantal gronden voor mogelijke stress weg.Collaboratief model
"Een afwijkende werkstijl zorgt ervoor dat oudere executives de samenwerking met millennials vaak bijzonder stressvol vinden," merkt Richard Jolly op. "Het traditionele topmanagement - dat nog altijd vaak bestaat uit afgevaardigden van Generation X en Babyboomers - bevat veel persoonlijkheidstypes die graag alles onder controle houden. Door die eigenschappen zijn ze er meestal ook in geslaagd om in de hiërarchie van het bedrijfsleven naar hun huidige functie op te klimmen. Nu wordt die leiding echter plots geconfronteerd met millennials die aangeven meer overleg te wensen en grote waarde hechten aan collaboratieve modellen, maar zich moeilijk bij een verticale beslissingsstructuur kunnen neerleggen."

Spannende samenwerking
"Oudere managers vinden dit gebrek aan controle bijzonder stressvol," zegt Jolly. "Aanpassing van de houding van het senior management is een van de grote uitdagingen om een positieve relatie met de jongere generaties te kunnen uitbouwen. Vele managers beschouwen de millennials als een probleem. Indien men er echter in slaagt om het senior management ertoe te bewegen hun functies in het nieuwe kader te plaatsen, kunnen daarentegen opwindende kansen worden gecreëerd. Jongeren hebben immers veel ideeën en streven naar samenwerking." 


Bron: Express.be
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vrouwelijke millennial doorbreekt als eerste glazen plafond
 Topwerkgever weet wat millennial beweegt
 Het verlanglijstje van de kritische millennial
 Millennial verkiest persoonlijke ontwikkeling boven hoog salaris
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10