zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemers ontevreden over applicaties

8 oktober 2014 - De integratie van applicaties met bedrijfssystemen wordt vaak sterk onderschat. De uitdagingen op dit gebied worden bovendien vergroot door de opkomst van SaaS, apps en webapplicaties in het bedrijfsleven.

Uit onderzoek van GlobalOrange blijkt dat ruim driekwart van de werknemers denkt sneller te kunnen werken als bedrijfsapplicaties beter geïntegreerd zouden zijn.Toekomstige behoefte aan ICT
Voor organisaties is het vrijwel onmogelijk om in te schatten wat er over vijf jaar aan IT nodig is. Hoe vinden zij de juiste balans tussen kostenbesparing, efficiëntie en investeren in flexibiliteit en innovatie? En welke rol speelt een verouderd IT-landschap in dit geheel? In de Outsourcing Performance 2014 van Giarte wordt over dit onderwerp onder andere gesteld dat er een nieuwe organisatievorm met een nieuw applicatielandschap nodig is. Door operationele kennis te gebruiken moet daarmee de oude en nieuwe applicatiewereld verbonden worden. "Wij werken veel met bedrijven die hun bestaande en soms verouderde bedrijfsapplicaties willen integreren," zegt Erik Seveke, directeur van GlobalOrange. "Die vraag komt voort uit een roep om efficiëntere bedrijfsprocessen, maar ook om innovatie te kunnen ondersteunen. Met agile softwareontwikkeling volgens de Lean Startup-methodiek kunnen deze bedrijven snel tot resultaten komen."

User experience
De rol van de gebruiker binnen organisaties groeit. Flexibele toegang tot bedrijfsapplicaties met een moderne en responsieve gebruikerservaring wordt als vanzelfsprekend gezien. Om meer inzicht te krijgen in de tevredenheid van werknemers over bedrijfsapplicaties hield softwareontwikkelaar GlobalOrange een online enquête onder 400 respondenten. Het merendeel van de werknemers blijkt toch overwegend tevreden over de kwaliteit en de externe toegang tot hun bedrijfsapplicaties. Ruim de helft (60 procent) van de werknemers noemt de bedrijfsapplicaties 'modern', 27 procent is het daar niet mee eens. Wat betreft externe toegang zien we een vergelijkbare verdeling. Een kwart (26 procent) vindt dat bedrijfsapplicaties niet makkelijk te bereiken zijn vanaf andere werkplekken. Ruim de helft (57 procent) vindt van wel. "Gebruikers zijn vaak niet erg proactief," legt Seveke uit. "Dat komt omdat zij zijn traditiegetrouw niet gewend om inspraak te hebben in de bedrijfssoftware die ze gebruiken." Dit blijkt ook uit de cijfers. Slechts 27 procent zegt invloed te hebben op de keuze voor, of de ontwikkeling van, de bedrijfsapplicaties die zij gebruiken. De helft (51 procent) heeft weinig tot geen invloed. Seveke: "Gebruikers moeten een rol hebben bij softwareontwikkeling. Bij agile ontwikkelmethodes zoals Scrum is dat standaard geregeld, waardoor deze projecten tot betere resultaten leiden."

Gescheiden systemen
Naast de beperkte inspraak op IT-gebied zijn de respondenten het minst positief over de manier waarop de applicaties met elkaar geïntegreerd zijn. Bijna de helft (42 procent) vindt de integratie van bedrijfsapplicaties slecht,terwijl slechts 27 procent hier tevreden over is. Driekwart van de respondenten (76 procent) geeft aan sneller te kunnen werken als de bedrijfsapplicaties beter op elkaar aangesloten zouden zijn. De verwachte tijdswinst zou volgens hen gemiddeld zeventien procent van de gemiddelde werkweek in uren zijn. "Gescheiden bedrijfssystemen zorgen voor veel dubbel werk," zegt Seveke. "Dit frustreert werknemers en het is bovendien foutgevoelig. Wij ontwikkelen zowel de maatwerkintegratie van back-end systemen, als flexibele webinterfaces om ermee te werken. Met die combinatie kunnen bedrijven hun bedrijfsmatige efficiëntie sterk vergroten en beter innoveren."
Meer weten over het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke en schaalbare aplicaties?

Download hier de whitepaper over Agile Softwareontwikkeling & Lean Startup.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Lockdown zet aanzienlijk deel Nederlanders aan tot leren
 Gelaagde security belangrijker dan ooit door toename verschillende malware-varianten
 Kwart hoogopgeleiden zoekt andere baan vanwege leidinggevende
 

Gerelateerde nieuwsitems

 IT als primaire arbeidsvoorwaarde
 Cloudapplicaties ingezet bij 35 procent bedrijven
 Generatie Y zegt traditionele telefoongesprek vaarwel
 Mobiele gebruikers ervaren mobiele netwerken anders dan de realiteit
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Managers onderschatten cyberdreigingen massaal
reacties
Lockdown zet aanzienlijk deel Nederlanders aan tot leren  (1) 
Nieuwe, sportieve BMW 128ti heeft historisch verantwoorde naam (1) 
De coronasituatie is het ideale moment voor SEO en online marketing (2) 
Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk (1) 
Terug naar het vroegere normaal is geen optie, streef daarom naar een beter normaal (1) 
Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde  (1) 
Netto maandsalaris van Nederlander met modaal inkomen stijgt met 45 euro (1) 
top10
De coronasituatie is het ideale moment voor SEO en online marketing
Ruim één op de vijf organisaties heeft geen HR-strategie
Een op vijf stoort zich aan partner wanneer ze samen series kijken
Slechts kwart collega’s voelt zich echt veilig op kantoor
Twee derde werkenden beoordeelt nieuwe collega(’s) op uiterlijk
Fiets naar uw Werk Dag: Het westen van Nederland en jongeren pakken het meest de fiets naar het werk
'Te weinig ambitie kabinet voor versterken digitale economie'
Global Wealth Report 2020 van Allianz: Welvaartsimmuniteit
Vier technologietrends die managers in de gaten moeten houden
Ruim 70 procent overheidswebsites niet digitaal toegankelijk
meer top 10