zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Enorme toename van vacatures voor Java en PHP Programmeurs

20 oktober 2014 - Een vergelijking tussen Q3 2013 en Q3 2014 laat een stijging van veertien procent zien in het aantal geplaatste vacatures voor programmeurs. Er is vooral veel vraag naar Java en PHP programmeurs.

De toename van het aantal vacatures voor PHP programmeurs is in Noord-Brabant zelfs uitzonderlijk te noemen. Dit bericht iSense ICT Professionals op basis van haar marktanalyse en de gegevens van Jobfeed.



53 procent meer vacatures online voor PHP Programmeurs
In totaal steeg in Q3 2014 het aantal vacatures voor programmeurs met veertien procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Net zoals vorig jaar zijn PHP, Java en .NET de drie populairste expertises. Anders dan vorig jaar is in 2014 de vraag naar PHP programmeurs het grootst. Het aantal gepubliceerde vacatures voor PHP programmeurs groeide ten opzichte van dezelfde periode in 2013 met maar liefst 53 procent. Het aantal geplaatste vacatures voor Java programmeurs nam dit jaar toe met achttien procent gevolgd door het aantal .NET vacatures met een stijging van vijf procent.

96 procent meer vacatures voor PHP programmeurs in Noord-Brabant
Een vergelijking tussen Q3 2013 en Q3 2014 laat een flinke stijging zien in het aantal geplaatste vacatures voor programmeurs in de provincies Noord-Brabant (30 procent), Gelderland (33 procent) en Noord-Holland (achttien procent). Vooral de groei in Noord-Brabant is opvallend. Deze groei werd namelijk veroorzaakt door een enorme toename in het aantal geplaatste vacatures voor PHP en Java programmeurs van respectievelijk 96 procent(!) en 42 procent. Ook ziet iSense een stijging van achttien procent in het aantal geplaatste .NET vacatures in deze provincie.  

Toenemende vraag komt van softwarebedrijven
"Het aantal geplaatste vacatures voor programmeurs is al geruime tijd aan het stijgen; dit is weleens anders geweest. Veel softwarebedrijven zijn vrij conjunctuurgevoelig, omdat zij afhankelijk zijn van investeringen door andere bedrijven en overheden. Aan het begin van de crisis zagen wij de vraag naar programmeurs en implementatieconsultants vanuit softwarebedrijven sterk afnemen. Bij een economische teruggang investeren bedrijven minder snel in ICT projecten, wat in veel gevallen resulteert in minder opdrachten voor softwarebedrijven. Nu de economie aantrekt zijn bedrijven weer aan het investeren, waardoor de vraag naar programmeurs bij softwarebedrijven groter wordt. Dit kan de stijging van de vraag naar programmeurs verklaren," aldus Marco Berkhout, Partner en Sales Manager bij iSense ICT Professionals.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Groeiende vraag naar ICT-personeel
 Doorgroeimogelijkheden ICT-specialist niet rooskleurig
 Vraag naar ICT-ers stijgt met elf procent
 Maak een effectiviteitslag met een sterke ICT-afdeling
 
 
reacties
 
Karlijn  |   | 
23-12-2019
 | 
14:56 uur
Ik ben benieuwd wat de toename is in 2019. Het blijft een uitdaging senior PHP Programmeurs te vinden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10