zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlands bedrijfsleven vreest dataverlies door BYOD

17 maart 2014 - Onderzoek door Samsung toont aan dat 37 procent van Nederlandse ondernemingen klantgegevens heeft verloren of verwacht te verliezen door het gebruik van privétoestellen voor het werk. Slechts drie procent gaf aan in de afgelopen twee jaar geen enkel beveiligingsprobleem te hebben gehad als gevolg van het gebruik van eigen devices.

Samsung voerde het Europese onderzoek uit onder 490 CIO’s en IT-beslissers van organisaties met meer dan 1.000 werknemers. Vrijwel alle organisaties (93 procent) zijn in meer of mindere mate verontrust over de beveiliging van persoonlijke devices, zoals smartphones, tablets en laptops op de werkvloer. Van de Nederlandse organisaties is 40 procent bezorgd tot zeer bezorgd. In Spanje betreft dit aandeel zelfs 70 procent. Het zijn vooral de organisaties in de financiële sector die bezorgd tot zeer bezorgd zijn (55 procent). In de productiesector is dat 42 procent en in de retail, distributie en transport 44 procent.Risicobeleid
In Nederland staat de helft van de organisaties met meer dan 1.000 medewerkers hun personeel toe om privé-apparaten te gebruiken voor werk. Hoewel vrijwel iedereen bekend is met de risico’s van zakelijk gebruikte privétoestellen, heeft slechts 21 procent van de Nederlandse organisaties beleid opgesteld om de beveiliging bij BYOD te verbeteren. Nog eens veertien procent is van plan om dit in de nabije toekomst te doen.

Kostenbesparing
Mits goed geïmplementeerd, kan BYOD leiden tot aanzienlijke kostenbesparing en productiviteitverhoging. Zo blijkt uit het onderzoek dat de communicatiekosten voor organisaties jaarlijks gemiddeld zeventien procent dalen, zodra dergelijk beleid is ingevoerd. Dat komt overeen met bijna zeven miljoen euro per organisatie. Bij meer dan 37 procent van de Nederlandse respondenten verbeterde bovendien de productiviteit op de werkvloer na de invoering van BYOD-beleid. Dat gebeurde met gemiddeld 27 procent. Erik Swart, Director B2B bij Samsung Electronics Benelux: "Het onderzoek toont aan dat organisaties veel voordeel kunnen behalen uit BYOD. Maar BYOD brengt ook beveiligingsrisico’s met zich mee. CIO’s moeten beleid formuleren dat de risico’s van datalekken minimaliseert en tegelijk duidelijkheid biedt voor de werknemers."

Samsung voerde het onderzoek uit onder 490 CIO’s en IT-beslissers van organisaties met meer dan duizend werknemers. Het onderzoek vond in 2013 plaats in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Groei BYOD belemmerd door zorgen over veiligheid
 Mobiele applicaties hogere prioriteit van IT dan BYOD
 ‘BYOD minder geschikt voor bedrijfskritische ICT’
 60 procent van alle bedrijven blootgesteld aan BYOD-risico’s
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10