zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie essentiële ingrediënten voor een topcarrière

10 november 2014 - The Executive Network (TEN) heeft door Ruigrok | NetPanel onderzoek laten doen onder 249 Nederlandse topmanagers en -bestuurders, onder wie 39 procent bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen.

De vraag stond daarbij centraal welke factoren en eigenschappen van invloed zijn op het bereiken van de top. Op basis van de uitkomsten identificeerde TEN drie essentiële onderdelen van het carrièrepad: afkomst, karaktereigenschappen en het nemen van de juiste beslissingen. Naast deze factoren speelt een portie geluk ook een rol in de weg naar de top volgens 55 procent van de executives. Een kwart vindt zelfs dat het hen is overkomen.


"Het traditionele systeem geeft aan opleiding en intelligentie doorslaggevende betekenis bij het halen van de top. Ons onderzoek laat zien dat zaken als doorzettingsvermogen, inzet en nieuwsgierigheid minstens zo belangrijk zijn," zegt Jan Rapmund, partner van The Executive Network. "In de gesprekken met kandidaten voor topfuncties staan deze onderwerpen bij ons daarom prominent op de agenda."

Het ‘juiste’ nest
Uit welk nest de topbestuurders komen, lijkt aanzienlijk van invloed op het verloop van hun carrière. Zo heeft maar liefst de helft van hen minstens één ouder die ook op executiveniveau werkte. Voor mannelijke executives waren vaker de beide ouders een rolmodel dan voor hun vrouwelijke collega’s (41 procent vs. 25 procent). Voor de jongere generatie (45 jaar en jonger) is de moeder vaker het rolmodel dan voor de oudere groep executives (56 jaar en ouder) (21 procent versus vijf procent).

Must have: doorzettingsvermogen en tomeloze inzet
De juiste karaktereigenschappen zijn medebepalend voor een kans op een positie in de top. De executives noemen doorzettingsvermogen (50 procent) en inzet (43 procent) als de belangrijke succesfactoren. Zo streefde 41 procent tijdens de studententijd al naar de hoogst mogelijke cijfers, waarbij vrouwen ambitieuzer bleken dan mannen (38 procent vs. 52 procent). Twijfel kent de topbestuurder nauwelijks. Meer dan de helft wist vroegtijdig dat ze een carrière als executive ambieerde en heeft hier tijdens de loopbaan nooit aan getwijfeld. Zo ook niet aan eigen capaciteiten (65 procent).
Intelligentie is volgens de executives niet de belangrijkste eigenschap. Een goed ontwikkeld EQ (emotionele intelligentie) vindt 40 procent daarentegen onmisbaar. Bijna een op de vijf executives vindt ook nieuwsgierigheid een belangrijke eigenschap voor een topbestuurder. Assertiviteit vindt slechts 9 procent cruciaal.

Weloverwogen kiezen
Het al dan niet succesvol afleggen van de weg naar de top wordt sterk bepaald door in de aanloop weloverwogen keuzes te maken. Bijna een derde van de executives meent dat het lidmaatschap van een studentenvereniging en het constant bezig zijn met het bouwen aan een goed netwerk heeft bijgedragen aan zijn carrière. Na het verlaten van het ouderlijk huis nam 51 procent dan ook de beslissing om lid te worden van een studentenvereniging, waarbij het grootste deel (57 procent) lid werd van een studentencorps. 28 procent van de corpsleden vervulde daar op enig moment zelfs een bestuursfunctie.
Van de Nederlandse executives heeft een belangrijk deel gekozen voor een economie en/of een bedrijfskundige universitaire studie (39 procent en 35 procent). Meer dan een kwart van de top rondde een HBO opleiding af en een vijfde heeft een MBA behaald. Hoewel voor bijna een derde van de executives de studententijd de fase van het leven is die hen het meest heeft gevormd, is dat voor maar liefst 53 procent toch het werkende leven. Tijdens hun carrière zijn de meeste executives drie of vier keer van werkgever gewisseld. Het opdoen van ervaring in het buitenland lijkt van invloed te zijn geweest op het carrièreverloop van de hedendaagse topbestuurder. Een derde heeft in het buitenland gestudeerd en 34 procent heeft wel eens in het buitenland gewoond voor werk.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Ergonomie op de werkvloer blijft achter, behoefte bij werknemers stijgt
 Op het social intranet doen managers ertoe
 Jonge managers minder ervaren op de weg door pandemie
 

Gerelateerde nieuwsitems

 De schaduwkant van leiderschap
 Vrouwelijke millennial wint strijd om leiderschap
 Bedrijfstop heeft werkvloer nodig in post-crisis tijdperk
 Drie tips om uw carrière een boost te geven
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
eBook: de kracht van reviews en e-mail marketing
In dit eBook gaan Spotler en de Feedback Company in op het belang van review marketing en e-mail marketing. Want door deze twee te combineren, ontstaat er een krachtige combinatie die veel voordelen biedt voor je klanten en voor je eigen organisatie. Benieuwd? 
Download het eBook
Lees verder
Nanocoating als nieuwe technologie voor het onderhouden van gepoedercoat materiaal
reacties
Bedrijven verwachten tweedeling kantoorwerkers en thuiswerkers (1) 
Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop  (1) 
Om veerkrachtiger te zijn, moeten bedrijven zich op snelheid en schaal richten (1) 
25 procent meer omzet verwacht door face-to-face zakendoen (1) 
Agile werken: een fundamentele cultuurverandering (1) 
Uitgebreide werkkostenregeling verlengd: meer ruimte voor kerstpakketten (1) 
Nederlandse werknemers wereldwijd het minst gestrest (1) 
top10
Terug in het thuiskantoor: leidinggevende vreest voor creativiteit
Slechts zes procent CEO’s van grootste organisaties actief op social media
Medewerkerswelzijn: hoe meet je dat écht goed?
Nieuwsgierige medewerkers zijn steeds belangrijker in krappe arbeidsmarkt
Helft senior financieel managers maakt incorrecte kortetermijnprognoses
De vier meest voorkomende misvattingen over payrolling
Chinese cyberspionage-bootcamps leiden rekruten al tien jaar op in aanvallen op de software supply chain
Een derde van de consumenten klikt op verdachte links
Vraag naar moderne mainframes en cloud neemt toe
FortiGuard Labs voorspelt voor 2022: cyberaanvallen op digitale wallets en satellietverbindingen
meer top 10