zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Meer kansen voor interim-managers

17 oktober 2014 - Met hun frisse blik en tijdelijke contract, zijn interim-managers al jaren veelgevraagde krachten binnen finance en accounting afdelingen van Nederlandse organisaties. De laatste tijd duiken deze interimmers steeds vaker op binnen andere vakgebieden, zoals Human Resources en Legal.

Robert Half ziet meer kansen voor interim-managers in het huidige wervingsklimaat, vooral vanaf 1 juli 2015 als de nieuwe regelgeving voor flexibele arbeid wordt ingevoerd.Interim-managers
Interim-managers zijn professionals met een duidelijke expertise in een specifiek domein. Ze worden voor een bepaalde periode ingeschakeld in bedrijven en leggen zich hier toe op een welomlijnd takenpakket. Er zijn verschillende scenario’s waarbij een organisatie behoefte heeft aan extra ervaring en expertise op korte of middellange termijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van grootschalige projecten (project management) of de introductie van nieuwe werkmethodes of -processen (change management). Via de aanstelling van een interim-manager haalt men daarvoor snel de nodige kwaliteiten en toegevoegde waarde in huis zónder een lange inwerkperiode.
Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland: "Interim-managers hebben een unieke toegevoegde waarde, doordat ze denken in oplossingen en verbetering. Dit komt niet alleen door hun expertise, maar ook de door de afwisseling in hun opdrachtgevers. Hierdoor hebben ze een creatieve en open blik op een organisatie. We merken vooral bij klanten die interim-managers in dienst nemen, dat dit één van de grootste voordelen is. Een neutrale kijk op een onderneming zorgt vaak voor belangrijke inzichten."

Bewuste keuze
Hans Valkenburg is al acht jaar actief als interim-manager. Hij werkte voor zowel grote als kleinere bedrijven in verschillende sectoren: "Ik heb heel bewust voor dit vak gekozen, omdat je als interim-manager verantwoordelijkheid neemt voor de implementatie van verbeteringen. In tegenstelling tot de rol van adviseur, die altijd abstract en op afstand blijft werk je met de organisatie mee: je staat tussen de mensen. Een goede interim-manager beheerst zijn vak, is in staat om werkvloer en strategie aan elkaar te verbinden, de processen op orde te brengen, en de juiste mensen op de juiste plek te krijgen."
Interim-managers worden de laatste jaren steeds vaker ingezet in verschillende vakgebieden. Niet enkel op het financiële departement komen ze vaak voor; ze hebben  ook een sterke positie verworven binnen  Technology, General Management, Legal, Human Resources, Supply Chain & Procurement en Sales & Marketing. Vaak wordt van interim-managers verwacht dat zij een link kunnen leggen met de verschillende afdelingen binnen een bedrijf, aangezien de impact van een grote verandering van invloed is op de hele organisatie.

Wet Werk en Zekerheid
Waar de traditionele interimmer bewust wordt ingezet als tijdelijke kracht, gebruiken steeds meer bedrijven de interim-periode als testcase voor een vast contract. Robert Half verwacht dat deze trend nog verder wordt versterkt door de ‘Wet Werk en Zekerheid’. Vanaf 1 juli 2015 geldt er nieuwe regelgeving voor flexibele arbeid, waardoor de periode om een tijdelijk contract om te zetten in een vast contract is teruggeschroefd van drie naar twee jaar.
"Door een werknemer eerst in te huren als interim-manager kunnen werkgevers op deze manier hun vaardigheden beoordelen en nagaan of er een goede match is met de bedrijfscultuur voordat zij hun een vaste functie aan te bieden," vertelt Renken. "Dit betekent overigens niet het einde van de traditionele interim-manager. Deze zal wegens zijn unieke voordelen niet zomaar uit het bedrijfsbeeld verdwijnen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
 Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
 Corona-versoepelingen in aantocht, maar bordspellen onverminderd populair
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Managers kiezen voor eigen ondernemerschap in plaats van vaste aanstelling
 Interim: rennend beginnen, vliegend verder
 Vaste en tijdelijke arbeidsmarkt groeien naar elkaar toe
 Steeds meer interim managers in financiële sector kijken verder dan Europa
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Plan van Aanpak: 3 stappen voor meer e-mail marketingsucces
In dit white paper / Plan van Aanpak legt Spotler uit hoe je 1) je doelen en doelgroepen in kaart brengt, 2) met welke middelen je je doelen en doelgroepen bereikt en 3) wie het uitvoert en wanneer. Download het handige document, inclusief checklist.
Download het Plan van Aanpak
Lees verder
Customer experience verbeteren met digitalisatie supplychain
reacties
Tips om online de perfecte werknemer te vinden (1) 
'Beleggers hebben binnen 3 tot 6 jaar hun geld terug' (1) 
Subsidie voor ondernemende uitvinders (1) 
Optimisme technische bedrijven overstijgt coronacrisis (1) 
Een vijfde keurt tattoos op kantoor af (1) 
Marketeer mist kennis van online marketing (1) 
Nederlander werkt na corona liever niet meer tegelijk met partner vanuit huis (1) 
top10
Van smart tv tot speelgoedpop: deze apparaten in huis bespioneren u
Nederlandse hackers nemen laptops over door ernstige kwetsbaarheden in Zoom
De belangrijkste trends in mobile voor de zakelijke markt
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken
Pandemie inspireert Nederlanders tot gerichte om- en bijscholing naar banen van toekomst
Nederlandse sollicitant omschrijft zichzelf het vaakst als ‘teamplayer’, ‘gemotiveerd’ en ‘ambitieus’
Nederlandse werknemer wil nieuwe digitale vaardigheden
De toekomst van IT innovaties in vijf opvallende steden
Een op de vijf managers let op etniciteit bij aannemen medewerkers
Bijna 900 procent meer aanvallen met fileless malware
meer top 10