zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Grootste uitdaging Flexibel Werken: efficiŽnt gebruik nieuwe IT-technologie

3 december 2014 - IT-professionals in West-Europa staan voor dezelfde uitdagingen, bij de invoering van flexibel werken. De top drie bestaat uit: efficiënt gebruik van nieuwe IT-technologie door medewerkers (van software tot devices zoals laptop en tablet), security-issues en beheersbaarheid van de infrastructuur.

Dit blijkt uit het internationaal vergelijkend onderzoek ‘IT & Flexibel werken’ van BakkerElkhuizen  onder ruim 520 IT-professionals uit het Verenigd Koninkrijk (UK), Duitsland, Nederland en België.


 
Nederland koploper flexibel werken
Flexibel werken is in alle landen gemeengoed geworden In Nederland geeft driekwart van de IT-professionals aan dat in de organisatie waar zij werkzaam zijn flexibel werken is ingevoerd. Maar ook in de UK (65 procent), Duitsland (60 procent) en België (57 procent) is in de meerderheid van de organisaties flexibel werken ingevoerd. In België en Duitsland zitten daarnaast nog negentien procent van de bedrijven midden in de uitrol of hebben de invoering van flexibel werken binnen drie jaar gepland. In Duitsland en Nederland is dat bij circa een op de acht organisaties het geval.

IT krijgt er vooral taken bij door flexibel werken
In het onderzoek werd de IT-professional ook naar hun rol gevraagd bij de invoering van flexibel werken. In Duitsland (45 procent), België (43 procent) en de UK (37 procent) is de primaire rol van IT vooral adviserend geweest. Opvallend is dat in Nederland maar een kwart een adviserende rol had en dat bijna de helft aangeeft helemaal geen rol te hebben bij de invoering van flexibel werken. Beslissend is IT het vaakst in de UK met 34 procent. Voor de meeste IT’ers zijn de taken na de invoering van flexibel werken niet veranderd. Maar als ze wel veranderen, zoals toch een derde van de IT’ers aangeeft, dan komen er vooral taken bij voor IT. Met name de security en het beheer zijn anders geworden voor de IT-professional. 

Aanbod accessoires ter ondersteuning flexibel werken onvoldoende
In België noemt 97 procent van de IT-professionals de laptop de belangrijkste tool voor flexibel werken. In Nederland is dat 82 procent en in Duitsland 67 procent. In de UK kiest IT beduidend minder voor de laptop, maar met 48 procent kiest toch bijna een meerderheid voor de laptop. Hoewel de laptop de belangrijkste tool is, vindt een meerderheid van de IT-professionals dat medewerkers onvoldoende ondersteund worden in het flexibele werken met computeraccessoires die nodig zijn voor comfortabel werken met een laptop.
Minder dan de helft van de IT-afdelingen ziet ergonomie als belangrijk aandachtspunt. In Nederland en België schenkt slechts een kwart er aandacht aan. Duitsland en de UK scoren hierop beter; resp. 49 procent en 46 procent van de IT-afdelingen vindt ergonomie belangrijk. Dit verschil is mede te verklaren doordat de laatste twee landen ook relatief hoog scoren op ‘gezondheid medewerkers’ en ‘medewerkerstevredenheid’ als één van de belangrijkste redenen voor het invoeren van flexibel werken, wat in Nederland en België niet het geval is.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Coronacrisis versnelt cloud adoptie bij Nederlandse organisaties
 Millennial vindt dat geluk niet gebonden is aan vinden romantische partner
 Trend zet door: grote concerns die omvallen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien tips voor een succesvolle BYOD-implementatie
 Nederlands bedrijfsleven vreest dataverlies door BYOD
 Groei BYOD belemmerd door zorgen over veiligheid
 Werken aan een interactievere overlegvorm
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: 24 tips om e-mailadressen te verzamelen
Wat kun je doen om in deze lastige tijd je e-mail database te vergroten? In dit white paper van Spotler lees je 24 concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt. Een groter bereik betekent simpelweg ook een grotere kans op succes. Benieuwd naar de tips?
Download het white paper
Lees verder
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?  (1) 
Data-analist, data scientist en big data populairste termen bij zoeken naar IT-vacatures (1) 
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiŽnt beheer van LinkedIn-profiel (1) 
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (3) 
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (3) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
top10
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
Mimecast waarschuwt voor tweede golf in coronaphishing
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
Drie tips om veilig te internetten vanaf uw vakantieadres
Herstel vacaturetrend zet verder door
Bijna half miljoen autoís op winterbanden in hittegolf
Hoe data storytelling leidinggevenden helpt bij efficiŽnt beheer van LinkedIn-profiel
Een veilige hybride werkomgeving dankzij mobiele encryptie
Anderhalvemeter-klagen: helpt dat?
meer top 10