zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Groei BYOD belemmerd door zorgen over veiligheid

14 maart 2014 - Oracle ondervroeg 700 Europese bedrijven over het onderwerp Bring Your Own Device (BYOD) in het kader van de Oracle Europese BYOD Index. Er is nog altijd veel weerstand in een groot aantal regio’s, dit ontstaat uit bezorgdheid over de beveiliging van bedrijfsdata op devices, gebruikersidentiteit en applicatie beveiliging.

De organisaties die BYOD omarmd hebben zijn beter in staat te profiteren van BYOD, zoals het reduceren van IT-kosten en vergroten van medewerker productiviteit, dan degene die het afwijzen. De oplossingen die op dit moment beschikbaar zijn bieden geavanceerd beveiligingsbeheer voor bedrijfsapparaten en persoonlijke apparaten, terwijl de gebruikerservaring eenvoudig blijft. Organisaties hebben de flexibiliteit om toegang te geven aan de apparaten van gebruikers en meer controle door bedrijfs- en persoonlijke data te isoleren. Dit maakt veilige bedrijfsapplicatie toegang en governance mogelijk. De Benelux staat in de Index in de top drie voor wat betreft meest volwassen benadering van BYOD, net na de Nordics en het Verenigd Koninkrijk.Europa
Om erachter te komen hoe bedrijven in Europa momenteel denken over de Bring Your Own Device-trend (BYOD), brengt Oracle het Europese BYOD Index Report uit. Het rapport bevat een aantal opvallende cijfers:
- Bijna de helft (44 procent) van de bedrijven in Europa heeft een aversie tegen BYOD of staat het alleen toe in uitzonderlijke omstandigheden.
- Nog eens 29 procent staat alleen senior medewerkers het gebruik toe
- 22 procent verbiedt data of informatie opgeslagen op een BYOD-device terwijl twintig procent helemaal geen regels heeft.
- Meer dan de helft beheert smartphones niet als onderdeel van een BYOD-programma.
- De beveiliging van informatie is de grootste zorg; 45 procent is zeer bezorgd over beveiliging van devices, 53 procent over beveiliging van applicaties en 63 procent over beveiliging van data.
Het onderzoek toont ook aan dat een groot deel van deze bezorgdheid verband houdt met de kennis over alle mogelijkheden die moderne beveiligingsoplossingen bieden:
- 37 procent heeft nog nooit gehoord van containerisatie (bedrijfsdata scheiden van persoonlijke data).
- Bijna een derde gebruikt geen enkele vorm van Mobile Device Management.
- 22 procent heeft nog nooit gehoord van Mobile Device Management.
- Diegene die BYOD omarmen hebben een completer beeld, en behandelen zowel tablets als smartphones als BYOD; hebben veel beveiligingsproblemen succesvol aangepakt; en zijn voorbereid op een nog grotere verandering in toekomstige BYOD-ontwikkelingen.

De Benelux (100 respondenten)
- De Benelux staat in de Index in de top drie voor wat betreft meest volwassen benadering van BYOD, net na de Nordics en het Verenigd Koninkrijk.
- De Benelux staat op nummer één als het gaat om het beschouwen van zowel smartphones als tablets als BYOD-devices.
- Samen met de Nordics en DCH zijn bedrijven in de Benelux er het meest van overtuigd dat de beveiliging van BYOD-devices te managen is.
- Bedrijven in de Benelux staan ook op de derde plek voor wat betreft kennis over containerisatie, opnieuw net achter DCH en de Nordics.
- Volgens de Index zijn bedrijven in de Benelux daardoor tamelijk ver in hun acceptatie van BYOD en hoe BYOD veilig uit te voeren is.

‘Omarmers’ versus ‘Ontkenners’
De respondenten bestaan uit twee groepen: organisaties die BYOD omarmen (Omarmers) en organisaties die het ontkennen (Ontkenners).
- 83 procent van de Omarmers beheert smartphones en tablets als onderdeel van BYOD. Aan de andere kant neemt 73 procent van de Ontkenners smartphones niet mee in hun BYOD-aanpak.
- Twee derde van de Ontkenners is zeer bezorgd over beveiliging in het algemeen, in tegenstelling tot slechts zes procent van de Omarmers. Als het gaat om specifieke aspecten van security:
- Is 86 procent van de Ontkenners zeer bezorgd over de beveiliging van data en informatie, tegenover slechts 21 procent van de Omarmers.
- Beheert 65 procent van de Ontkenners data- en informatiebeveiliging niet of staat het onversleuteld toe op devices, tegenover slechts zeven procent van de Omarmers.
- Omarmers weten welke technologieën er zijn; bijna tachtig procent van de Omarmers gebruikt bijvoorbeeld een bepaalde vorm van specifiek mobiele-applicatiebeheer, tegenover twaalf procent van de Ontkenners.
- De Omarmers zijn voorbereid op verandering; meer dan twee derde van hen accepteert de noodzaak om verandering in typen devices of benaderingen te omarmen of ziet de BYOD-markt steeds complexer worden. Slechts elf procent van de Ontkenners deelt deze inzichten.

Verschillen tussen Europese landen en branches
Landen:
- De Nordics en de combinatie Duitsland/Zwitserland (DCH) zijn de landen met de meest volwassenen benadering van het BYOD-probleem, met een respectievelijke Index[3]-score van 5.65 en 5.32.
- Het Iberisch Schiereiland en Italië zien de meeste uitdagingen in BYOD, wat hun Index-scores van 3.87 en 4.05 aantonen. Deze landen hadden ook het grootste aandeel BYOD-Ontkenners.
Branches:
- De communicatiebranche was de overall nummer één, met een Index-score van 6.98. De mediabranche was met 6.43 een goede tweede.
- Helemaal aan de andere kant scoort de financiële dienstverlening 3.96 en de publieke sector slechts 3.31.
Interessant is dat de mediabranche duidelijk het grootste aandeel Omarmers heeft en de financiële dienstverlening het kleinste. De publieke sector heeft het grootste aantal Ontkenners en de communicatiebranche heeft de minste Ontkenners.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
 Bumperkleven en smartphone grootste ergernis in het verkeer
 Bestuurders kunnen aansprakelijk zijn bij het aangaan van overeenkomsten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mobiele applicaties hogere prioriteit van IT dan BYOD
 2013: chaotisch jaar op security-gebied
 Bedrijven zijn BYOD-bang
 Generatie Y verzet zich tegen BYOD-beleid
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Zo maak je een indrukwekkende online bedrijfspresentatie
reacties
Tien suggesties voor meer 'fun' op de werkplek (1) 
Bouw-cao zet aan tot fraude (1) 
Topmanagers vergaderen 100 procent van hun tijd (1) 
Manager moet werknemer los kunnen laten (4) 
Horeca start glimlachcursus voor medewerkers (1) 
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
Een op zes mannen vindt dat partner te veel verdient
De favoriete vakgebieden van oud-horecapersoneel
Kwart bedrijven heeft meer mensen ontslagen als gevolg van de coronacrisis
Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
DDoS-aanvallen in 2020 krachtiger, complexer en langer
Jongere vindt werkgever verantwoordelijk voor de gezondheid van medewerkers
Door pandemie meer behoefte aan duurzame en flexibele mobiliteitsoplossingen
Medewerker overschat zichzelf in het herkennen van cyberincidenten
meer top 10