zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Generation Y wil baas die coach en vertrouweling is

29 oktober 2014 - Bijna de helft van de Nederlandse Generation Y, de (aankomend) professionals geboren na 1980, heeft een voorkeur voor een baas die zich opstelt als coach, mentor, vertrouweling of zelfs als vriend. Werken in het buitenland is voor een significant deel geen must: 40 procent vindt dat niet interessant.

Hoewel de Nederlandse Generation Y graag initiatief neemt, is de helft niet geïnteresseerd in het zelfstandig ondernemerschap. Slechts vijf procent van deze groep heeft een eigen onderneming. Dit is een aantal van de belangrijkste conclusies uit een onderzoek, gehouden onder 1.000 Nederlandse respondenten, in opdracht van Hays, de toonaangevende wereldwijde recruitment organisatie voor professionals. De organisatie publiceerde onlangs voor de dertiende keer haar rapport over de wensen en ambities van Generation Y. 


Het Hays-rapport geeft een gedetailleerd beeld van wat de Nederlandse Generation Y zoekt in een baan, hoe deze professionals kunnen worden gemotiveerd en wat zij kunnen bijdragen aan organisaties. Het biedt bovendien een aantal praktisch toepasbare inzichten voor (HR-) managers.  

De baas als vertrouweling
Maar liefst 49 procent van de Nederlandse Generation Y wil graag een baas die zich opstelt als coach of mentor. Ook in andere Europese landen is dit het geval. Eveneens geeft bijna 50 procent aan dat zijn / haar leidinggevende bij voorkeur iemand is met wie zowel over privé- als werkaangelegenheden kan worden gesproken. De behoefte aan een gelijkwaardige relatie met de baas komt tot uitdrukking in het feit dat 25 procent deze graag als ‘peer’ ziet. Nederlanders scoren op dit onderdeel het hoogste van mensen uit dezelfde generatie die wereldwijd zijn meegenomen in het onderzoek. In Nederland wil zeven procent van Generation Y zelfs een vriendschap met de baas.

Deskundig en transparant leiderschap
Bijna de helft van de respondenten vindt dat een leider op de werkplek vooral in staat moet zijn om medewerkers te motiveren. Hij of zij moet bovendien een expert zijn en / of beschikken over voldoende kennis, zo vindt een kleine 50 procent. Voor een kwart zijn transparantie en openheid eigenschappen die er bij een leider toe doen. Judith Peeters Operations Director bij Hays: "Als we kijken naar het belang dat er wordt gehecht aan transparantie, benaderbaarheid en gelijkwaardigheid, dan lijkt het erop dat Generation Y zich prettig voelt bij een baas  bij wie zij zichzelf kunnen zijn. Dat pas bij de behoefte aan vrijheid die deze groep kenmerkt."

Waardering is belangrijk
Voor meer dan de helft (53 procent) van de Nederlandse Generation Y geldt dat zij zich op waarde geschat en gewaardeerd willen voelen in een baan. Daarnaast vindt bijna de helft het belangrijk dat het werk gevarieerd en interessant is. Bij 35 procent zorgt de hoogte van de bezoldiging voor voldoening.

Zelfstandig, maar niet zelf ondernemend
Voor slechts zeven procent van Generation Y is het eigen ondernemerschap een belangrijk carrièredoel. De Nederlandse groep jonge professionals scoort daarmee aanzienlijk lager dan hun generatiegenoten in andere landen. Toch hecht 55 procent aan autonomie in hun werk. Opvallend is het geringe aantal respondenten dat prijs stelt op leven en werken in het buitenland. Voor slechts 12,5 procent geldt dat zij hier belangstelling in hebben, terwijl maar dertien procent behoefte heeft aan het reizen in het kader van werk. "De Nederlandse Generation Y is duidelijk in wat zij zoeken in een baan. Zij zoeken een omgeving waar zij plezier kunnen hebben en die veel flexibiliteit kent. Werkgevers die talent willen aantrekken doen er goed aan ervoor te zorgen dat deze factoren aanwezig zijn," aldus Peeters.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Jongeren verdienen meer, maar als vrouw minder
 Ransomware schaadt mentale gezondheid IT-professionals
 Onbekwaam personeel veroorzaakt fouten en fysieke ongelukken
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Helft Nederlandse managers ziet zichzelf niet als coach
 Jonge advocaten: geen aantrekkelijk toekomstperspectief
 Hoe u uw werk interessant houdt zonder van baan te veranderen
 Coaching als kosteloos fundament voor talentisme
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Waar sta jij voor als leider?
Wat heb je als leider van vandaag en morgen nodig om jouw doelen te behalen? Het antwoord op deze en andere vragen, vind je in het boek ‘Leiderschap in Beeld’ door hoogleraar Jan de Vuijst. TIAS deelt de eerste 4 hoofdstukken in een gratis e-book.
Lees verder
Welke opleiding past bij jou
Hoe vind ik een goede advocaat
Wat kan ik allemaal met een mkb boekhouding
reacties
Een nieuwe taal leren, maar dan anders (1) 
Wat is er nodig voor échte duurzame en sociale impact? (1) 
De Metaverse: wat kan je er eigenlijk mee? (2) 
Helft Nederlandse werknemers last van mentale problemen, verergerd door kosten levensonderhoud (1) 
Data-savvy organisaties zijn winstgevender, veerkrachtiger en innovatiever (1) 
Hoe laat ik anderen zelf nadenken? (1) 
Zeven tips voor het omgaan met klagende medewerkers (4) 
top10
Slechts helft vacatureteksten bevat salarisinformatie
Europese finance- en IT-leiders onthullen pad naar digitale financiële transformatie
Inflatie en de werkplek: vier op de vijf Nederlanders gaan werklocaties niet wijzigingen
Voorspellingen voor 2023: toename Cybercrime-as-a-Service (CaaS) en Reconnaissance-as-a-Service
Werkgevers zien zich door economische onzekerheid genoodzaakt geboekte vooruitgang op arbeidsvoorwaarden terug te draaien
Werken waar je wil – ‘Het nieuwe werken is gewoon werk’
Betrokkenheid bij ESG en DEI daalt, maar stijgt op gebied van aantrekken van talent
Bij diversiteit en inclusie moet je verder kijken dan de groepssamenstelling
Jongeren verdienen meer, maar als vrouw minder
Trends voor de datacenterbranche
meer top 10