zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Griep grootste oorzaak ziekteverzuim op werkvloer

3 juli 2014 - Uit onderzoek van het CBS blijkt dat in 2013 griep de grootste oorzaak is van ziekteverzuim. Verder blijkt dat het verzuim toeneemt naarmate de werknemers ouder worden. Dat komt doordat oudere werknemers vaker te maken hebben met langdurige aandoeningen.

Zonder deze langdurige aandoeningen zou het verzuim bij alle leeftijden nagenoeg gelijk zijn. Het gemiddelde ziekteverzuimpercentage lag in 2013 op vier  procent. Opvallend is dat flexwerkers die via payrolling worden ingehuurd een ziekteverzuimpercentage kennen van twee procent. Dat is de helft minder dan het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van Tentoo.


 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Minder ziekteverzuim door goede hygiëne
 Ziekteverzuim blijft pieken door aanhoudend winterweer
 Bedrijfsleven slecht voorbereid op uitbraak Mexicaanse griep
 Is uw intranet voorbereid op de griep? Tien checklistpunten.
 
 
reacties
 
Richard de Wit  |   | 
3-07-2014
 | 
09:40 uur
Het doorlopen met een griep of een zware verkoudheid is de veroorzaker van verspreiding. Dit soort onderzoeken is fantastisch maar nutteloos en nog gevaarlijk ook. Wie ziek is hoort thuis te blijven. In WW1 hebben de zwaarste pandemie gehad in dit tijdperk, Spaanse griep. Nu is er een oncontroleerbare uitbreak van Ebola in Afrika de kop op gestoken. Dergelijke virussen (geen bacterie) zijn lastig herkenbaar en kunnen in dit tijdperk de aardbol uitroeien met zeker 90% als de klap komt. WHO weet dit en men is ook echt niet doordrongen van het grote gevaar wat echt alles lam zal leggen en ons het stenen tijdperk in kan laten vallen. Het risico is enorm groot aangezien er geen medicijnen voor bv Ebola zijn en ook de griepvarianten als een tijdbom tikken. Het verschil tussen griep of verkoudheid is lastig te zien. Het weglachen en wegwuiven is echt het grootste en domste gevaar. Doorlopen met ziekte is dom en gevaarlijk. Niemand is voor een week onmisbaar en alles draait alleen maar om losse flodder geld. Angst voor de baas en angst voor de maatschappij. Daarbij is de maatschappij zelf het allergrootste gevaar dat alles een keer klapt en dan zijn we zuur. Met dank voor het meedenken en de zaak niet te onderschatten.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10