zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vliegtickets en hotels duurder in 2015

19 augustus 2014 - In 2015 mogen travel managers zowel duurdere vliegtickets als hotelovernachtingen verwachten. Dit zegt GBTA Foundation in een onderzoek dat is gedaan in samenwerking met Carlson Wagonlit Travel (CWT) op Zakenreis.nl.

Een grotere vraag uit opkomende economieën, zoals China, India en Brazilië en verbeterde economische groei in gevestigde landen gecombineerd met een beperkte toename van het aanbod zal resulteren in een opwaartse druk op de tarieven van luchtvaartmaatschappijen, hotels en autoverhuurders. Wel kunnen externe factoren de prijzen nog drukken, zoals escalatie van de situatie in Oekraïne en hogere olieprijzen.



Vliegtickets
De toenemende vraag en langzame groei van capaciteit betekenen dat vliegtickets in 2015 2,2 procent duurder zullen worden, aldus GBTA Foundation en CWT. Wel zullen low-cost carriers in sommige regio’s de prijsstijgingen beperken. In Latijns-Amerika zal de prijsstijging 3,5 procent bedragen, terwijl de toename in Europa een stuk lager zal liggen. In Azië/Oceanië moeten netwerkmaatschappijen hun prijzen concurrerend houden door de groei van low-cost carriers. In Noord-Amerika worden de vliegtarieven bepaald door consolidatie in de luchtvaart en een afname in de capaciteit.

Hotels
In 2015 zullen hoteliers een betere onderhandelingspositie hebben dan in de voorgaande jaren. Dit komt door een toenemende vraag en interesse van investeerders. Dit kan leiden tot een grotere druk op de onderhandelde tarieven voor bedrijven. Mondiaal zullen de prijzen met 2,6 procent stijgen.
Wederom is het Latijns-Amerika waar de stijgingen van de contractprijzen het grootst zijn: 6,3 procent. In Noord-Amerika en Azië/Oceanië zullen de toenames rond het wereldwijde gemiddelde liggen. In de regio EMEA kunnen zakenreisinkopers rekenen op prijsstijgingen die minder dan 2,6 procent bedragen.

Grondtransport
In tegenstelling tot de luchtvaart en hotellerie is er in het grondtransport meer dan genoeg aanbod. Er is consolidatie gaande, maar de onderlinge concurrentie blijft sterk, zodat in 2015 de tarieven hetzelfde zullen blijven. Dit geldt voor alle regio’s behalve Latijns-Amerika, waar een prijsstijging wordt verwacht van 2,0 procent.

Meetings & Events
De belangrijkste zorg voor meetings & evenementen (M&E) blijft navolging van de bedrijfsregels. De verwachting is dat social media/apps meer gebruikt zullen worden. Verder worden er meer binnenlandse vergaderingen georganiseerd en boeken bedrijven korter van tevoren. Het populairst zullen hotels uit het middensegment zijn.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Minder zakelijke gasten in Nederlandse hotels
 Prijs vliegtickets blijft laag
 Economisch herstel: opleving Spanje en Griekenland als zakenreisbestemming
 Flexibel vliegticket is de sleutel tot een succesvolle zakenreis
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10