zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven kopen veel tablets, gebruiken ze niet veel

18 september 2013 - Forrester Research publiceerde onlangs de Global Business and Consumer Tablet Forecast Update 2013-2017. Het rapport stelt dat de totale wereldwijde verkoop van tablets tot 381 miljoen stuks zal stijgen in 2017. Achttien procent daarvan wordt gekocht door het bedrijfsleven. 6Minutes.be vatte de conclusies van het rapport samen. 

Het rapport voorspelt dat tablets steeds belangrijker worden op de werkvloer. Forrester gaat ervan uit dat in de komende jaren ook werknemers die geen management- of salesfunctie buiten de deur hebben, een mobiel apparaat zullen krijgen. Zowel het aantal tablets dat door het bedrijf wordt verstrekt als het aantal Bring Your Own-apparaten zal stijgen. Tenslotte is er een tussenvorm: werknemers delen de kosten van het apparaat met hun werkgever, zodat ze het zelfgekozen apparaat zowel voor werk als privé kunnen gebruiken.



Vage scheidslijn
"Hoe meer werknemers tablets en andere mobiele apparaten gebruiken op de werkvloer, hoe vager de scheidslijn tussen persoonlijk en werkgerelateerd gebruik wordt. Organisaties moeten er dus zeker van zijn dat ze controle hebben over de veiligheid van BYOD en tegelijkertijd het persoonlijke karakter van de apparaten van hun gebruikers niet aantasten. Daarom moeten bedrijven actie ondernemen om de juiste balans te vinden en voorbereid te zijn als het gaat om effectief apparaatbeheer en effectieve beveiliging," aldus Maarten Westdorp, marketing manager Benelux van Kaseya.

Mobile Device Management-oplossing
"Er zijn talloze scenario’s: van persoonlijke, gedownloade applicaties die de veiligheid bedreigen tot en met onbekende apparaten die toegang tot het netwerk zoeken. De enige manier om ervoor te zorgen dat elke basis is gedekt, is een strikte Mobile Device Management-oplossing. Die levert bedrijfsapplicaties via versleutelde, door policy gedreven containers die volledig geïsoleerd zijn van de rest van het apparaat.
Dankzij deze methode blijven persoonlijke en zakelijke data gescheiden en krijgen alleen geautoriseerde gebruikers toegang tot bedrijfsapplicaties," aldus Westendorp.


Bron: 6minutes.be
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bijna helft van Nederlanders in bezit van tablet
 Een op vier werknemers wil laptop van de zaak saboteren
 BYO is geen keuze
 Werkdag begint en eindigt thuis
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10