zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Economisch herstel: opleving Spanje en Griekenland als zakenreisbestemming

11 maart 2014 - Parijs en Londen waren in 2013 de populairste zakenreisbestemmingen, net als in 2012. Dat blijkt uit de top tien zakenreisbestemmingen die BCD Travel jaarlijks opstelt voor de Benelux. Grootste verrassingen in de lijst zijn Madrid en Athene.

De toename in zakenreizen naar beide bestemmingen duidt op een economisch herstel in die regio’s. Buiten Europa is Singapore de meest bezochte bestemming, en zijn Manilla en Mumbai de sterkste stijgers.



Parijs en Londen blijven favoriet, Spanje en Griekenland verrassen
BCD Travel heeft voor deze rangschikking rekening gehouden met het totaal aantal vlieg- en treintickets voor zakenreizen verkocht in 2013 in België, Nederland en Luxemburg. Parijs en Londen zijn met grote voorsprong de meest bezochte bestemmingen voor zakenreizigers uit de Benelux. Straatsburg stijgt van de tiende plaats naar plaats vijf, Zürich zakt van plaats zes naar de tiende plek. Madrid staat opnieuw in de top tien, Wenen valt er net buiten.
Parijs en Londen maken samen 54 procent uit van alle tickets uit de top tien. Grootste stijger binnen de top tien is Straatsburg (+zes procent), zetel van de Raad van Europa, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en samen met Brussel de zetel van het Europees Parlement.
Opvallend is ook de herintrede van Madrid in de top tien. "De economische crisis in Spanje liet zich duidelijk voelen in 2012," zegt Diederik Banken, Vice President Commercial Benelux bij BCD Travel. "In 2013 tonen zowel Madrid als Barcelona een heropleving als zakenreisbestemming. Daaruit kunnen we voorzichtig concluderen dat de economie in Spanje zich weer herstelt." Uit de cijfers blijkt dat dezelfde trend geldt voor Griekenland: het aantal reizigers naar Athene stijgt met 11,6 procent.

Azië populair bij zakenreizigers
Voor zakenreizen buiten Europa is Singapore voor het tweede jaar op rij de belangrijkste bestemming. Rijzende sterren zijn Manilla en Mumbai. Met maar liefst negen bestemmingen in de top tien is het Oosten erg populair onder zakenreizigers. New York is als enige Amerikaanse bestemming een vreemde eend in de bijt op plaats twee. "Steeds meer Westerse bedrijven trekken naar het Oosten om diensten te outsourcen, maar kiezen daarbij niet langer altijd voor China," zegt Banken. "Dat verklaart de sterke groei van onder andere Manilla en Mumbai als zakenreisbestemming." Dat Singapore voor het tweede jaar op rij op nummer één staat, is ook niet onverwacht. "Singapore positioneert zich duidelijk als hub voor de APAC regio. Daardoor wint de bestemming elk jaar meer aan belang voor zakenreizigers."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Economische groei stuwt vraag naar zakenreizen
 Veiligheid prioriteit zakenreiziger
 Organisatie mist inzicht in reis- en declaratiegedrag werknemer
 Kwart zakenreisbudget gaat naar eten, entertainment, roaming en vervoer
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10