zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cloud levert middelgrote bedrijven kostenbesparing op van 25 procent

20 november 2014 - Europese bedrijven in het middensegment gaven aan dat een cloud-oplossing ze een kostenbesparing van meer dan 25 procent opleverde in vergelijking met een on-premise-oplossing. 

Dat blijkt uit onderzoek van Sage onder middelgrote bedrijven (100-500 werknemers) over de cloud. Het onderzoek is gehouden onder 670 ICT-beslissers in tien Europese landen. Bij een op de vijf bedrijven bedroeg dat percentage zelfs 50 procent. Toch loopt de implementatie van ERP-oplossingen in de cloud ver achter bij andere diensten.



ERP haalt cloud-achterstand snel in
Bijna negen van de tien bedrijven in het middensegment (87 procent) maakt op dit moment gebruik van cloud-oplossingen; in Nederland is dat een gelijkwaardig percentage (86 procent). Het aantal bedrijven dat de cloud invoert, neemt momenteel snel toe: bijna vier op de vijf bedrijven (78 procent) heeft dit nieuwe dienstenmodel in de loop van de afgelopen twee jaar ingevoerd.
 Hoewel de cloud steeds populairder wordt, is hij nog niet overal aanwezig; ERP loopt achter op andere diensten. Op dit moment maakt slechts twintig procent van de bedrijven gebruik van een ERP-oplossing voor de cloud. Uit het onderzoek van Sage blijkt echter, dat deze trend zal keren. 60 procent van de bedrijven die nog niet beschikken over ERP-oplossingen in de cloud, geeft namelijk aan daarin wel geïnteresseerd te zijn, terwijl 55 procent de mobiliteit graag wil integreren.
 
ERP in de cloud
In Nederland zijn bedrijven al verder, aangezien een op drie (32 procent) reeds een ERP in de cloud gebruikt. Van de bedrijven die er nog niet over beschikken, is een op de twee er wel in geïnteresseerd en wil 58 procent de mobiliteit integreren.
Redenen om over te stappen op ERP-oplossingen voor de cloud zijn kostenbesparing (50 procent), efficiency (40 procent), strategisch voordeel (32 procent) en groei (31 procent). De voornaamste belemmerende factoren die worden genoemd, zijn veiligheid en betrouwbaarheid (57 procent) en interne weerstand, zoals gebrek aan begrip (23 procent) en prijs (twintig procent).
"De ERP-markt bevindt zich in een cruciale fase en bedrijven bevestigen dat – het is tijd om over te stappen op de cloud. Twee jaar geleden stonden ze er nog wantrouwend tegenover, maar voor alle bedrijven die in de cloud hebben geïnvesteerd, zijn de voordelen onmiskenbaar: keuze, ontwikkelingscapaciteit en flexibiliteit," zegt Benoît Gruber, Vice-President Corporate Communication & Alliances van Sage Mid-Market. "De drie belangrijkste redenen waarom bedrijven de sprong wagen, zijn kostenbesparing, versterking van de concurrentiepositie en verbetering van de efficiency. Sage heeft als missie middelgrote bedrijven te helpen overstappen naar de cloud door het betrouwbare oplossingen te bieden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Infrastructure-as-a-Service in Europa voor het eerst groter dan traditionele hosting
 IT-professional miskent de cloud
 Hybride cloud meest ideale cloud-vorm
 In vier stappen klaar voor de cloud
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10