zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kinderen grootste brokkenmakers met tablets

9 december 2013 - Bijna de helft (45 procent) van de Nederlandse huishoudens met internettoegang beschikt over een tablet. Onder gezinnen met kinderen is dit zelfs 62 procent, zo berekende het CBS onlangs. Kinderen zijn fervent gebruikers van de tablet van hun ouders, maar ook de grootste brokkenmakers.

Meer dan de helft van de schades die tablets oplopen worden veroorzaakt door kinderen, zo stellen The Fixables. Van smartphones is al langer bekend dat ze vaak schade oplopen doordat ze bijna constant blootstaan aan gevaar: van een onvoorziene wasbeurt of duik in het toilet, tot een val uit een jaszak of autoportier. Tablets blijken vooral binnenshuis erg kwetsbaar, zeker in de handen van kinderen. Zij beschouwen het apparaat als ieder ander stuk speelgoed en gaan er ook op die manier mee om. Op basis van de honderden exemplaren die de reparateurs van The Fixables dit jaar al onder ogen kregen, zetten zij de vijf belangrijkste oorzaken voor tabletschade op een rij.



Oorzaken schade aan tablets
1. Zitschade: kinderen die op een tablet staan of zitten, waardoor het scherm barst. 
2. Valschade: een val van een tafel, bureau of bank, met schade aan de behuizing of het scherm tot gevolg.
3. Oplaadschade: tablets die tijdens het opladen vallen en aan het snoer blijven hangen. Hierdoor trekt de connector scheef en beschadigt het moederbord.
4. Drukschade: tijdens het vervoeren van de tablet in een tas, kan deze drukschade van andere voorwerpen oplopen. Hoe groter het scherm, hoe kwetsbaarder de tablet. Hier geldt dat volwassenen grotere brokkenmakers zijn dan kinderen.
5. Waterschade: een omvallende kop koffie of glas limonade kan vervelende waterschade veroorzaken. Gelukkig kunnen de meeste tablets wel tegen en spatje water.

‘Naked’ tablet blijft populair
Een degelijke beschermhoes is de beste oplossing om deze risico’s op schade te beperken. Zo voorkomt een opklikbare ‘sleeve’ krassen en biedt een ‘case’ bescherming tegen valschade. Een speciale ‘kids case’ is zelfs bestand tegen de grootste brokkenmakers. The Fixables: "Veel volwassenen blijven hun iPad of Gallaxy Tab echter liever ‘naked’ gebruiken, omdat de hoezen afbreuk doen aan het design. Zij onderschatten de risico’s op schade, of nemen deze simpelweg voor lief."

Meeste tablets goed te repareren
Wie zijn tablet niet in een hoes wil gebruiken en ook de kinderen niet teleur wil stellen, wordt al snel verleid tot de aanschaf van een merkloze (kinder)tablet. Deze goedkope apparaten lijken ideaal, maar zijn erg kwetsbaar, moeilijk te beschermen en bijna niet te repareren wanneer het misgaat, of alleen tegen hoge kosten. The Fixables: "De tablets van de bekende A-merken zijn in de meeste gevallen gelukkig wél eenvoudig te repareren. Bijkomend voordeel is dat een reparatie vaak kan worden gedeclareerd op de inboedelverzekering. Ons advies blijft echter altijd om tablets goed te beschermen, zeker in de buurt van kinderen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 ‘Consumententablets zijn eigenlijk niet geschikt voor professioneel gebruik’
 Bedrijven kopen veel tablets, gebruiken ze niet veel
 Bijna helft van Nederlanders in bezit van tablet
 Apple verliest martkaandeel aan andere tabletproducenten
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10