zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tablet veel gebruikt op toilet en in bed

12 augustus 2014 - 43 procent van de Nederlandse tabletbezitters gebruikt de tablet op het toilet. Dat blijkt uit een onderzoek, uitgevoerd door Snugger onder Nederlandse jonge ouders. 42 procent van de respondenten geeft aan de tablet ook regelmatig in bed te gebruiken.

De tablet is niet meer weg te denken in het dagelijkse leven. Meer dan de helft van de Nederlanders bezit inmiddels een tablet, en van de gezinnen met jonge kinderen heeft zelfs tweederde er een. Uit het onderzoek blijkt dat 50 procent de tablet gemiddeld een tot twee uur per dag wordt gebruikt.



Tablet overbodige luxe?
Behalve dat de tablet op de WC en in bed wordt gebruikt, wordt de tablet ook steeds vaker gebruikt om TV te kijken. 25 procent geeft aan dat men de tablet belangrijker vindt dan de TV. Daarnaast geeft 30 procent aan de tablet belangrijker te vinden dan een boek. Opvallend is wel dat, ondanks het groeiende tabletgebruik, 62 procent van de jonge ouders aangeeft het niet erg te vinden als men geen tablet meer zou hebben.

Behoefte aan wegwijzer
Door de enorme populariteit van de tablet is ook het aanbod apps explosief gestegen. Op dit moment zijn er meer dan een miljoen apps beschikbaar in de App Store en Google Play. Het blijkt nog steeds erg moeilijk om de juiste apps te vinden, laat staan om de juiste media voor kinderen te kiezen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de meeste apps worden gedownload op aanraden van bekenden. De overzichtelijkheid in de App Store en Google Play laat volgens 75 procent van de jonge ouders nog te wensen over.

Zuinig met aanschaf apps
Nu.nl, Facebook en Twitter zijn de meest populaire apps ondere jonge ouders. Meer dan 50 procent geeft aan deze apps dagelijks te gebruiken. Wat betreft aanschaf van betaalde apps geeft de helft aan nooit een app te kopen. Het downloaden van gratis apps blijft veruit het meest populair. 30 procent van de jonge ouders geeft aan dat zij gemiddeld een tot vijf apps per jaar kopen.=

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 En masse met de tablet op pad
 Zakelijk gebruik tablets blijft groeien
 Kinderen grootste brokkenmakers met tablets
 Bedrijven kopen veel tablets, gebruiken ze niet veel
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10