zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie tips om u te wapenen tegen ransomware

25 juli 2014 - Uit onderzoek van de politie blijkt dat Nederland één van de meest getroffen landen in Europa is als het gaat om ransomware. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de internetdichtheid, maar mogelijk ook met de betalingsbereidheid.

Er bestaan allerlei vormen van ransomware, zoals het bekende politievirus dat gebruikers laat geloven dat de politie hun apparaat heeft vergrendeld vanwege een misdrijf. Om het apparaat weer vrij te krijgen dienen gebruikers eerst een ‘boete’ te betalen. Deze nepboetes variëren van 50 tot wel 550 euro. Ook zijn er nieuwere varianten, zoals CryptoWall en CryptoWare die bestanden versleuteld houden totdat er losgeld wordt betaald. GFI Software is er van overtuigd dat er nieuwere vormen van ransomware blijven komen, zolang er mensen bereid zijn het losgeld te betalen. Volgens GFI Software is voorkomen daarom beter dan genezen en geeft bedrijven drie tips:



1. Leid medewerkers op
Nog altijd zijn individuele medewerkers een makkelijk doelwit voor cybercriminelen. Het management dient daarom te waarschuwen voor ransomware-dreigingen en op welke manier ransomware het bedrijf binnen kan dringen. Hierdoor kan worden voorkomen dat medewerkers bijvoorbeeld spam- of phishingmails openen. Het blokkeren van het downloaden van EXE-bestanden zou al kunnen helpen.

2. Vergeet niet te updaten
Zorg ervoor dat antivirus en anti-malware beveiligingssoftware altijd up-to-date zijn. Daarnaast moet erop worden gelet dat systemen en applicaties tijdig worden gepatcht als er een beveiligingslek wordt geconstateerd. Op die manier kan het risico dat malware het bedrijf binnendringt worden beperkt.

3. Maak back-ups
Om dataverlies te voorkomen, is het verstandig om dagelijks een back-up te maken van belangrijke bedrijfsdocumenten. Uit een eerder onderzoek van GFI Software blijkt dat meer dan de helft (53 procent) van de MKB’ers niet frequent een back-up maakt. Sla belangrijke bestanden op een centrale server op en niet op individuele harde schijven of persoonlijke apparaten, maak regelmatig back-ups en zorg dat deze back-ups op meerdere plekken zijn opgeslagen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Acht voorspellingen op security-gebied
 Ransomware levert cybercriminelen miljoenen op per jaar
 Nederlanders onderschatten beveiligingsrisico’s van computers
 Mobiele malware doet aanslag op vertrouwen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10