zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Helft medewerkers hecht sterk aan plaats- en tijdonafhankelijk werken

21 november 2014 - Medewerkers zouden meer flexibiliteit in hun werkplaats en -tijden willen dan op dit moment door hun werkgever wordt toegestaan. Deze flexibiliteit is voor ongeveer de helft van hen belangrijk. Slechts een kwart van de werknemers vindt dat flexibel werken leidt tot een verhoogde werkdruk.

Op het gebied van contracten is flexibiliteit minder in trek: het merendeel van de medewerkers hecht sterk aan een contract voor onbepaalde tijd. Dat blijkt uit de Raet HR Benchmark 2014-2015 die TNS Nipo heeft uitgevoerd onder medewerkers, HR-managers en bestuurders. Harald van Voorst, expert op het gebied van flexibilisering bij Raet: "Een opvallende constatering. Flexibiliteit in de vorm van plaats- en tijdonafhankelijk werken is steeds meer in trek, terwijl medewerkers op het gebied van contracten de voorkeur geven aan vastigheid."


 
Plaats- en tijdonafhankelijk werken populair
Uit het onderzoek blijkt dat flexibel werken populair is. 56 procent van de ondervraagde werknemers wil zelf de werktijden kunnen bepalen en 58 procent wil primair afgerekend worden op de geleverde output. Tegelijkertijd heeft slechts 40 procent van alle medewerkers daadwerkelijk de mogelijkheid om flexibel te werken. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat het niet past in de aard van de werkzaamheden (35 procent) of dat de werkgever het niet toestaat (25 procent).
Slechts 25 procent van de ondervraagde medewerkers ervaart dat flexibel werken zorgt voor een hogere werkdruk. De meeste medewerkers zijn ook buiten hun reguliere werktijden actief voor het werk. 42 procent van alle medewerkers geeft aan ook buiten werktijden op e-mails te reageren. Ook tijdens vakantie houdt een substantieel deel van de medewerkers de mail in de gaten: 29 procent. Veertien procent reageert tijdens de vakantie op mails.

Werkgevers verwachten meer tijdelijke contracten; werknemers willen vastigheid
Opvallend is het verschil in denken tussen werkgevers en werknemers over contractvormen. Werkgevers verwachten een forse toename van het aantal contracten voor bepaalde tijd in 2017. Medewerkers vinden een vast contract erg belangrijk. 80 procent van de respondenten geeft aan dat bij het veranderen van een baan een tijdelijk contract bij de nieuwe werkgever een belemmering zou vormen. Slechts veertien procent ziet dit niet als belemmering. En 78 procent van de medewerkers met een tijdelijk contract vindt het belangrijk dat hun contract wordt omgezet naar onbepaalde tijd.
Van Voorst: "Organisaties hebben te maken met wisselende marktomstandigheden en streven naar wendbaarheid. Dat is voor werkgevers de belangrijkste reden voor de verwachte groei van de tijdelijke contracten in 2017. Met tijdelijke contracten willen zij ook inspelen op ziekte, verlof en vakantie van vast personeel. Als derde reden noemen werkgevers speciale, tijdelijke projecten". Over de positie van medewerkers zegt Van Voorst: "Vanuit het perspectief van de medewerker blijft het vaste contract belangrijk, bijvoorbeeld voor de financiering van een hypotheek, de sociale rechten en inkomenszekerheid. Deze realiteit bij banken en overheden sluit steeds minder goed aan op de wens van werkgevers om voor flexibiliteit te kiezen."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiële sector
 Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
 Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Onze manier van werken verandert
 Meer banen ondanks daling aantal kantoren
 Vrouwen vallen eerder voor flexibel werken dan mannen
 'Hoog tijd voor echt flexibele kantoorruimte'
 
 
reacties
 
Adriana van Schalken | WePayPeople  |   | 
27-11-2014
 | 
14:30 uur
De resultaten van dit onderzoek verbazen mij niet. De toenemende flexibele schil van veel bedrijven heeft hier natuurlijk ook mee te maken. Werknemers willen meer flexibiliteit maar andersom verwacht de werknemer dit ook, met name als deze naast het werk nog een druk leven heeft.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
eBook: de kracht van reviews en e-mail marketing
In dit eBook gaan Spotler en de Feedback Company in op het belang van review marketing en e-mail marketing. Want door deze twee te combineren, ontstaat er een krachtige combinatie die veel voordelen biedt voor je klanten en voor je eigen organisatie. Benieuwd? 
Download het eBook
Lees verder
Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal
reacties
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (1) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten (1) 
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest (1) 
Lynk&Co 01 (1) 
top10
Overweeg je een management buy out? Drie tips
Hybride werken: veel bedrijven in de Randstad zijn om
Acht op de tien technische bedrijven kampt komende vijf jaar met personeelstekort
Gebrek aan controles en zichtbaarheid in wat gebruikers doen in app zorgt voor onnodig bedrijfsrisico
Overheid biedt steeds vaker financiering voor om- en bijscholing
Pandemie zorgt voor toename van fraude en oplichting
'Innovatief leiderschap vraagt moed en non-conformistisch handelen'
Digitale monitoring van werknemers schaadt vertrouwen en vergroot personeelsverloop
Big Data en kunstmatige intelligentie blijven belangrijkste trends in financiële sector
Grootste uitdaging HR is het aantrekken en behouden van werknemers uit verschillende generaties
meer top 10